Το πρωτάθλημα χάθηκε από το «παράρτημα» και το κυνήγι…

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-1

i

© Intime

Το πρωτάθλημα χάθηκε από το «παράρτημα» και το κυνήγι…

Ο Ολυμπιακός (και) στην Τούμπα έπαιξε για την ιστορία του, αλλά περιμένει. Το «περίεργο» με τον Σαμασέκου! Ο Διονύσης Βερβελές αναλύει το «διπλό» και όχι μόνο!

Κάπως έτσι, φτάσαμε στο τέλος αυτής της διαδρομής. Όσοι παρακολουθούσαν τα γραπτά μου και όσα είχα υποστηρίξει στο ραδιόφωνο, δεν πίστευα πως ο Ολυμπιακός θα έφτανε στην κορυφή φέτος. Για πολλούς λόγους. Ναι, έγιναν πολλά που «πείραξαν» τη λογική του ποδοσφαίρου. Όταν φτάνεις με τέσσερις προπονητές και… πενήντα παίκτες ως το τέλος, κάτι έχει πάει πολύ… περίεργα δεδομένα.

Όσο και να μην αρέσει σε ορισμένους, τα μάτια μας είδαν πολλά στο παρασκήνιο. Αν αυτά είχαν γίνει με Ολυμπιακό μπροστά και ΕΠΟ, ΚΕΔ «συμμάχους», θα διαβάζαμε για «εγκληματικές οργανώσεις», για υποβιβασμούς, πολλά. Εδώ, όλοι συνειδητοποίησαν νωρίς τι γινόταν. Το μήνυμα είχε περάσει προς πάσα κατεύθυνση, μέχρι και ο στόχος να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα με Έλληνες διαιτητές υλοποιήθηκε. Εδώ… μέθυσαν οι Πολωνοί για να παίξει ο Διαμαντόπουλος, τι να συζητάμε. Μήπως για την ιστορία με τα δοκάρια; Και ειλικρινά, παραδέχομαι αυτούς που μου εμφανίζονται στο ραδιόφωνο και μου λένε, «Διονύση είχα καλή ομάδα, αλλά είχα και το παρασκήνιο, ναι…». Ντόμπρος, το βλέπει, το κατάλαβε, όχι σαν άλλους που πίστεψαν ότι ήμασταν οι τρελοί της υπόθεσης.

Όλο αυτό το κυνήγι, η στάση του Μπαλτάκου, του Μπένετ, η συμπεριφορά πολλών, έπαιξαν σημαντικό ρόλο για να ανακατευτεί και άλλο το μυαλό τω «ερυθρολεύκων». Η διοίκηση πήγαινε κόντρα σε όλα και καλά έκανε, έτσι είναι ο Ολυμπιακός. Γιατί είδα και τον Παναθηναϊκό που πήγε στη συνάντηση της… φούστας και έβλεπε βελτίωση και τώρα προαναγγέλει συνεντεύξεις Τύπου και αποκαλύψεις. Τον… κοίμισαν τον Παναθηναϊκό που δεν μπόρεσε να καταλάβει τα μηνύματα.

Δεδομένα, το πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό χάθηκε και από τον Άρη. Εκείνο το ματς στη 2η αγωνιστική των πλέι οφ, το 2-0 που έγινε 2-2 και έφερε την παραίτηση του Μίτσελ, για μένα ήταν η ταφόπλακα. Η ομάδα μπορεί να πήρε τον ΠΑΟΚ στο επόμενο ματς, αλλά ακολούθησαν τρεις συνεχόμενες ήττες. Με διαφορετικό τρόπο, αλλά ήρθαν. Μέσα σε τρεις αγωνιστικές, ήττα 2-0 στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό για να βλέπουμε τον Χάμες να περπατάει και να θέλει να φύγει από το ημίχρονο! Ήττα-ληστεία με 1-3 από την ΑΕΚ και την «εγκληματική» διαιτησία του Ιταλού, Μάσα, που έκανε επίδειξη δύναμης «τελειώνοντας» τον Ολυμπιακό. Και πριν προλάβεις να σηκώσεις κεφάλι, ήττα και 2-1 από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Έτσι πρωτάθλημα δεν παίρνεις και παραθέτω τι είδαμε φέτος με το «παράρτημα» του Ολυμπιακού, όπως μας το παρουσίαζαν…

Κλείδωσαν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια για τις ομάδες: Τι αλλάζει με τον τελικό Κυπέλλου
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:59 - 14.05.2023

Κλείδωσαν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια για τις ομάδες: Τι αλλάζει με τον τελικό Κυπέλλου

Το γκολ του Σαμασέκου έστειλε τον Ολυμπιακό στα προκριματικά του Europa League, εκτός αν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το Κύπελλο. Τι ισχύει με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια μετά το τέλος του πρωταθλήματος.

Φέτος στην κανονική διάρκεια, Άρης-Ολυμπιακός 2-1, Ολυμπιακός-Άρης 1-0 και στα πλέι οφ, Ολυμπιακός-Άρης 2-2 και Άρης-Ολυμπιακός 2-1. Πόσους βαθμούς έκοψε το «παράρτημα» από τον Ολυμπιακό; Οχτώ!

