Οντρέι Λινγκρ: Ένα πολυεργαλείο για όλες τις δουλειές (vids)
i

Οντρέι Λινγκρ/©Photo by Alexander Scheuber - UEFA/UEFA via Getty Images/Ideal Images

Οντρέι Λινγκρ: Ένα πολυεργαλείο για όλες τις δουλειές (vids)

Κώστας Τόπας 07:50 - 17.01.2023 / Ανανεώθηκε: 13:10 - 17.01.2023

Η συνάντησή του με τον Παναθηναϊκό, η άριστη τεχνική κατάρτιση που διαθέτει και η Σλάβια Πράγας. Το «who is who» του Οντρέι Λινγκρ, ο οποίος σύμφωνα με τους Τσέχους βρίσκεται στο στόχαστρο των «πρασίνων».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «infotbal», οι «πράσινοι» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον για τον Οντρέι Λινγκρ, ο οποίος ανήκει στη Σλάβια Πράγας και τη φετινή σεζόν έχει καταγράψει 26 συμμετοχές με απολογισμό δέκα τέρματα και επτά ασίστ. 

Γεννημένος στις 7 Οκτωβρίου 1998 στο Χάβιροφ, ο Λινγκρ έχει ύψος 1,75. Στο γήπεδο, εκεί που του αρέσει να αγωνίζεται είναι κυρίως πίσω από τον επιθετικό, ωστόσο με την ίδια πολυτέλεια μπορεί να παίξει τόσο στα «φτερά» της επίθεσης όσο και στην «αιχμή» του δόρατος. Ως φορ, άλλωστε, έπαιξε και στα δύο ματς με τον Παναθηναϊκό τον περασμένο Αύγουστο.

Απευθείας στα βαθιά με την Σλάβια Πράγας

Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, ο Οντρέι Λινγκρ τα έκανε στην Ακαδημία της Οστράβα, όπου από εκεί μετακόμισε στην Καρβίνα, με την οποία έκανε επαγγελματικό ντεμπούτο στις 12 Μάιου του 2017 και μάλιστα μπήκε απευθείας βαθιά, αφού έπαιξε εναντίον της Σπάρτα Πράγας. Λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα στις 6 Αυγούστου του 2020 η Σλάβια Πράγας τον έκανε δικό της έναντι 450.000 ευρώ. Ο 24χρονος πλέον μεσοεπιθετικός είχε υπογράψει συμβόλαιο έως το 2024 και αυτό δίνει διαπραγματευτικό ατού στην ομάδα του, από τη στιγμή που δεν λήγει σύντομα το συμβόλαιό του.

Ενας πολυσύνθετος επιθετικός παίκτης

Ο Γίντριχ Τρπισόφσκι, ο προπονητής της Σλάβια Πράγας όταν είχε γίνει η μεταγραφή του Λινγκ δεν μπόρεσε να κρύψει την χαρά και την ικανοποίησή του. 

Η Τουλούζ ανακοίνωσε Σουάσο, ελεύθερος ο Κεϊτά από την Λίβερπουλ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

11:53 - 16.01.2023

LIVE TRANSFER CENTER Η Τουλούζ ανακοίνωσε Σουάσο, ελεύθερος ο Κεϊτά από την Λίβερπουλ

Το «μεταγραφικό παζάρι» του Ιανουαρίου συνεχίζεται και το Sportal σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες τις κινήσεις των ομάδων της Super League, αλλά και των υπολοίπων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

«Ο Οντρέι είναι ένας πολυσύνθετος επιθετικός παίκτης που μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις στη μεσαία γραμμή. Στην Καρβίνα ξεκίνησε και στην επίθεση, αλλά σε αυτόν βλέπουμε περισσότερο έναν χαφ του μέλλοντος. Είναι ένας παίκτης που θα έπρεπε τυπολογικά να ενταχθεί σύντομα στο παιχνίδι μας. Είναι αθλητικός, του αρέσει το ποδόσφαιρο, του αρέσουν οι προσωπικές μάχες και είναι συναισθηματικός παίκτης.

