Τι έδειξε ο Μαρτίνεθ με τον Φορτούνη!

Κώστας Φορτούνης - Ντιέγκο Μαρτίνεθ

i

©Intime

Τι έδειξε ο Μαρτίνεθ με τον Φορτούνη!

Τα λόγια του Ισπανού άσου, δείχνουν πολλά για το τι συμβαίνει στο Ρέντη…

Μετά το τέλος του ματς που είχε ο Ολυμπιακός εκτός έδρας με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ μίλησε στη συνέντευξη Τύπου και ρωτήθηκε για την απόδοση του Κώστα Φορτούνη, αλλά και για την αγωνιστική αναγκαιότητα που έχει η ομάδα του Πειραιά από τον αρχηγό της. Δεν είναι απαραιτήτως… κακό φυσικά κάτι τέτοιο, αφού αναφερόμαστε στον αρχηγό μίας ομάδας, αλλά και επιπλέον για έναν, αν όχι τον καλύτερο, από τους καλύτερους και ποιοτικότερους Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Ο Ισπανός τεχνικός εξήγησε στους εκπροσώπους του Τύπου, αλλά επιπλέον και στον κόσμο της ομάδας πως έφτασε στην απόφαση να αφήσει τον Φορτούνη στον πάγκο και να τον χρησιμοποιήσει ως αλλαγή. Τα λόγια του στη συνέντευξη Τύπου ήταν τα εξής:

«Το πρωί πριν τον αγώνα είχα αυτήν τη συζήτηση με τον Κώστα και του εξήγησα πως θα ήταν προτιμότερο να τον έχω στο μισό του αγώνα και να δώσει λύσεις, παρά να τον έχω από την αρχή ταλαιπωρημένο και κουρασμένο μετά από το απαιτητικό παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ».

Τα λόγια αυτά πέρα από τη δική του εξήγηση που ήταν εκτός ενδεκάδας ο Έλληνας μεσοεπιθετικός, δείχνουν και την καθημερινότητά τους μέσα στο Ρέντη. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν είναι μυστικό ότι μιλάει συνεχώς με τους ποδοσφαιριστές του και αυτό που θέλει είναι να τους έχει κοντά και καλά ψυχολογικά. Για αυτό και δεν είναι λίγες οι φορές που προετοιμάζει τους παίκτες που θα έχει στη βασική ενδεκάδα των αγώνων ή για άλλους ότι δε θα τους έχει στο αρχικό του σχήμα. Και πάντα τους τα εξηγεί με επιχειρήματα.

Όπως το έκανε με τον Φορτούνη. Δεν ήθελε να τον… κάψει, βάζοντάς τον από την αρχή, κόντρα σε μια ομάδα που έπαιζε στο μισό του γηπέδου. Τον έριξε στο 63 ο λεπτό και έξι λεπτά μετά, τον είδε να σκοράρει. Δεν είναι ο Μαρτίνεθ της φιλοσοφίας «είμαι ο προπονητής, εγώ αποφασίζω». Θέλει πάντα να είναι δίκαιος και να μπορεί να έχει με όλους τους συνεργάτες του, αλλά και τους ποδοσφαιριστές μία καλή σχέση.

Έτσι κάνει και με τον Φορτούνη, τον οποίο θεωρεί από τους πιο ποιοτικούς παίκτες του ρόστερ. Το δήλωσε άλλωστε ξανά στη συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη, όπου και αποθέωσε τον αρχηγό της ομάδας για την απόδοσή του. Γνωρίζει άλλωστε, πως μπορεί να εισπράξει πολλά από αυτόν.