Ανατροπή! Η Οσασούνα δικαιώθηκε από το CAS και παίζει κανονικά στο Conference League

Οσασούνα

i

©Osasuna

Ανατροπή! Η Οσασούνα δικαιώθηκε από το CAS και παίζει κανονικά στο Conference League

Κώστας Τσιακλής 14:19 - 25.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:20 - 25.07.2023

Η Οσασούνα είχε κάνει έφεση στην εισήγηση της ΟΥΕΦΑ να μείνει εκτός Conference League λόγω εμπλοκής της σε στημένα παιχνίδια τη σεζόν 2013-2014. Ο ισπανικός σύλλογος δικαιώθηκε από το CAS και θα αγωνιστεί κανονικά στη διοργάνωση.

Ανατροπή δεδομένων και πάλι στο Conference League. Το CAS δικαίωσε την Οσασούνα για την υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια και έτσι ο ισπανικός σύλλογος θα αγωνιστεί κανονικά στην επόμενη διοργάνωση.

Η Οσασούνα λίγο έλειψε να χάσει αυτό για το οποίο πάλευε όλη τη σεζόν, δηλαδή τη συμμετοχή της στο Conference League. Ο λόγος ήταν η εμπλοκή της ισπανικής ομάδας σε στημένα παιχνίδια την περίοδο 2013-2014. Αξίζει να σημειωθεί πως οι εμπλεκόμενοι διοικούντες και ποδοσφαιριστές στις συγκεκριμένες υποθέσεις έχουν αποχωρήσει από το σύλλογο.

Η υπόθεση αυτή βγήκε ξανά στο φως της δημοσιότητας αφού πρόσφατα έγινε γνωστή από τα ισπανικά δικαστήρια. Πάντως η Οσασούνα δεν είχε τιμωρηθεί καθώς το δικαστήριο θεώρησε πως δεν χρειάζεται να επιβάλει κάποια ποινή λόγω της φυγής των εμπλεκόμενων.

Η Οσασούνα έκανε έφεση στην απόφαση της ΟΥΕΦΑ να την αποβάλει από το Conference League και τελικά είδε το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) να τη δικαιώνει. Κάπως έτσι η Οσασούνα θα παρευρεθί κανονικά στα playoff της διοργάνωσης και θα είναι παρών στην κλήρωση της 7ης Αυγούστου.

Η ανακοίνωση της Οσσούνα για τη δικαίωση από το CAS:

«Η Οσασούνα θα παίξει στο Conference League 2023/24, αφού ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία ενώπιον του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου (CAS). Λαμβάνοντας υπόψη τα νέα στοιχεία που προσκόμισε ο σύλλογος για την υπεράσπιση της συμμετοχής του στη διοργάνωση, η UEFA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Οσασούνα έπεσε θύμα των γεγονότων που συνέβησαν σχεδόν πριν από μια δεκαετία και εκτίμησε την πρωτοβουλία που έλαβε το ίδρυμα για τη διευκρίνιση τους. Κατά συνέπεια, η UEFA θεωρεί την Οσασούνα κατάλληλη για να συμμετάσχει σε αυτήν την ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η Οσασούνα, λοιπόν, θα είναι παρούσα στην κλήρωση των πλέι οφ του Conference League στις 7 Αυγούστου. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 31 Αυγούστου. Η απόφαση της UEFA και η επικύρωση του TAS έθεσαν τέλος, τόσο στα τακτικά δικαστήρια όσο και στην αθλητική δικαιοσύνη».