Ο «ξεχασμένος» στον Ολυμπιακό Αμπουμπακάρ Καμαρά σκόραρε και πάει Κόπα Άφρικα με τη Μαυριτανία (vid)

Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά.

i

©intime

Ο «ξεχασμένος» στον Ολυμπιακό Αμπουμπακάρ Καμαρά σκόραρε και πάει Κόπα Άφρικα με τη Μαυριτανία (vid)

Sportal newsroom 23:58 - 09.09.2023

Ο Αμπoυμπακάρ Καμαρά του Ολυμπιακού πέτυχε χρυσό γκολ με τη Μαυριτανία και θα πάρει μέρος στο Κόπα Άφρικα.

Στον Ολυμπιακό είναι ξένο σώμα, αλλά ανήκει ακόμα στο ρόστερ.

Για την πατρίδα του, όμως, είναι κι αποδείχθηκε πολύτιμος. Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά κλήθηκε στην εθνική ομάδα της χώρας του για τον εντός έδρας «τελικό» με την Γκαμπόν. Το ματς ήταν για την τελευταία αγωνιστική στον ένατο όμιλο των προκριματικών του Κόπα Άφρικα 2024.

Η Μαυριτανία πριν το ματς ήταν στους 8 βαθμούς, η Γκαμπόν στους 7, ενώ 7 είχε και το Κονγκό που έπαιζε με το Σουδάν (6 βαθμούς). Το Κονγκό νίκησε 2-0, οπότε η Μαυριτανία ήθελε νίκη ή ισοπαλία για να πάρει μία από τις δύο θέσεις και να πάει στα τελικά του Κόπα Άφρικα. Ο Καμαρά, λοιπόν, στο 42’ με πλασέ από κοντά σημείωσε το 2-0, που έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα και πανηγύρισε έξαλλα με τους συμπαίκτες του και όλο τον πάγκο που μπήκε στο γήπεδο. Το παιχνίδι έληξε 2-1 και η Μαυριτανία πήρε την πρώτη θέση και την πρόκριση.

Η διοργάνωση θα γίνει 13 Γενάρη με 11 Φλεβάρη στην Ακτή Ελεφαντοστού και δεν θα είναι απλό να τον πάρει κάποια ομάδα, τον Γενάρη και να γλιτώσει το συμβόλαιό του ο Ολυμπιακός. Σε περίπτωση, πάντως, που ο 28χρονος φορ έχει καλή παρουσία μπορεί να βρεθούν υποψήφιοι.

Δείτε το γκολ του Καμαρά.