Φάκελος στόπερ: Από… σενάριο, τρέχει για τον Γενάρη!

Μαρτίνεθ και Κορδόν

i

© Intime

Φάκελος στόπερ: Από… σενάριο, τρέχει για τον Γενάρη!

Διονύσης Βερβελές 16:07 - 19.11.2023 / Ανανεώθηκε: 16:57 - 19.11.2023

Η αλλαγή δεδομένων και τα πρώτα ονόματα που πέφτουν ήδη στο τραπέζι…

Εδώ και καιρό, έχουμε σταθεί στην επιθυμία του Ολυμπιακού να αποκτήσει στόπερ τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Κι αν μέχρι πριν λίγο διάστημα φαινόταν ως σκέψη, ως μία… επιθυμία αν χρειαστεί, πλέον δείχνει κατάσταση του… τρέχουμε για να προλάβουμε. Εξήγηση υπάρχει και σε μεγάλο βαθμό, αποτυπώνεται στην κατάσταση που διαμορφώθηκε στο κέντρο της άμυνας μετά τα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής.

Ο Νίκολας Φρέιρε, ήταν η μεταγραφή Κορδόν και Μαρτίνεθ. Από αρχηγός της Πούμας στο Μεξικό, στην Ελλάδα για να ηγηθεί της άμυνας του Ολυμπιακού, αλλά χωρίς να καταφέρει να κερδίσει τους πόντους που θα ήθελε και μαζί και την εμπιστοσύνη. Συστήθηκε εξαιρετικά στο 1-0 επί της Γκενκ στο Καραϊσκάκη, αλλά ακολούθησαν στιγμές προβληματισμού. Το πέναλτι που έκανε στο Βέλγιο, το λάθος με τον Πασχαλάκη στο εντός έδρας ματς με την Φράιμπουργκ.

Την 1η Οκτωβρίου και στο ματς με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου νιώθει ενοχλήσεις. Γίνεται αλλαγή. Μυϊκό το ζήτημά του. Τρέχει για να προλάβει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και παθαίνει υποτροπή. Και τώρα, δείχνει αμφίβολος ακόμη και για τα επόμενα ματς! Κλείνει δύο μήνες εκτός, πως θα επιστρέψει, σε τι κατάσταση, αν…

Ο Πορόζο είναι και αυτός με ενοχλήσεις εκτός μετά τον αγώνα με την Γουέστ Χαμ, ένα παιδί που χρειάζεται και ρυθμό και εμπειρίες. Δεν είναι εύκολο και γι’ αυτόν. Ο Ντόι έχει μείνει πιο… πίσω στην εκτίμηση του Μαρτίνεθ και αυτή τη στιγμή, ο κερδισμένος της υπόθεσης είναι ο Παναγιώτης Ρέτσος. Και καλά είναι, αλλά και τις καλύτερες εμφανίσεις από όλους τους κεντρικούς αμυντικούς έχει να επιδείξει…

Η απόφαση στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, είναι ειλημμένη. Στόπερ εδώ και… τώρα για να παίξει 1η Ιανουαρίου. Ο Μπιανκόν περιμένει την ευκαιρία του, αλλά στον Ολυμπιακό θέλουν να πάνε σε όσο το δυνατόν λιγότερο ρίσκο. Η παραδοχή της… αστοχίας με Φρέιρε άλλωστε, δεν είναι κακό. Κάθε άλλο.

Φελίπε, Παλομίνο, Γκάστον Ερνάντεζ, είναι τρία ονόματα που έχουν ακουστεί ήδη. Διαφορετικές περιπτώσεις, οι δύο πρώτοι πιο έμπειροι, ο τρίτος στα 25 του, σε άλλο… πρότζεκτ δεδομένα. Δεν θα είναι οι μοναδικοί, όμως, που θα παίξουν το επόμενο διάστημα. Στην πιάτσα των ατζέντηδων, είναι γνωστό ότι ο Ολυμπιακός ψάχνεται. Και ο Μπόατενγκ είχε προταθεί, θα ακολουθήσουν και άλλοι. Το επόμενο διάστημα άλλωστε, ακόμη και παίκτες που δεν έχουν πρώτο λόγο στις ομάδες που ανήκουν, είναι πιθανό να ανοίξουν την πόρτα της εξόδου.

Ο Ολυμπιακός παρακολουθεί τις εξελίξεις και θέλει αυτή τη φορά να πάει στην πιο σίγουρη λύση. Από πολλές πλευρές. Και αγωνιστικής κατάστασης, να μην είναι ένα… στοίχημα ο στόπερ που θα φέρει. Γι’ αυτό π.χ. αν μπορούσε να κλείσει αύριο τον Γκάστον Ερνάντεζ, θα ήταν πιο μπροστά από Φελίπε και Παλομίνο.

Sportal Sunday Live με ρεπορτάζ Big 5, προκριματικά Euro και πολύ μπάσκετ

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!