Η εθνική Αργεντινής «ανέβασε» και άλλο τον Ορτέγκα

Ο Φρανσίσκο Ορτέγκα

i

© Intime

Η εθνική Αργεντινής «ανέβασε» και άλλο τον Ορτέγκα

Διονύσης Βερβελές 09:30 - 14.11.2023 / Ανανεώθηκε: 09:30 - 14.11.2023

Ο αριστερός μπακ των Πειραιωτών πήρε τα πάνω του για τα καλά…

Δύο ημέρες πριν τον αγώνα που είχε ο Ολυμπιακός με τον Αστέρα Τρίπολης ο Φρανσίσκο Ορτέγκα έμαθε για την κλήση του στην εθνική Αργεντινής. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια έριξε το βλέμμα της στον ποδοσφαιριστή των «ερυθρόλευκων», ο οποίος πραγματοποιεί μέχρι τώρα καλές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, με αποτέλεσμα να κάνει τον Λιονέλ Σκαλόνι να τον συμπεριλάβει στα πλάνα του.

Κάτι το οποίο όχι απλά χαροποίησε τον Ορτέγκα, αλλά τον έκανε να «ανέβει» ακόμη περισσότερο ψυχολογικά. Φάνηκε αυτό στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο αριστεροπόδαρος μπακ των «ερυθρόλευκων» είχε... ψηλώσει με την καλή έννοια, αφού δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για αυτήν την εξέλιξη. 

Άλλωστε δεν είναι κρυφό πως οι Λατίνοι ποδοσφαιριστές τις Εθνικές τους ομάδες τις έχουν αρκετά ψηλά στη συνείδησή τους και θεωρούν ύψιστη τιμή να φορέσουν το εθνόσημο στο στήθος. Και φυσικά αυτό γίνεται ακόμη καλύτερο όταν η Εθνική ομάδα της χώρας σου έχει κατακτήσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο!

Κάπως έτσι, λοιπόν, αισθάνεται και ο Ορτέγκα με την κλήση του στην εθνική Αργεντινής. Έχει γίνει μεγάλη κουβέντα τις τελευταίες ώρες γι’ αυτού την κλήση και συγχαρητήρια εισέπραξε και από αντιπάλους του την Κυριακή… Από παίκτες του Αστέρα.

«Ο δρόμος του Μπερνάρ για την Ατλέτικο Μινέιρο περνάει από τον... Σκάρπα»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

20:46 - 13.11.2023

«Ο δρόμος του Μπερνάρ για την Ατλέτικο Μινέιρο περνάει από τον... Σκάρπα»

Ο Μπερνάρ και ο Σκάρπα έχουν ένα κοινό εκτός από την βραζιλιάνικη καταγωγή τους: πρωταγωνιστούν στα μεταγραφικά σενάρια της Ατλέτικο Μινέιρο. Το Sportal εξηγεί τη σύνδεση του μεσοεπιθετικού του Παναθηναϊκού με τον συμπατριώτη του στον Ολυμπιακό.

 Πλησίασαν τον Ορτέγκα για να τον συγχαρούν για το γεγονός πως βρίσκεται στην αποστολή της Αργεντινής. Ο Αστέρας Τρίπολης έχει αρκετούς Λατίνους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του οι οποίοι και μίλησαν στον αριστεροπόδαρο παίκτη των «ερυθρόλευκων». 

Τώρα όσον αφορά στην παρουσία του στο ματς, ο Μαρτίνεθ έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθειά του, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Ανέβηκε ψηλά, ανέβασε πολύ την ομάδα από εκείνη την πλευρά και έδωσε και το χώρο στον Φορτούνη για να δράσει ανάλογα. Ένα-δύο λάθη που έκανε πίσω, δεν κόστισαν, αλλά σίγουρα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και αυτό το βλέπουν όλοι.