O Eλ Κααμπί είχε κέφια και στέλνει τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Europa League

O Eλ Κααμπί είχε κέφια και στέλνει τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Europa League

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:58 - 24.08.2023 / Ανανεώθηκε: 03:19 - 25.08.2023

Έχοντας σε τρομερά κέφια τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο Ολυμπιακός έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για πρόκριση στους ομίλους του Europa League, επικρατώντας με σκορ 3-1 της Τσουκαρίτσκι.

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Ελ Κααμπί ώστε να κάνει τα… μαγικά του και να προσφέρει στον Ολυμπιακό μία εύκολη νίκη (3-1), εναντίον της Τσουκαρίτσκι. Πλέον ο σύλλογος του Ντιέγκο Μαρτίνεθ είναι ενάμιση βήμα πιο κοντά στους ομίλους του UEFA Europa League. 

Η πίεση των Πειραιωτών ξεκίνησε με το «καλημέρα» και το γκολ δεν άργησε να έρθει. Μόλις στο 3’ ο Ελ Κααμπί πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Σαμούροβιτς και πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα «ερυθρόλευκα». Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα, ο ίδιος παραλίγο να πετύχει και δεύτερο τέρμα, όμως η σέντρα-σουτ του κατέληξε στο δοκάρι. Μέχρι να ολοκληρωθεί το δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός πέτυχε δεύτερο τέρμα με τον Μασούρα, όμως αυτό ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Τελικά το 2-0 ήρθε και το έκανε πράξη ο Κώστας Φορτούνης, με μία φοβερή «βολίδα» στο 16’. Παρά το γεγονός πως βρισκόταν πίσω στο σκορ, η Τσουκαρίσκι είχε οχυρωθεί πίσω από την μπάλα. Όμως, εν αντιθέσει με τον Πανσερραϊκό, οι Πειραιώτες αυτή τη φορά έβρισκαν χώρους. Κάπως έτσι έφτασαν και σε τρίτο γκολ! Ο Φορτούνης στο 40’ τροφοδότησε τον Ελ Κααμπί και ο δεύτερος με κεφαλιά εντός της περιοχής έκανε το 3-0. 

Το ξεκίνημα ιδανικό και στο δεύτερο μέρος με τον Ολυμπιακό να μπαίνει και πάλι δυναμικά. Ξανά πέτυχε γκολ από νωρίς (49’), όμως οι πανηγυρισμοί του Καμαρά κράτησαν για λίγο αφού πριν το τέρμα έκανε χέρι ο Ιμπόρα. Ακολούθησε ένα ημίχρονο με τον ρυθμό να πέφτει όσο πέρναγε η ώρα. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον πλήρη έλεγχο, είχαν καλές στιγμές (η καλύτερη το φάουλ του Φορτούνη στο 59’), όμως τέταρτο τέρμα δεν ήρθε. Αντίθετα, είδαν την Τσουκαρίτσκι στις καθυστερήσεις του αγώνα να μειώνει σε 3-1, με το γκολ που πέτυχε ο Μιλαντίνοβιτς στο 90+3’.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Πριν καν περάσουν 20 λεπτά, ο Ολυμπιακός είχε πετύχει δύο γκολ με Ελ Κααμπί και Φορτούνη, είχε ένα δοκάρι με τον Μαροκινό και είχε ένα ακυρωθέν τέρμα το οποίο πέτυχε ο Μασούρας. Το ξεκίνημα των Πειραιωτών ήταν αρκετά δυναμικό και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να «καθαρίσουν» από νωρίς τους Σέρβους. 

