Οσίμεν: «Επιστρέφουμε στο σπίτι για να γιορτάσουμε μαζί με τον κόσμο μας»

Βίκτορ Οσίμεν

i

©Photo by Stefano Guidi/Getty Images/Ideal Images

Οσίμεν: «Επιστρέφουμε στο σπίτι για να γιορτάσουμε μαζί με τον κόσμο μας»

Θάνος Λυμπερόπουλος • 09:05 - 05.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Ο Βίκτορ Οσίμεν, ο οποίος χάρη στο γκολ του χάρισε το πολυπόθητο σκουντέντο στη Νάπολι, έδειξε τη χαρά του μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Ουντινέζε, σημειώνοντας πως κανείς δεν πίστεψε στην ομάδα του όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα.

Η Νάπολι από χτες το βράδυ (4/5) έχει στεφθεί πρωταθλήτρια Ιταλίας μετά από 33 ολόκληρα χρόνια και την εποχή του Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος έδωσε ζωή στο ποδόσφαιρο της πόλης. Όλοι οι φίλαθλοι της ομάδας βρίσκονται στους δρόμους «καίγοντας» την πόλη και πανηγυρίζοντας το τρίτο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου.

Χάρη στο γκολ του Οσίμεν που έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην Ουντινέζε, οι Ναπολιτάνοι χρωμάτισαν τον ουρανό της Ιταλίας δείχνοντας τον ρομαντισμό που κρύβει μέσα της αυτή η πόλη από την εποχή που πάτησε το πόδι του για πρώτη φορά ο Ντιέγκο. 

Ο Νιγηριανός επιθετικός που σημείωσε 22 γκολ στο πρωτάθλημα, ήταν μαζί με τον Κβαρατσχέλια αυτοί οι οποίοι «βομβάρδισαν» τις αντίπαλες εστίες για να φτάσει η Νάπολι στο σκουντέτο.

«Παλέψαμε για να πάρουμε τον τίτλο, να τον κατακτήσουμε. Έχω δουλέψει πάρα πολλά χρόνια για όλο αυτό και τώρα το απολαμβάνω. Πάμε για να πανηγυρίσουμε αυτό το σκουντέτο μαζί με τον κόσμο μας στο στάδιό μας. 

Ήμασταν το αουτσάιντερ, ουδείς πίστευε σε εμάς και ουδείς μας είχε για φαβορί. Όλη η ομάδα πίστεψε και είναι μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις. Τώρα επιστρέφουμε στο σπίτι για να γιορτάσουμε μαζί με τον κόσμο μας. 

«Λύγισε» ο Σπαλέτι στις δηλώσεις του: «Το αφιερώνω στον αδερφό μου που πέθανε πριν τέσσερα χρόνια» (vid)
SERIE A

09:01 - 05.05.2023

«Λύγισε» ο Σπαλέτι στις δηλώσεις του: «Το αφιερώνω στον αδερφό μου που πέθανε πριν τέσσερα χρόνια» (vid)

Ο προπονητής της Νάπολι, Λουτσιάνο Σπαλέτι ξέσπασε σε κλάματα μετά την κατάκτηση του τίτλου της Serie A, αφιερώνοντας το επίτευγμα στον αδελφό του, ο οποίος είχε πεθάνει πριν από τέσσερα χρόνια.

Η εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Ρόμα μάς έκανε να καταλάβουμε ότι μπορούσε να πετύχουμε και ότι ήμασταν δυνατοί. Όσον αφορά στο σκοράρισμα έχω ωριμάσει πολύ, οφείλω πολλά στην ομάδα επειδή αισθάνομαι την εμπιστοσύνη των συμπαικτών μου και του Σπαλέτι».