Το «ευχαριστώ» του Ανιγκό στην ομάδα!

Ζοσέ Ανιγκό

i

© Intime

Το «ευχαριστώ» του Ανιγκό στην ομάδα!

Το «διπλό» στην Τούμπα και το μήνυμα του Γάλλου…

Ο Ζοσέ Ανιγκό δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη νίκη του Ολυμπιακού στην Τούμπα. Ο Γάλλος καθόταν για τελευταία φορά στον πάγκο και ήθελε από τους ποδοσφαιριστές του να κλείσει καλά η σεζόν. Ήθελε η ομάδα να εξασφαλίσει την τρίτη θέση, ανεξάρτητα του τι θα γίνει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αυτός ήταν ο στόχος από τη στιγμή που χάθηκε το πρωτάθλημα, η διεκδίκηση της δεύτερης θέσης που οδηγούσε στα προκριματικά του Champions League. Ο Ανιγκό είδε την ομάδα να έρχεται ισόπαλη με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, να νικά τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη. 

Ήθελε έτσι και ένα αποτέλεσμα κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, κόντρα στους Θεσσαλονικείς άλλωστε κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο, νικώντας με 3-1 στο Καραϊσκάκη και με ανατροπή τότε. Ο Ζοσέ Ανιγκό μετά το τέλος του αγώνα, μάζεψε τους ποδοσφαιριστές του στα αποδυτήρια και τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία, για τον τρόπο που έκλεισαν τη χρονιά.

Ο μεγάλος στόχος μπορεί να μην ήρθε, αλλά ήθελε να μην… εγκαταλείψουν στο μυαλό τους τη σεζόν. Και όντως θα ήταν πολύ βαρύ, για έναν Ολυμπιακό που είχε κάνει ήδη τρεις συνεχόμενες ήττες, να έχανε από ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στη σειρά. Δεν ήταν μόνο ότι θα έβγαινε τέταρτος, ήταν και θέμα ψυχολογίας, αυτοπεποίθησης για τη συνέχεια. 

Ο Γάλλος πάντως, είναι ανοιχτό να παραμείνει στην ομάδα από άλλο πόστο. Όχι αυτό του τεχνικού διευθυντή, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούν λύση. Μην ξεχνάμε πως ο Ανιγκό ήταν στην Ακαδημία, έκανε καλή δουλειά και αυτό φαίνεται και φέτος από την πορεία όλων των τμημάτων που πρωταγωνιστούν και μάλιστα ακούγονται καλά λόγια για πολλούς παίκτες.

Επιστρέφοντας στα της Τούμπας πάντως, ο Ανιγκό ευχαρίστησε τους παίκτες για τη συνεργασία, για την εικόνα τους στο τέλος, καθώς πολλοί δεν θα είναι και στην επόμενη ημέρα στο Ρέντη, θα αναζητήσουν ομάδα αλλού για να συνεχίσουν την καριέρα τους.