Κλήθηκε στην Εθνική Αργεντινής ο Ορτέγκα!

O Ορτέγκα

i

© Intime

Κλήθηκε στην Εθνική Αργεντινής ο Ορτέγκα!

Διονύσης Βερβελές 22:30 - 10.11.2023 / Ανανεώθηκε: 22:51 - 10.11.2023

Στις κλήσεις του Λιονέλ Σκαλόνι συμπεριλήφθηκε ο Φρανσίσκο Ορτέγκα, ο οποίος θα βρεθεί στην προεπιλογή της - Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας - Αργεντινής.

Έναν εκπρόσωπο σε κορυφαίο επίπεδο θα έχει ο Ολυμπιακός, με τον Φρανσίσκο Ορτέγκα να περιλαμβάνεται στις επιλογές του Λιονέλ Σκαλόνι. Ο αμυντικός των Πειραιωτών θα βρεθεί στην αποστολή της Εθνικής Αργεντινής, με τις καλές του εμφανίσεις φορώντας τα «ερυθρόλευκα» να του δίνουν μία θέση ανάμεσα στους παγκόσμιους αστέρες.

Ο αριστερός μπακ των Πειραιωτών, ειδικότερα θα βρεθεί στην προεπιλογή του συμπατριώτη προπονητή του για δύο αναμετρήσεις που μόνο ασήμαντες δεν είναι. Ο παίκτης του Ολυμπιακού βρέθηκε στις κλήσεις του Σκαλόνι για τα παιχνίδι με Ουρουγουάη (16/11) και Βραζιλία (21/11)

Στη θέση την οποία αγωνίζεται, βέβαια, ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος. Αυτή δεν είναι η μοναδική επιλογή που προκάλεσε έκπληξη, με τον Αργεντίνο τεχνικό να επιλέγει έναν ακόμα παίκτη... off the record. Αυτός είναι ο Πάμπλο Μαφέο, ο οποίος αγωνίζεται στη Μαγιόρκα σε ρόλο στόπερ. 

Πάντως, η επιλογή του Ορτέγκα από μία ομάδα που μέχρι πριν λίγους μήνες κράτησε στα χέρια της το τρόπαια του Μουντιάλ αποτελεί ένα σπουδαίο επίτευγμα για τον ίδιο τον παίκτη. Ένας παίκτης που άργησε να μπει στο βασικό σχήμα της ομάδας, εντούτοις κέρδισε επάξια μία θέση σε αυτή μέσα από τη σκληρή του δουλειά.