Οι δύο δρόμοι που μπορεί να ακολουθήσει ο Ολυμπιακός στην περίπτωση του Νταρντέρ

Σέρτζι Νταρντέρ

i

Σέρτζι Νταρντέρ/ ©Photo by Alex Caparros/Getty Images

Οι δύο δρόμοι που μπορεί να ακολουθήσει ο Ολυμπιακός στην περίπτωση του Νταρντέρ

Διονύσης Βερβελές 12:12 - 23.06.2023 / Ανανεώθηκε: 12:23 - 23.06.2023

Ο μέσος της Εσπανιόλ που γουστάρει ο Μαρτίνεθ και «βλέπει» ο Κορδόν.

Οι Ισπανοί ήταν αυτοί που έφεραν στο προσκήνιο την περίπτωση του Σέρτζι Νταρντέρ για τον Ολυμπιακό. Για την ακρίβεια, και για τον Ολυμπιακό. Το «δεκάρι» της Εσπανιόλ, είναι περιζήτητος. Στα 29 του χρόνια κι έχοντας κάνει μια καλή ατομικά χρονιά που δεν είχε, όμως, ομαδικό αντίκρισμα καθώς υποβιβάστηκε η ομάδα της Βαρκελώνης, δείχνει να συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι λογικότατο, γιατί όλοι γνωρίζουν πως δεν θα παραμείνει στη δεύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος, φορώντας τη φανέλα της Εσπανιόλ.

Τα δεδομένα για τον Νταρντέρ, είναι γνωστά, όπως προκύπτουν από την πατρίδα του. Έχει δύο ρήτρες. Αν φύγει ως τα τέλη του Ιουλίου, είναι στα 10 εκατ. ευρώ, μετά, τον Αύγουστο, ανεβαίνει στα 15 εκατ. ευρώ!

Οι Ισπανοί, στο παιχνίδι έχουν για τα καλά την Μπέτις, μέχρι και σενάριο για την Μπαρτσελόνα (!) κυκλοφόρησε. Πως μπορεί ο Ολυμπιακός, όμως, να κινηθεί για να τον φέρει εδώ;

Προφανώς και ενεργοποίηση με εξόφληση της ρήτρας του, είναι σενάριο που δεν υφίσταται. Δύο είναι οι δρόμοι του Ολυμπιακού, αλλά και πάλι, καθόλου εύκολοι. Ο πρώτος, είναι ο δανεισμός. Ο δεύτερος, είναι η απόκτηση ενός ποσοστού του ποδοσφαιριστή και ουσιαστικά να είναι σε συνιδιοκτησία με την Εσπανιόλ. 

Αυτές τις δύο επιλογές, θα κοιτάξει να εξαντλήσει και ο Αντόνιο Κορδόν, που «βλέπει» τόσο τον Νταρντέρ, όσο και άλλες ενδιαφέρουσες επιλογές από την πατρίδα του. Την γνωρίζει καλά την αγορά και βασικό, ότι ξέρει και πως να κινηθεί από την προϋπηρεσία του εκεί.

Είναι δεδομένο πως ο Νταρντέρ θα έχει και άλλες προτάσεις σύντομα, από ομάδες του ισπανικού πρωταθλήματος. Είναι από τους ποδοσφαριστές που ξεχώρισαν, έχει ποιότητα, αλλά υπάρχει και κάτι άλλο. Τον γούσταρε πολύ ο Μαρτίνεθ και του το έδειξε για τα καλά. 

Ο Νταρντέρ, έπαιξε σε όλα τα ματς πρωταθλήματος με τον Μαρτίνεθ στον πάγκο. 27 έμεινε στην Εσπανιόλ, τα έπαιξε όλα ο 29χρονος μέσος! Στα τρία έγινε μόλις αλλαγή, ενώ τον χρησιμοποίησε και σε τρία ματς πρωταθλήματος. Υπάρχει αλληλοεκτίμηση, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτή. Θα παίξει μεγάλο ρόλο και το τι προτάσεις μπορεί να έχει ο Ισπανός άσος που είναι διεθνής με την εθνική Ελπίδων.