MVP

Δεν τίθεται τέτοιο ερώτημα! Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί ήταν ο άνθρωπος της αποψινής βραδιάς. Έκανε το 1-0 στο τρίτο μόλις λεπτό, είχε δοκάρι δύο λεπτά αργότερα, πέτυχε δεύτερο τέρμα στο 40 και έχασε ακόμα μία πολύ καλή στιγμή για να κάνει χατ-τρίκ

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το βράδυ της Πέμπτης ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη χάρη σε τρία γκολ που σκόραρε στο πρώτο μέρος. Τελευταία φορά που οι Πειραιώτες πέτυχαν ισάριθμα τέρματα πριν τη λήξη του 45λεπτου ήταν επίσης σε ματς playoffs, αυτή τη φορά της Super League. Αντίπαλος του ήταν ο Βόλος, του οποίου και επικράτησε - τον περασμένο Απρίλιο - με σκορ 5-0.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Όπως και στο εντός έδρας ματς με τη Γκενκ, έτσι και στο παιχνίδι εναντίον της Τσουκαρίτσκι ο Μαρτίνεθ έψαξε το γρήγορο γκολ. Παρά την απουσία του Ροντινέι, ο Ισπανός πόνταρε και πάλι στη δεξιά του πλευρά και δικαιώθηκε. Από τη συγκεκριμένη πτέρυγα έρχεται η σέντρα που οδηγεί στο γκολ του Ελ Κααμπί, από τη συγκεκριμένη πτέρυγα έρχεται και η πάσα του Καμαρά στον Φορτούνη για το 2-0. 

Από την άλλη, η Τσουκαρίτσκι εμφανίστηκε φοβισμένη. Παρά το γεγονός πως βρισκόταν πίσω στο σκορ, ο Λέτσνιακ επέλεξε να συνεχίσει την αμυντική του προσέγγιση. Όσο πέρναγε η ώρα και με το 3-0 στην πλάτη, ο σύλλογος αναγκάστηκε να πάρει μέτρα στο γήπεδο, καταφέρνοντας τουλάχιστον να μειώσει σε 3-1.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

 Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Βρουσάι, Ρέτσος (71' Πορόσο), Φρέιρε, Κίνι, Καμαρά (59' Έσε), Ιμπόρα, Μασούρας (59' Σκάρπα), Μπιέλ (83' Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης, Ελ Κααμπί (71' Ελ Αραμπί). 

Τσουκαρίτσκι (Μίλαν Λέτσνιακ): Σαμούροβιτς, Στεφάνοβιτς, Ντρέζγκιτς, Σούμποτιτς, Ρογκάν (Νίκσεβιτς), Στάνκοβιτς (69' Μιλαντίνοβιτς), Σισοκό, Κόβατς, Τότσιτς (46' Ντότσιτς), Εντιαγέ (46' Γιάνκοβιτς), Ιβάνοβιτς (86' Γκόμες).

Δείτε το live του αγώνα

Δ. Βερβελές: Τελικά δεν μπορείς να χαλαρώνεις ποτέ, το γκολ του Γιάνκοβιτς στο 93’ δίνει ένα ενδιαφέρον στη ρεβάνς. Αδίκησε την εικόνα του στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός, που θα μπορούσε να κρατήσει το μηδέν, αλλά αποσυντονίστηκε περισσότερο από τις αλλαγές. Το τελικό ταμείο είναι θετικό. Βάζει τις βάσεις της πρόκρισης με το 3-1 επί της Τσουκαρίτσκι και θα πρέπει να πάει σοβαρός την άλλη εβδομάδα στο Λέσκοβατς.

  • Λήξη στο ματς
  • 90+3' ΓΚΟΛ για την Τσουκαρίτσκι! Ο Μιλαντίνοβιτς υποδέχθηκε μία σέντρα εντός περιοχής και έκανε το 3-1
  • 5 λεπτά καθυστερήσεων
  • 89' Συρτό σουτ του Φορτούνη, μπλοκάρει ο Σαμούροβιτς
  • 87' Μακρινό σουτ του Μίξεβιτς το οποίο δεν αγχώνει τον Πασχαλάκη
  • 86' Σουτ του Ελ Αραμπί, έδιωξε ο Σαμούροβιτς και στη συνέχεια η κεφαλιά του Σκάρπα δεν ήταν καλή

Δ. Βερβελές: Στην τελική ευθεία το ματς, έκανε ντεμπούτο και ο Πορόσο που πήρε τη θέση του Ρέτσου. Όλα τα λεφτά απόψε ο Φορτούνης, χορεύει στο γήπεδο, δεν είναι μόνο η γκολάρα που έχει πετύχει και αυτό που έφτιαξε.

