Οριστικά χωρίς Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς και Πισαρο η αποστολή της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Οριστικά χωρίς Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς και Πισαρο η αποστολή της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Κώστας Τσίλης 21:18 - 16.09.2023 / Ανανεώθηκε: 21:22 - 16.09.2023

Όπως είχε φανεί τις τελευταίες μέρες τόσο ο Γκαρσία, όσο και ο Γκατσίνοβιτς, έμειναν εκτός αποστολής της ΑΕΚ για το αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Από τον τρόπο που κύλησαν οι τρεις τελευταίες προπονήσεις της ΑΕΚ στα Σπάτα, ο Ματίας Αλμέιδα είχε την εικόνα πως δεν θα μπορεί να υπολογίζει για το αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ούτε τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, αλλά ούτε και τον Λιβάι Γκαρσία. Κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε στη σημερινή τελευταία προπόνηση, καθώς αμφότεροι έμειναν εκτός αποστολής.

Μάλιστα εκτός των επιλογών του Αλμειδα έμεινε και ο Ροντόλφο Πισάρο. Παρά το γεγονός πως είχε επιστρέψει ήδη από την Τετάρτη σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων, προφανώς ο Μεξικανός κρίθηκε ανέτοιμος. Αντίθετα παρών θα είναι και ο Ντομαγκόι Βίντα, που ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε το διάστημα που βρισκόταν με την αποστολή της εθνικής ομάδας της Κροατιας.

Το καρέ των σημαντικών απουσιών της ΑΕΚ για το ντέρμπι, συμπληρώνει ο Πέτρος Μάνταλος. Ο διεθνής χάφ ειναι τιμωρημένος λόγω της αποβολής του στον Βόλο.

Έπιασε δουλειά στα Σπατα ο Καλενς

Τον κύκλο των απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων αλλά και εργομετρικών, ο Άλεξ Κάλενς τον άνοιξε ήδη από χθες το απόγευμα. Και τον ολοκλήρωσε σήμερα το πρωί. Επομένως είχε την χρονική δυνατότητα, να προλάβει να δώσει το παρών στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ για να πιάσει δουλειά. Άλλωστε αυτή ήταν και η επιθυμία του Περουβιανού κεντρικού αμυντικού. Να μην χάσει ούτε μέρα.

Ο Κάλενς πήγε το απόγευμα στα Σπάτα, είχε την πρώτη συνάντηση με τον Ματίας Αλμέιδα αλλά και την γνωριμία με τους καινούργιους συμπαίκτες του. Ξεκίνησε μ’ ένα ατομικό πρόγραμμα προπόνησης. Είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί τον χρόνο του, προκειμένου να κερδίσει το χαμένο έδαφος στο κομμάτι της ετοιμότητας. Και αναμένεται να ανεβάσει σταδιακά και προοδευτικά τους ρυθμούς δουλειάς, για να ενσωματωθεί στο κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης.