Τι έδειξε ο Βέζο στο ντεμπούτο του
i

© Intime

Τι έδειξε ο Βέζο στο ντεμπούτο του

Διονύσης Βερβελές 23:00 - 27.02.2024 / Ανανεώθηκε: 23:00 - 27.02.2024

Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός έπαιξε για πρώτη φορά με τους «ερυθρόλευκους»…

Στο ματς που είχε ο Ολυμπιακός με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Ρούμπεν Βέζο. Ο κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την ερυθρόλευκη φανέλα, πραγματοποιώντας έτσι για ένα ημίχρονο το ντεμπούτο του με την ομάδα του Πειραιά.

Ο έμπειρος τεχνικός των «ερυθρόλευκων» αποφάσισε να βάλει στο ημίχρονο τον Βέζο, καθώς έδειξε να μην είναι ικανοποιημένος από τον Ζουλιάν Μπιανκόν. Ο Γάλλος δεν είχε την απόδοση που θα ήθελε ο ίδιος αλλά και ο προπονητής του, με συνέπεια να γίνει αλλαγή και να μπει ο Βέζο στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Σε αυτό το ένα ημίχρονο που αγωνίστηκε ο Πορτογάλος ήταν παρτενέρ του συμπατριώτη του Νταβίντ Κάρμο. Έδειξε ότι έχει να δώσει στον Ολυμπιακό πράγματα, αφού πρώτα απ' όλα φάνηκε η εμπειρία που διαθέτει.

Από άποψη φυσικής κατάστασης έδειξε ότι χρειάζεται το χρόνο του και να αποκτήσει ρυθμό μέσα από τα ματς που θα παίρνει στα πόδια του, έτσι ώστε να φτάσει και στο επιθυμητό επίπεδο. Όμως ο 29χρονος ποδοσφαιριστής έδειξε παράλληλα πως με την εμπειρία που διαθέτει μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα σε παιχνίδια όπως αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης. Επί της ουσίας δεν είχε κάποια χαμένη μονομαχία με αντίπαλο και ήταν σταθερός στην απόδοσή του.

Θα του δώσει και άλλα ματς

Τώρα ο Βέζο έπαιξε γιατί δεν υπήρχε άλλωστε και άλλος αμυντικός στον πάγκο, από τη στιγμή που οι Ρέτσος, Ντόη, αλλά και Άμπι ήταν εκτός αποστολής. Ο Πορτογάλος ήταν ο μόνος διαθέσιμος για τον Μεντιλίμπαρ και έτσι πήρε τη θέση του Μπιανκόν.

Ο Βάσκος τεχνικός έχει σκοπό να δώσει και άλλα ματς στον Βέζο, έτσι ώστε να πάρει τα παιχνίδια που χρειάζεται και να μπορέσει να ανεβάσει και άλλο την απόδοσή του. Αυτό το οποίο τονίζει συνεχώς ο Μεντιλίμπαρ είναι πως κανείς δεν περισσεύει, η ομάδα έχει αρκετούς αγώνες μπροστά της και χρειάζεται όλους τους παίκτες που είναι στο ρόστερ, έτσι ώστε να μπορεί και ο ίδιος να δίνει σε όλους τις απαραίτητες ανάσες. Έτσι και ο Βέζο είναι από τους παίκτες που υπολογίζει ο κόουτς για τη συνέχεια των αγώνων της Ελλάδας, αφού στην Ευρώπη δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.