Ολυμπιακός: «Σβήνει» την κουβέντα για δεξί μπακ

Ροντινέι και Πινέδα

i

©intime

Ολυμπιακός: «Σβήνει» την κουβέντα για δεξί μπακ

Η επιστροφή του Ροντινέι στις καλές εμφανίσεις, με μια ακόμη ασίστ…

Ο Ροντινέι ήρθε το Δεκέμβρη στη χώρα μας και ενσωματώθηκε νωρίς με τον Ολυμπιακό του Μίτσελ τότε. Έκανε το ντεμπούτο του με το «καλημέρα» του 2023 και πήρε τη φανέλα του βασικού στη δεξιά πλευρά. Δεν ήταν και απλό ότι είχε προηγηθεί.

Το καλοκαίρι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν φέρει στην Ελλάδα τον Βρσάλικο από την Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και τον Άβιλα. Αμφότεροι, αποτέλεσαν παρελθόν και ο Ροντινέι ανέλαβε να πάρει την πλευρά πάνω του.

Πήρε συνεχόμενα ματς, είχε μια κακή εικόνα στο εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ, γενικότερα έβγαλε έναν προβληματισμό στην αρχή των πλέι οφ. Έμεινε στον πάγκο ένα ματς, αλλά με την επιστροφή του στην εντεκάδα, ο Βραζιλιάνος μπακ έδειξε καλή εικόνα.

Στην Τούμπα, όλα έγιναν από την πλευρά του, αυτός ήταν που στο 33ο λεπτό με εξαιρετική ενέργεια, έβγαλε τη σέντρα για τον Σαμασέκου που σκόραρε.

Η καλή εικόνα του Ροντινέι και η επιστροφή του στις… εργοστασιακές ρυθμίσεις, σβήνει όπως είναι αναμενόμενο την οποιαδήποτε κουβέντα για δεξί μπακ το καλοκαίρι. Ο Ολυμπιακός άλλωστε, γι’ αυτό προχώρησε στην απόκτησή του τον Ιανουάριο, για να έχει μια λύση έτοιμη στη συνέχεια και να μην ψάχνεται και πάλι.

Ο Ροντινέι στο διάστημα που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα, έδειξε πως είναι ένα μπακ που του αρέσει να παίζει μπροστά, να είναι ενεργός σε αυτό το κομμάτι. Δεδομένα, αυτό τον βάζει σε άλλη… ζυγαριά όσον αφορά στον ανασταλτικό τομέα, εκεί βέβαια που είναι βασικό στοιχείο και η συνδρομή του εξτρέμ που παίζει μπροστά του. Γιατί για να φτάσει ο Σοάρες του ΠΑΟΚ να έχει τρεις τελικές στο μισάωρο στην Τούμπα χθες, δεν ευθυνόταν μόνο ο Ροντινέι.

Ο 31χρονος μπακ, μέσα σε λίγους μήνες στον Ολυμπιακό, έπαιξε σε 19 ματς πρωταθλήματος και σε 3 Κυπέλλου. Αυτή με τον ΠΑΟΚ πάντως, ήταν η τρίτη του ασίστ και δεύτερη συνεχόμενη. Από δική του ασίστ άλλωστε, κρίθηκε και το ντέρμπι των αιωνίων με τον Παναθηναϊκό και σκόρερ τον Ρέαμπτσιουκ. Την πρώτη την είχε κάνει στο 6-1 με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη.