Το ρίσκο και η εμπιστοσύνη του Μεντιλίμπαρ

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ/©Intime

Το ρίσκο και η εμπιστοσύνη του Μεντιλίμπαρ

Ο Βάσκος τεχνικός άφησε αρκετούς από τους βασικούς ποδοσφαιριστές εκτός αποστολής και το ματς «καίει».

Το δικό του ρίσκο πήρε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ενόψει του αγώνα που έχει ο Ολυμπιακός με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για το πρωτάθλημα. Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής κάποιους ποδοσφαιριστές οι οποίοι θεωρούνται βασικοί σύμφωνα με τις συμμετοχές που έχουν μέχρι τώρα στη σεζόν.

Συγκεκριμένα, ο Βάσκος τεχνικός δεν πήρε του στο Αγρίνιο τους Ροντινέι, Κάρμο, Όρτα και Φορτούνη. Παίκτες οι οποίοι είναι βασικοί και μάλιστα έχουν κάνει τη διαφορά στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» σε αρκετά ματς Ελλάδας και Ευρώπης. Παράλληλα, εκτός αποστολής έμεινε και ο Μπιανκόν ο οποίος όμως είχε δηλωθεί για να εκτίσει την ποινή μίας αγωνιστικής που είχε καθώς έχει συμπληρώσει κίτρινες κάρτες.

Κάτι το οποίο θα ισχύει με τον Φορτούνη την Κυριακή στο παιχνίδι με το Βόλο, όποτε και δε θα είναι στα πλάνα του Μεντιλίμπαρ γιατί επίσης θα εκτίσει μία αγωνιστική ποινής από κίτρινες κάρτες. Για αυτό και προκάλεσε απορία που αποφάσισε να μην τον πάρει ούτε τώρα μαζί του στο Αγρίνιο. Θα μπορούσε να είναι στην αποστολή, δεν υπήρχε λόγος τότε να δηλωθεί για την Κυριακή και να χάσει δύο συνεχόμενα ματς.

Από την άλλη όμως οι Φορτούνης, Όρτα, Κάρμο και Ροντινέι ήταν από τους ποδοσφαιριστές που όταν τελείωσε το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης έπεσαν στο χορτάρι και φάνηκε ότι τους βγήκε όλη η κούραση με το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή. Οπότε και ο Μεντιλίμπαρ αποφάσισε να τους δώσει ανάσες για να τους έχει σε καλύτερη κατάσταση ενόψει της συνέχειας παίρνοντας έτσι αυτό το ρίσκο.

Το μήνυμά του στους παίκτες του

Σίγουρα είναι ένα ρίσκο αυτό που έχει κάνει ο τεχνικός του Ολυμπιακού που άφησε εκτός πλάνων αρκετούς βασικούς παίκτες, όμως από την άλλη στέλνει και το δικό του μήνυμα στους ποδοσφαιριστές του. Ποιο είναι αυτό; Το γεγονός ότι τους δείχνει στην πράξη πως τους εμπιστεύεται. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Βάσκος έχει δηλώσει πως θεωρεί ότι στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός έχει αρκετή ποιότητα και τώρα αυτό θέλει να δει στο Αγρίνιο. Την ποιότητα των «ερυθρόλευκων» και να δείξουν ότι μέσα στο ρόστερ όλοι οι παίκτες μπορούν να μπουν στο γήπεδο και να κάνουν την ομάδα να αποδώσει το ίδιο καλά είτε υπάρχουν απουσίες είτε όχι.