Τι έδειξαν Όρτα και Τσικίνιο στο ντεμπούτο τους

Ο Αντρέ Όρτα

i

© Intime

Τι έδειξαν Όρτα και Τσικίνιο στο ντεμπούτο τους

Οι δύο Πορτογάλοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στις πρώτες τους στιγμές…

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ φαινόταν όλη την εβδομάδα ότι ετοίμαζε τους Όρτα, Τσικίνιο για το ντεμπούτο τους με τον Ολυμπιακό. Έτσι και έγινε, αφού αμφότεροι έπαιξαν κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Όρτα ήταν βασικός και ο Τσικίνιο μπήκε ως αλλαγή στο 61' της αναμέτρησης. Οι δυο τους έδειξαν λίγο διαφορετικά πράγματα μέσα στο γήπεδο, αφού φάνηκε ότι είναι και διαφορετικοί ποδοσφαιριστές.

Ο Όρτα με την μπάλα στα πόδια

Αυτό το οποίο έδειξε ο Όρτα είναι πως κυνηγάει να έχει την μπάλα στα πόδια του. Επί της ουσίας αγωνίστηκε σε θέση «8» στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Προσπάθησε να βοηθήσει στο ανασταλτικό κομμάτι, σε ένα όμως σημείο του παιχνιδιού που ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν έψαξε να βγει και τόσο στην επίθεση.

Ο πρώην μέσος της Μπράγκα, έψαξε να έχει την μπάλα στα πόδια του γυρνώντας από το κέντρο στα στόπερ να παίρνει και να οργανώνει. Σε αυτόν τον τομέα έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερα πράγματα, να προωθεί δηλαδή την ομάδα και να αρχίζει η επίθεση από τα πόδια του.

Ο «κόφτης» Τσικίνιο

Από την πλευρά του ο Τσικίνιο επίσης κανονικά είναι «8άρι», όμως από ένα σημείο και μετά χρειάστηκε να παίξει ως «6άρι» αφού ο Κάρλος Καρβαλιάλ προτίμησε να βγάλει από το γήπεδο και τον Έσε και να παίξει στο κέντρο με τους Τσικίνιο, Καρβάλιο.

Βοήθησε περισσότερο από τον Όρτα στο ανασταλτικό κομμάτι και μάλιστα χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός πως από δικό του «κόψιμο» στο κέντρο ξεκίνησε το 2-0 του Ολυμπιακού. Ήταν αυτός που έκοψε την ανάπτυξη του ΠΑΣ Γιάννινα και έβγαλε σε αντεπίθεση τον Μασούρα, ο οποίος έδωσε στον σκόρερ Ναβάρο. Βέβαια, είναι μέσα στη φάση του 2-1, αλλά σίγουρα θα έπρεπε κάποιος να ανακόψει την αντεπίθεση με ένα φάουλ. 

Η απίστευτη ομοιότητα στη βαθμολογία με αλλαγή ρόλων ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και η διαφορά Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:30 - 29.01.2024

Η απίστευτη ομοιότητα στη βαθμολογία με αλλαγή ρόλων ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και η διαφορά Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού

Η βαθμολογία της Stoiximan Super League θυμίζει τους αριθμούς το αντίστοιχο περσινό διάστημα, αλλά με αλλαγή ρόλων για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Η διαφορά που έχουν οι αιώνιοι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός.

Τόσο ο Όρτα, όσο και ο Τσικίνιο έδειξαν πως χρειάζονται το χρόνο τους για να μπορέσουν να δώσουν αυτά που πραγματικά μπορούν στην ομάδα, όμως μέσα από τέτοια ματς όπως αυτό με τον ΠΑΣ Γιάννινα, θα μπορέσουν να βρουν και τα πατήματά τους. Το σίγουρο, πάντως, είναι πως ενόψει της Λεωφόρου και ο Τσικίνιο έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει ως βασικός στην ομάδα και σίγουρα ο Κάρλος Καρβαλιάλ θα έχει έναν θετικό «πονοκέφαλο» για τις θέσεις του κέντρου. Ο Όρτα δείχνει να είναι πιο… μπροστά στο μυαλό του, λογικό, έχοντας και πιο πρόσφατα συμμετοχή στη Μπράγκα.