Το πλάνο του Ολυμπιακού για τον Εμβιλά

Ο Γιαν Εμβιλά

i

©intime

Το πλάνο του Ολυμπιακού για τον Εμβιλά

Διονύσης Βερβελές 23:27 - 23.03.2023 / Ανανεώθηκε: 23:30 - 23.03.2023

Ο τραυματισμός του Γάλλου και η αναμονή του Μίτσελ για την επιστροφή του.

Δεν είναι εύκολη η περίπτωση του Γιαν Εμβιλά. Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής, τραυματίστηκε στο ντέρμπι των αιωνίων. Από το βράδυ της 25ης Φεβρουαρίου κι εκείνο το 0-0 στο Καραϊσκάκη έχει να παίξει και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, πότε θα επιστρέψει. Μια αρχική πρόβλεψη τον ήθελε να είναι έτοιμος στην αναμέτρηση με τον Άρη, που έχει οριστεί για τη 2η αγωνιστική των playoffs, στις 2 Απριλίου στο Καραϊσκάκη.

Ο Εμβιλά δεν έχει μπει ακόμη στις προπονήσεις. Ο τραυματισμός του δεν ήταν απλός, κάθε άλλο. Προσπάθησαν και από τον Ολυμπιακό να τον διαχειριστούν ανάλογα, ο Μίτσελ με το ιατρικό τιμ. Δεν θα τον πιέσουν, προτιμούν να χάσει ένα-δύο ματς ακόμη, από το να γυρίσει και να μην είναι στην κατάσταση που πρέπει, να ρισκάρει με μια μεγαλύτερη απουσία. Άλλωστε δεν ήταν μυϊκό το θέμα του.

Το πιο νεανικό ρόστερ της Super League και το γηραιότερο - Ο μέσος όρος ηλικίας όλων των ομάδων
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

16:01 - 23.03.2023

Το πιο νεανικό ρόστερ της Super League και το γηραιότερο - Ο μέσος όρος ηλικίας όλων των ομάδων

Έχοντας μπει πλέον στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, με την μάχη σε playoffs και playouts να μαίνεται, οι φυσικές δυνάμεις, η ενέργεια και η εμπειρία των παικτών είναι στοιχεία που θα παίξουν κομβικό ρόλο. Και ο μέσος όρος ηλικίας στα ρόστερ των ομάδων έχει τη σημασία του.

Ο Εμβιλά δουλεύει πολύ και θα δουλέψει περισσότερο στο επόμενο διάστημα, όταν θα κληθεί να βρει το ρυθμό του ξανά.

Ο Μίτσελ τον περιμένει, μαζί με την επιστροφή των διεθνών του. Στις εθνικές ομάδες άλλωστε απουσιάζουν οι άλλοι δύο του χαφ, ο Χουάνγκ με τον Σαμασέκου. Τα ματς που θα ακολουθήσουν είναι πολλά και προφανώς ο Ισπανός προπονητής δεν ξεχνά τον Εμβιλά. Ήδη ο Γάλλος τη φετινή σεζόν έχει καταγράψει 35 ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού, σε όλες τις διοργανώσεις. Πέρσι την έκλεισε με 45. Και πρόπερσι, που ήταν η πρώτη του χρονιά, είχε 50. Δεν είναι απλοί αριθμοί. 130 ματς, σε… δυόμιση σεζόν με τον Ολυμπιακό. Επιβαρύνθηκε αρκετά ο Εμβιλά, αυτό φάνηκε και κάποια στιγμή.

Πλέον περνάει ένας μήνας που είναι εκτός, αλλά φαίνεται πως στις 40 ημέρες, θα είναι έτοιμος για να μπει και πάλι και από εκεί και πέρα, είναι ζήτημα του Μίτσελ πως θα το διαχειριστεί, τι θα αποφασίσει. Το ευχάριστο για τον κόουτς των Πειραιωτών ωστόσο, είναι πως ο Σαμασέκου έδειξε έτοιμος να ανταποκριθεί…