  • 75' Ωραίο σουτ του Μπιέλ, τον σταματά ο Σαμούροβιτς
  • 74' Πολύ ωραίο σουτ του Μπιέλ το οποίο περνάει πάνω από το δοκάρι
  • 70' Ντεμπούτο και για τον Πορόζο που παίρνει τη θέση του Ρέτσου. Βγαίνει ο MVP, Ελ Κααμπί, δίνοντας τη θέση του στον Ελ Αραμπί
  • Cooling brake για τις δύο ομάδες

Δ. Βερβελές: Μέσα Σκάρπα και Έσε για τον Ολυμπιακό, το 3-0 δίνει την άνεση στον Μαρτίνεθ να κάνει τη διαχείρισή του στο ματς. Όλα πηγαίνουν ιδανικά για τους «ερυθρόλευκους» που δεν απειλούνται από τους Σέρβοτς.

  • 60' Ντεμπούτο Έσε που παίρνει τη θέση του Μαντί. Έξω και ο Μασούρας δίνοντας τη θέση του στο Σκάρπα
  • 59' Εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη την οποία αποκρούει ο Σαμούροβιτς
  • 56' Μακρινό σουτ του Μπιέλ με την μπάλα να περνάει ξανά λίγο μακριά από το δοκάρι του Σαμούροβιτς
  • 54' Φωνάζει για πέναλτι ο Ολυμπιακός σε πτώση του Φορτούνη, τίποτα λέει ο διαιτητής
  • 49' Ο Καμαρά πέτυχε γκολ όμως αυτό ακυρώθηκε για χέρι του Ιμπόρα
  • Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο

Δ. Βερβελές: Τέλος πρώτου ημιχρόνου και το 3-0 δείχνει μαγικό για τους «ερυθρόλευκους». Δύο γκολ του Ελ Κααμπί και μία γκολάρα του Φορτούνη, φέρνουν ευτυχία στο Καραϊσκάκη. Εξαιρετικός Ολυμπιακός που ψάχνει και άλλο γκολ. Και σίγουρα θα το βρουν οι παίκτες του Μαρτίνεθ αν συνεχίσουν με αυτό το ρυθμό…

  • Τέλος στο πρώτο μέρος
  • 45+2' Μακρινό σουτ του Μπιέλ το οποίο περνάει δίπλα από το δοκάρι του Σαμούροβιτς
  • 4 λεπτά οι καθυστερήσεις
  • 44' Καλή στιγμή για την Τσουκαρίτσκι με το σουτ του Στάνκοβιτς να περνάει «ξυστά» από το δοκάρι του Πασχαλάκη
  • 40' ΓΚΟΟΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ! Ο Φορτούνης έβγαλε τη σέντρα, ο Ελ Κααμπί στην καρδιά της περιοχής πήρε μία κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα

Δ. Βερβελές: Εξαιρετική εικόνα από τους «ερυθρόλευκους» που έχουν το 2-0 και θα βρουν φάση και για τρίτο γκολ. Πάθος από τους παίκτες, ενθουσιασμός και στην εξέδρα. Βρίσκει συνεργασίες, καμία σχέση η εικόνα της ομάδας με τα προηγούμενα ματς.

  • 35' Πρωτη καλή στιγμή για την Τσουκαρίσκι! Η κεφαλιά του Σούμποτιτς σταμάτησε από τον Πασχαλάκη και στη συνέχεια το σουτ του Τόσιτς κατέληξε άουτ
  • 31' Καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό! Ο Φορτούνης έβγαλε μία μπαλιά στον Ελ Κααμπί όμως ο ίδιος δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του
  • Ο Ολυμπιακός ελέγχει πλήρως το παιχνίδι, έχοντας 70% κατοχή
  • 25' Ο Ιβάνοβιτς επιχείρησε ένα συρτό σουτ το οποίο μπλόκαρε με ευκολία ο Πασχαλάκης
  • Cooling brake στο «Γ. Καραϊσκάκης»
© Intime

