Τα αστεία τελείωσαν, ήρθε η ώρα να το σηκώσει στο Κάουνας!

Τα αστεία τελείωσαν, ήρθε η ώρα να το σηκώσει στο Κάουνας!

Aχιλλέας Μαυροδόντης 10:14 - 14.05.2023 / Ανανεώθηκε: 10:27 - 14.05.2023

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΟΚ, αλλά αφήνει για την ώρα στην άκρη τα Playoffs της Basket League, καθώς σειρά έχει το Final 4 του Κάουνας, εκεί όπου ο στόχος δεν είναι άλλος από την κορυφή! Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στο τελευταίο του παιχνίδι πριν το Κάουνας και πλέον ετοιμάζεται με απόλυτη συγκέντρωση για τα παιχνίδια στην λιθουανική πόλη, τα οποία θα κρίνουν και το ποια είναι η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης.

Απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο οποίος περίμενε πώς και πώς τον Ολυμπιακό, μετά από αρκετές ημέρες αναμονή, οι Πειραιώτες μπήκαν με το μυαλό στο… Κάουνας. Βέβαια το 55% στα τρίποντα που είχε ο Δικέφαλος έπαιξε κομβικό ρόλο, με τον ΠΑΟΚ να έχει 11(!) εύστοχα σουτ μόνο τα πρώτα 20’ του αγώνα! Στη συνέχεια όμως η κατάσταση επανήλθε στο φυσιολογικό.

Ο Ολυμπιακός «πάτησε» τον ΠΑΟΚ και πάει στο Κάουνας για το Ευρωπαϊκό!
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

21:07 - 13.05.2023

Ο Ολυμπιακός «πάτησε» τον ΠΑΟΚ και πάει στο Κάουνας για το Ευρωπαϊκό!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΟΚ με 83-65 και έκανε το 1-0 στην σειρά των ημιτελικών, με τους Ερυθρόλευκους να ετοιμάζονται πλέον για το Final 4 του Κάουνας, εκεί όπου ο κόσμος τους ζητά τον τίτλο!

Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός αφήνει πλέον πίσω του το παιχνίδι και την σειρά με τον ΠΑΟΚ, με την οποία θα ασχοληθεί και πάλι από την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι 8 ημέρες που ακολουθούν θα κρίνουν το αν οι Ερυθρόλευκοι θα πετύχουν αυτό που δείχνουν όλη τη χρονιά ότι μπορούν. Να κατακτήσουν την κορυφή της Euroleague και να αποδείξουν περίτρανα πως είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης.

Ο κόσμος θα είναι εκεί, με περίπου 4.000 ερυθρόλευκους φιλάθλους να αναμένονται στο Κάουνας για να στηρίξουν τις προσπάθειες του Γιώργου Μπαρτζώκα και των παικτών του. Βέβαια αυτό δεν είναι κάτι που δεν το περίμενε κανείς. Οι φίλοι της ομάδας του Ολυμπιακού έχουν στηρίξει συγκλονιστικά τον σύλλογο την φετινή σεζόν, με πολλά παιχνίδια με… εξαφανισμένα εισιτήρια. Μην περιμένετε να ζήσουμε ένα νέο Βελιγράδι, καθώς τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν μπορούν πλέον απλά να πάρουν το αμάξι και να πάνε στο Κάουνας, όπως συνέβη πέρσι στην Σερβία. Και πάλι όμως το γήπεδο θα έχει σοβαρό ποσοστό ερυθρόλευκων στις εξέδρες, κάτι που δίνει κίνητρο στους αθλητές που θα παλέψουν για τον τέταρτο ευρωπαϊκό τίτλο του συλλόγου στο μπάσκετ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε την ευκαιρία στον Κώστα Σλούκα να ξεκουραστεί και να μείνει εκτός από το ματς με τον ΠΑΟΚ, καθώς ο ηγέτης του Ολυμπιακού τα είχε δώσει όλα στη σειρά με την Φενέρμπαχτσε και έκανε την διαφορά όσο κανείς άλλος. Αυτό περιμένουμε να δούμε και στη Λιθουανία, καθώς εκείνος είναι ο παίκτης που θα πάρει όλες τις δύσκολες αποφάσεις για τους Ερυθρόλευκους στα κρίσιμα.

Ο Σάσα Βεζένκοφ έχει ξαναβρεί τον εαυτό του και βλέπει με καθαρό μυαλό κάθε φάση, ο Ουόκαπ, ο Κάνααν και ο ΜακΚίσικ δίνουν το κάτι παραπάνω και φυσικά ο Φαλ θα είναι εκεί για να σκεπάσει τα καλάθια. Πρέπει πάντως, παρότι η δυναμική Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ είναι τελείως διαφορετική, να σταθούμε στο ματς που έκανε ένας κομβικός παίκτης στην φετινή πορεία του Ολυμπιακού. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Ο διεθνής γκαρντ δεν έκανε καλή σειρά με την Φενέρμπαχτσε. Σουτ άστοχα, αποφάσεις λάθος και άμυνα όχι στο τοπ επίπεδο που μας είχε συνηθίσει. Με τον ΠΑΟΚ, όταν ζόρισε το πράγμα, ήταν εκεί και έβαλε μεγάλα σουτ, ενώ έδειξε να πατά ακόμα πιο σίγουρα στα πόδια του. Αυτόν τον Λαρεντζάκη έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός για να κάνει την διαφορά στο Κάουνας.

Ο Κόσμος, ως όφειλε, ζήτησε το αυτονόητο για αυτόν τον Ολυμπιακό, το ευρωπαϊκό. Λογικό, από την στιγμή που η ομάδα του Πειραιά πέταξε εκτός μια από τις κορυφαίες της Ευρώπης και μάλιστα παίρνοντας το διπλό στην Πόλη με έναν μυθικό τρόπο, όπως ήταν το μεγάλο σουτ του Κώστα Σλούκα. Πλέον τα διαλείμματα τέλος και τα κεφάλια μέσα. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του την πρόκληση του Κάουνας. Ώρα για πράξεις…

ΥΓ. Το Sportal θα είναι από νωρίς στο Κάουνας και θα σας μεταφέρει όλα τα νέα από την Λιθουανία. Συντονιστείτε, γιατί τα καλύτερα έρχονται!

ΥΓ2. Μου αρέσει πολύ το τσαγανό που δείχνει ο Μιχάλης Λούντζης, ακόμα και σε ματς σαν εκείνο με τον ΠΑΟΚ. Οι ευκαιρίες θα έρθουν και είναι σίγουρο πως ο «Λου» θα τις αρπάξει!

ΥΓ3. Το βραβείο του πρώτου σκόρερ ανήκει στον Σάσα Βεζένκοφ και επίσημα. Σειρά έχει εκείνο του MVP!