 Τον είχαμε στο στόχαστρο για πάνω από έναν χρόνο, αλλά από τον χειμώνα οι εμφανίσεις του ανέβηκαν κατακόρυφα, άρχισε να μαζεύει πόντους και να είναι παραγωγικός. Ήμασταν σε επαφή μαζί του και χαιρόμαστε που κατάφερε να έρθει εδώ, διότι βλέπουμε πολλές δυνατότητες σε αυτόν για το μέλλον. Είναι παίκτης για την εθνική ομάδα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο 46χρονος Τσέχος τεχνικός της Σλάβια Πράγας.

Καλά χτυπήματα ακόμα και με το «αδύναμο» πόδι

Εως τώρα, ο Οντρέι Λινγκρ μετράει 197 ματς στην καριέρα του, έχοντας απολογισμό 45 γκολ και 13 ασίστ, κάτι που μεταφράζεται σε ένα γκολ κάθε 4,3 παιχνίδια. Γι’ αυτό που ξεχωρίζει είναι τα καλά χτυπήματα που διαθέτει, ενώ σε εκτελέσεις φάουλ δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει και το αδύναμό του πόδι, του αριστερό. Εχει επίσης την ικανότητα όχι μόνο να μοιράζει ασίστ κι έτοιμα γκολ, αλλά να τελειώνει και ο ίδιος τις φάσεις. 

Όταν συνάντησε τον Παναθηναϊκό

Ηταν 4 Αυγούστου του 2022, όταν ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Σλάβια Πράγας στην Τσεχία, για τα προκριματικά του Conference League.Τότε, ο Λινγκρ είχε πάρει φανέλα βασικού, αγωνίστηκε για 57 λεπτά, όταν κι αντικαταστάθηκε με το σκορ στο 2-0. Στο διάστημα που αγωνίστηκε ο 24χρονος μεσοεπιθετικός μπορεί να μην κατάφερε να βρει δίχτυα, ωστόσο ήταν μόνιμος κίνδυνος για την «πράσινη» άμυνα. Στη ρεβάνς στη «Λεωφόρο» είχε αγωνιστεί για περίπου μία ώρα παιχνιδιού. Σε εκείνες τις αναμετρήσεις είχε χρησιμοποιηθεί στην κορυφή της επίθεσης λόγω απουσιών.

Αναντικατάστατο μέλος της Σλάβια Πράγας

Την τρέχουσα σεζόν ο Λινγκρ αποτελεί εκ των πρωταγωνιστών της Σλάβια Πράγας. Μετράει 26 συμμετοχές, 10 γκολ και 7 ασίστ, αποτελώντας βασικό μέλος της τσέχικης ομάδας. Με το εθνόσημο στο στήθος ο 24χρονος Τσέχος, έχει αγωνιστεί σε σέντε ματς, χωρίς να έχει βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Το βάπτισμα πυρός το πήρε στις 24 Μαρτίου 2022 στο μπαράζ με τη Σουηδία για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Ακολούθησε ένα φιλικό με την Ουαλία και τρία ματς για το τελευταίο Nations League κόντρα σε Ελβετία, Πορτογαλία, Ισπανία.

Το πρόβλημα της Σλάβια Πράγας σχετικά με την παραχώρηση του Οντρέι Λινγκρ, είναι ότι έχει χάσει ήδη τον Ολαγίνκα, ο οποίος θα πάει στον Ερυθρό Αστέρα ως ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι και δε επιθυμεί σε καμία περίπτωση να χάσει και άλλο βασικό τους δίχως να εισπράξουν χρήματα. Βέβαια, δημοσιεύματα στην Τσεχία αναφέρουν ότι η Σλάβια δεν επιθυμεί να δώσει τον παίκτη, αλλά δεν ξέρουν που μπορεί να οδηγηθούν οι διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό.

Πάντως, το Sportal έχει το ρεπορτάζ για τις τελευταίες εξελίξεις στα μεταγραφικά του Παναθηναϊκού και για το σενάριο με τον 24χρονο μεσοεπιθετικό της Σλάβια Πράγας...