Δ. Βερβελές: Η ιδανικότερη αρχή για τους «ερυθρόλευκους» που άνοιξαν το σκορ με τον Ελ Κααμπί και βρήκαν και δεύτερο γκολ με τον Φορτούνη στα πρώτα 16 λεπτά, ναι βάζει τις βάσεις για τους ομίλους του Europa League…

  • 16' ΓΚΟΟΟΛ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! Με μία φοβερή βολίδα ο Κώστας Φορτούνης έκανε το 2-0 για τους Πειραιώτες
  • 9' Το σουτ του Μασούρα σταματάει στον Σαμούροβιτς
  • 6' Γκολ του Μασούρα, ακυρώνεται ως οφσάιντ! Δαγώνια μπαλιά του Καμαρά βρήκε τον Έλληνα επιθετικό αλλα ήταν εκτεθειμέος
  • 5' Δοκάρι για τον Ολυμπιακό με τον Ελ Καμπί!
  • ΓΚΟΟΟΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ! Σέντρα Βρουσάι, η κεφαλιά του Μασούρα σταμάτησε στον Σαμούροβιτς και ο Ελ Κααμπί πήρε το ριμπάουντ
  • Έναρξη στο ματς

Δ. Βερβελές: Καλησπέρα κι από εμένα. Με τον Μπιέλ στο αρχικό σχήμα ο Μαρτίνεθ, ξεκάθαρα θέλει και κάτι πιο επιθετικό κόντρα στην Τσουκαρίτσκι. Το δύσκολο φαινόταν η Γκενκ και ήταν, αλλά η Τσουκαρίτσκι δεν θέλει υποτίμηση. Σέρβοι είναι και ο Ολυμπιακός οφείλει μπροστά στον κόσμο του να βγάλει καλό πρόσωπο για να βάλει τις βάσεις πρόκρισης στους ομίλους του Europa League.

  • Στο «Γ. Καραϊσκάκης» βρίσκεται και ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης
© Intime
  • Σημαντικό το αποψινό παιχνίδι για την Ελλάδα, η οποία αναζητά πολύτιμους βαθμούς για τη βαθμολογία της UEFA. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ πρέπει οπωσδήποτε να νικήσουν.
  • Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ντονάτας Ρούμσας (Λιθουανία) με βοηθούς τους Αλεξάντρ Άντριους (Λιθουανία) και Ντόβιντας Σουτσιεντέλις (Λιθουανία), ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Ρομπέρτας Βαλικόνις (Λιθουανία). Στο VAR θα βρίσκονται ο Τιάγκο Μαρτίνς (Πορτογαλία) και ο AVAR, Αντρέ Νάρκισο (Πορτογαλία).
  • Θυμίζουμε πως για να φτάσει στα playoffs ο Ολυμπιακός, χρειάστηκε να αποκλείσει την Γκενκ (1-0 στο πρώτο παιχνίδι και 1-1 στο δεύτερο) 
  • Αναλυτικά η ενδεκάδα της Τσουκαρίτσκι: Σαμούροβιτς, Στεβάνοβιτς, Ντρέζγκιτς, Σούμποτιτς, Ρόγκαν, Στάνκοβιτς, Σισοκό, Κόβατς, Τόσιτς, Εντιαγιέ, Ιβάνοβιτς.
  • Aναλυτικά η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Πασχαλάκης, Βρουσάι, Ρέτσος, Φρέιρε, Κίνι, Ιμπόρα, Καμαρά, Φορτούνης, Μπιέλ, Μασούρας, Ελ Κααμπί.
  • Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν θα έχει στη διάθεση του τον Ροντινέι, ο οποίος αποβλήθηκε στο ματς με την Γκενκ. Αντικαταστάτης του θα είναι ο Μάριος Βρουσάι
  • Ένα θετικό αποτέλεσμα ψάχνει απόψε ο Ολυμπιακός, προκειμένου να κάνει το πρώτο βήμα για τους ομίλους του UEFA Europa League. Αντίπαλος του η Τσουκαρίτσκι, την οποία και υποδέχεται στο «Γ. Καραϊσκάκης».