Θέλετε τα ματς του Άρη με την ΑΕΚ; Πάμε… Άρης-ΑΕΚ 0-2 και ΑΕΚ-Άρης 3-0 στην κανονική διάρκεια. Στα πλέι οφ, ΑΕΚ-Άρης 3-1, Άρης-ΑΕΚ 1-2. Πόσους βαθμούς έκοψε ο Άρης από την ΑΕΚ; Κανέναν! Της έβαλε δύο γκολ και έφαγε δέκα, αλλά κατά τα άλλα, «παράρτημα» του Ολυμπιακού!

Έκοψε δύο βαθμούς από τον Παναθηναϊκό χθες και άλλους δύο από τον ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Δηλαδή, αυτό το «παράρτημα» από τον Ολυμπιακό έκοψε οχτώ βαθμούς και σε δώδεκα ματς με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, μόλις τέσσερις! Φοβερά πράγματα και μετά να αναζητούμε εξήγηση…

Προφανώς και έγιναν και λάθη. Γιατί στην Τούμπα και στο 1-0, ο Σαμασέκου ήταν ο κορυφαίος και σκόρερ. Αυτή η τριάδα στα χαφ με τον Χουάνγκ και τον Εμβιλά, δούλεψε καλά στα τελευταία ματς και αν έλεγες ότι ο Ολυμπιακός θα κλείσει το πρωτάθλημα με «Χ» στη Νέα Φιλαδέλφεια, νίκη επί του Παναθηναϊκού εντός και επί του ΠΑΟΚ εκτός, μόνο για -10 δεν θα ήταν. Και, όμως… Με τον Σαμασέκου βέβαια, έγινε και λάθος, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Γιατί μετά το 2-2 με τον Άρη, όταν είχε μπει αλλαγή στο τελευταία τέταρτο, τον είδαμε να ξαναπαίζει στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές! Δεν έπαιξε λεπτό σε καμία από τις ήττες με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Άρη! Και όταν γύρισε, είδαμε Ολυμπιακός-Βόλος 5-0, ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-0, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0 και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1. Τέσσερα ματς που ήταν βασικός στα τρία και ο Ολυμπιακός δεν δέχθηκε γκολ! Από τα… περίεργα αναμφισβήτητα, αλλά δεδομένα μια κακή επιλογή, όπως αποδείχθηκε. Και κόστισε…

Το παρήγορο είναι πως τελειώνοντας το ματς της Τούμπας, ο πρωταγωνιστής Σαμασέκου δήλωσε πως θα ήθελε να μείνει στον Ολυμπιακό. Ναι, θα εξαρτηθεί από τον νέο προπονητή και από την Χοφενχάιμ όπου και ανήκει, αλλά δεν… έφυγε τρέχοντας. Όπως καλή ήταν και η ατάκα του Τζολάκη που έδειξε άλλη κλάση στα τελευταία ματς, λες και έβαλε πέντε χρόνια στους ώμους του, πιο έμπειρος, πιο κατασταλαγμένος. «Δεν μπορούμε να χαιρόμαστε για την 3η θέση», είπε το παιδί και έχει απόλυτο δίκιο. Έτσι είναι…

Ο Ολυμπιακός το καλό είναι ότι στις τελευταίες αγωνιστικές έπαιξε για την ιστορία του. Δεν… κρέμασε, πήρε την 3η θέση, αλλά θα περιμένει τον τελικό Κυπέλλου για να δει που θα είναι. Αν το κατακτήσει ο ΠΑΟΚ, τότε θα είναι σαν να βγαίνει τέταρτος, καθώς θα οδηγηθεί στο Conference League και οι Θεσσαλονικείς θα πάρουν το καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μοιάζει με ιδανικό σενάριο και για τους εξυγιαντές.

Ακούω και κάτι άλλο από χθες βράδυ. Η ΑΕΚ δεν θα ήθελε λέει τον Ολυμπιακό πιο ξεκούραστο για του χρόνου, σε καλύτερη διοργάνωση, θα τον ήθελε στα πιο δύσκολα. Μάλιστα. Το βλέπω σαν τη λογική ορισμένων που μου τόνιζαν, «καλύτερα να μην το πάρει η ΑΕΚ γιατί θα δυναμώσει και άλλο και με το παρασκήνιο που έχει». Είδα, όμως, ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε για την ιστορία του και το πρωτάθλημα πήγε στην ΑΕΚ. Γιατί έτσι το πήρε, στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0 με το γκολ του Ρέαμπτσιουκ κρίθηκαν όλα. Η ΑΕΚ δεν θα παίξει για τη μικρότερη ιστορία της στον τελικό Κυπέλλου; Εγώ πιστεύω ότι θέλει το νταμπλ και θα παίξει. Και μην έχουμε παρεξηγήσεις για το μικρότερη. Μια εικόνα το δείχνει… Φιέστα Ολυμπιακού πέρσι, με το 47ο να έρχεται, δεξιά και αριστερά, υπήρχαν οι 46 προηγούμενες κούπες, τα 46 πρωταθλήματα. Στη Νέα Φιλαδέλφεια, τη… θέση τους είχαν φωτογράφοι και σεκιούριτι.

Καλή εβδομάδα σε όλους και καλή επιτυχία και στην ομάδα μπάσκετ που μπαίνει σε ρυθμό Κάουνας