Τελικά ο Γιόβετιτς μπορεί να παίξει και… 80 λεπτά

Στέφαν Γιόβετιτς

i

©Intime

Τελικά ο Γιόβετιτς μπορεί να παίξει και… 80 λεπτά

Διονύσης Βερβελές 15:15 - 05.04.2024 / Ανανεώθηκε: 15:19 - 05.04.2024

Για πρώτη φορά ο έμπειρος φορ αγωνίστηκε τόσο με την ερυθρόλευκη φανέλα και δεν ήταν τυχαίο...

Στο ματς με τον Άρη ο Ολυμπιακός πήρε μία άνετη νίκη με το υπέρ του 3-0 και στην ενδεκάδα του ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε δώσει φανέλα βασικού στον Στέφαν Γιόβετιτς. Ο έμπειρος επιθετικός ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα έχοντας μαζί του και τον Ελ Κααμπί.

Επί της ουσίας ο Μεντιλίμπαρ από την ημέρα που ήρθε στους «ερυθρόλευκους» βλέπει τον Γιόβετιτς ως έναν παίκτη που μπορεί να αγωνίζεται στο χώρο της μεσαίας γραμμής και πίσω από τον επιθετικό. Εκεί τον έχει χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα και από την πλευρά του ο Μαυροβούνιος τον δικαιώνει.

Οι δύο δραστικές αποφάσεις που πήρε η Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό: Παραμένει στο πρωτάθλημα αλλά θα μποϊκοτάρει άλλες διοργανώσεις
REST OF THE WORLD

09:15 - 05.04.2024

Οι δύο δραστικές αποφάσεις που πήρε η Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό: Παραμένει στο πρωτάθλημα αλλά θα μποϊκοτάρει άλλες διοργανώσεις

Η Φενέρμπαχτσε μπορεί να μην αποσύρθηκε τελικά από το τουρκικό πρωτάθλημα αλλά πήρε δύο δραστικές αποφάσεις, λίγες ημέρες πριν την μεγάλη μάχη με τον Ολυμπιακό στο Conference League.

Έχει κάνει καλές εμφανίσεις ο Γιόβετιτς με τον Μεντιλίμπαρ στην τεχνική ηγεσία και δίνει σημαντικές βοήθειες. Δεν είναι μόνο το γκολ, αλλά και η γενικότερη παρουσία του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι παίκτης με δυνατότητα να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του, να μοιράσει παιχνίδι και να ανοίξει επίσης την αντίπαλη άμυνα. Άλλωστε το ποιος είναι ο Γιόβετιτς το λέει η μέχρι τώρα καριέρα του και στις ομάδες που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν, δε χρειαζόταν να έρθει στην Ελλάδα για να δείξει τις ικανότητές του.

Τι γινόταν όμως μέχρι τώρα με τον Γιόβετιτς; Ο έμπειρος επιθετικός έχει αγωνιστεί συνολικά 27 φορές με την ερυθρόλευκη φανέλα σε όλες τις διοργανώσεις που έχει λάβει μέρος σε Ελλάδα και Ευρώπη, πριν από το παιχνίδι με τον Άρη. Το θέμα όμως ήταν πως από τις 27 συμμετοχές μόλις τις 4 είχε ξεκινήσει ως βασικός στον Ολυμπιακό, σε όλες τις υπόλοιπες είχε χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή από τους προπονητές Ντιέγκο Μαρτίνεθ, Κάρλος Καρβαλιάλ και Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Μάλιστα ο τελευταίος, ο Βάσκος, τώρα ήταν η πρώτη φορά κόντρα στον Άρη που τον έβαλε ως βασικό στην 28η συμμετοχή του στον Ολυμπιακό. Όμως, με τον Μεντιλίμπαρ ο Μαυροβούνιος αγωνίστηκε και τα περισσότερα λεπτά σε ματς για τη φετινή σεζόν με τους «ερυθρόλευκους».

Σε καμία άλλη περίπτωση που είχε παίξει ως βασικός δεν έμεινε για 82 λεπτά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όπως συνέβη τώρα με τον Άρη. Ο περισσότερός του χρόνος στον Ολυμπιακό μέσα στο γήπεδο σε ένα ματς, ήταν με τον Παναιτωλικό για 68 λεπτά.

Αυτό δείχνει πως ο Μεντιλίμπαρ εμπιστεύεται τον Γιόβετιτς και θέλει να του δώσει το χρόνο που του αξίζει, αλλά και μπορεί τελικά να αγωνιστεί και να προσφέρει στην ομάδα. Τον πιστεύει, στηρίζεται στην ποιότητά του και στην εμπειρία του και αναμένει πολλά και στη συνέχεια…