Οριστικοποιούνται τα φιλικά του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία

Ράζβαν Λουτσέσκου

i

©intime

Οριστικοποιούνται τα φιλικά του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία

Μάνος Τσαλγατίδης 12:42 - 11.06.2023 / Ανανεώθηκε: 12:58 - 11.06.2023

Την Δευτέρα 12/6 πέφτουν οι υπογραφές για τις φιλικές αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του Δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ στις 3 του Ιούλη θα ταξιδέψει με προορισμό αρχικά το Ντίσελντορφ και έπειτα την Ολλανδία, προκειμένου να πραγματοποιήσει στο Τέχελεν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ενόψει της νέας σεζόν.

O Ράζβαν Λουτσέσκου ζήτησε να υπάρξουν τέσσερις φιλικές αναμετρήσεις κατά τη διάρκεια της παραμονής της ομάδας στην Ολλανδία.

Αυτό λοιπόν θα πραγματοποιηθεί, καθώς η εταιρεία που διαχειρίζεται την προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» βρήκε αντιπάλους που ταιριάζουν με τα κριτήρια του προπονητή του Δικεφάλου και αυτά αναμένεται να κλείσουν άμεσα.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 12/6 αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές ανάμεσα στις ομάδες και στη συνέχεια οι φιλικοί αγώνες του ΠΑΟΚ θα ανακοινωθούν με κάθε επισημότητα.

Ένα σημαντικό θέμα αναφορικά με τις προπονήσεις του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη είναι οι απουσίες που θα υπάρχουν, καθώς αρκετοί ποδοσφαιριστές θα λείπουν λόγω των εθνικών ομάδων.

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, ο Ίνγκι Ινγκασον και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς θα έχουν υποχρεώσεις με Ελλάδα και Σερβία αντίστοιχα έως και τις 19 Ιουνίου, κάτι που σημαίνει ότι θα τους δοθεί έξτρα άδεια.

Ξεχωριστή είναι η περίπτωση του Ντομινίκ Κοτάρσκι και του Στέφανου Τζίμα, αφού ο Κροάτης τερματοφύλακας θα λάβει μέρος στο Euro U21 και ο νεαρός επιθετικός στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U19. Στην ίδια κλίμακα με τον νεαρό φορ συγκαταλέγονται και οι Τασιούρας, Σμυρλής, Γκούμας, Σπυράκος, Μοναστηρλής και Κωττάς, που δεν θα μπορέσουν να λόγω του EURO να βρεθούν στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας

Οι Κοτάρσκι και Τζίμας, που αποτελούν κομμάτι της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ, μάλιστα ενδέχεται να χάσουν και μέρος της προετοιμασίας του Δικεφάλου στην Ολλανδία, αφού οι υποχρεώσεις τους θα τραβήξουν μέχρι και τις αρχές Ιουλίου.

Ιδιαίτερη περίπτωση είναι ο Τιάγκο Ντάντας, καθώς εφόσον τελικά παραμείνει στον Δικέφαλο και αυτός θα χάσει σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας, καθώς θα βρίσκεται με την U21 της Πορτογαλίας στο αντίστοιχο EURO.

Για αυτό τον λόγο στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας θα ενσωματωθούν οι Ραούλ Μορικέλι και Βλάντιμιρ Μπράντονιτς από τον ΠΑΟΚ Β.