Όποιο γκολ της ΑΕΚ και αν σηκώσεις, Γκαρσία, Αραούχο και Πινέδα θα βρεις από κάτω
i

Λιβάι Γκαρσία, Σέρχιο Αραούχο, Ορμπελίν Πινέδα/©intime

Όποιο γκολ της ΑΕΚ και αν σηκώσεις, Γκαρσία, Αραούχο και Πινέδα θα βρεις από κάτω

Κώστας Τσίλης 08:36 - 16.01.2023 / Ανανεώθηκε: 20:38 - 27.02.2024

Ο Γκαρσία, ο Αραούχο και ο Πινέδα, είναι μέσα στα 11 από τα 13 γκολ της ΑΕΚ στον Β' γύρο του πρωταθλήματος και στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ και των ασίστ

Αν έμαθε κάτι η ΑΕΚ από τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και αν δούλεψε κάτι κατά την διάρκεια της διακοπής για το Μουντιάλ, ήταν πως χρειάζεται να συνδυάσει με αποτελεσματικότητα, τις έτσι κι αλλιώς πολλές φάσεις που δημιουργούσε. Και στον Β' γύρο έχει μπει φουριόζα, με 13 γκολ σε πέντε ματς. Μέσος όρος που αγγίζει τα τρία τέρματα ανά ματς. Όμως όποιο από τα γκολ αυτά και αν... σηκώσεις, από κάτω θα βρεις τις υπογραφές τριών ποδοσφαιριστών. 

Ο Λιβάι Γκαρσία, ο Σέρχιο Αραούχο και ο Ορμπελίν Πινέδα, έχουν συμμετοχή στα 11 απ' αυτά τα 13 γκολ που έχει πετύχει η ΑΕΚ στα πέντε ματς του δευτέρου γύρου. Στα μοναδικά δυο τέρματα που δεν υπάρχει γραμμένο το όνομα κανενός εκ των τριών, ούτε στο σκόρερ, ούτε σ' αυτόν που έδωσε την ασίστ, είναι στα δυο του Φαν Βέερτ με την Λαμία. Σ' όλα τα υπόλοιπα, είναι μέσα ένας εκ των τριών ή και δυο. 

Η ΑΕΚ προκαλεί ποδοσφαιρικό τρόμο στη Νέα Φιλαδέλφεια
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

23:57 - 15.01.2023

Η ΑΕΚ προκαλεί ποδοσφαιρικό τρόμο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Αυτό που έκανε η ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό, ήταν το αποκορύφωμα αυτού που έχει δείξει πως μπορεί να πετύχει μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια και που είναι να τρομοκρατεί ποδοσφαιρικά τον αντίπαλο. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Εντυπωσιακούς αριθμούς έχει ο Γκαρσία. Συνεχίζει δηλαδή να έχει, με... φόρα από τον πρώτο γύρο. Σ' αυτά τα πέντε ματς, ο Λιβάι έχει πετύχει τρία γκολ και έχει δώσει και δυο ασίστ. Και έχει και ένα χαμένο πέναλτι. Εξίσου εντυπωσιακούς αριθμούς, έχει και ο Αραούχο. Ο Αργεντινός μετρά σ' αυτά τα πέντε παιχνίδια του Β' Γύρου, τρεις ασίστ και δυο γκολ. 

Όσο για τον Πινέδα, έχει σκοράρει τρεις φορές μέσα στον δεύτερο γύρου του πρωταθλήματος και έχει δώσει και μια ασίστ. Μάλιστα ο Μεξικανός μετρά δυο γκολ σε δυο συνεχόμενες Κυριακές. Χθες απέναντι στον Παναιτωλικό και την προηγούμενη εβδομάδα απέναντι στον Παναιτωλικό. 

Βεβαίως μ' αυτούς τους αριθμούς, ο Γκαρσία βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ του πρωταθλήματος, στα δέκα γκολ, μαζί με τον Νίκο Καρέλη. Ενώ ο Αραούχο έπιασε τους Ελίασον, Φερνάντες αλλά και Μαντσίνι και Μέντες στην κορυφή του πίνακα με τις ασίστ, με πέντε συνολικά.