«Λύγισε» ο Σπαλέτι στις δηλώσεις του: «Το αφιερώνω στον αδερφό μου που πέθανε πριν τέσσερα χρόνια» (vid)

Λουτσιάνο Σπαλέτι

i

PrtScr

«Λύγισε» ο Σπαλέτι στις δηλώσεις του: «Το αφιερώνω στον αδερφό μου που πέθανε πριν τέσσερα χρόνια» (vid)

Κώστας Τόπας 09:01 - 05.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:27 - 05.05.2023

Ο προπονητής της Νάπολι, Λουτσιάνο Σπαλέτι ξέσπασε σε κλάματα μετά την κατάκτηση του τίτλου της Serie A, αφιερώνοντας το επίτευγμα στον αδελφό του, ο οποίος είχε πεθάνει πριν από τέσσερα χρόνια.

Η Νάπολι πέτυχε τον στόχο της, πέντε στροφές πριν το τέλος της Serie A. Κατέκτησε την κορυφή μετά από 12.058 ημέρες και η ομώνυμη πόλη πήρε «φωτιά» από τους οπαδούς. Μετά το τελευταίο σφύριγμα στον αγώνα με την Ουντινέζε, ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» για να γιορτάσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος, δημιουργώντας μια συγκλονιστική ατμόσφαιρα.

Στα αποδυτήρια τόσο οι παίκτες της Νάπολι όσο και το προπονητικό επιτελείο το γιόρτασαν με την ψυχή τους. Κατά την διάρκεια των δηλώσεων του, ο τεχνικός των «παρτενοπέι», Λουτσιάνο Σπαλέτι, ο οποίος σε ηλικία 64 ετών και 58 ημερών, έγινε ο γηραιότερος προπονητής που έχει κατακτήσει τίτλο στη Serie A, «λύγισε» κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του κι αφιέρωσε το πρωτάθλημα στον αδερφό του, ο οποίος απεβίωσε πριν από τέσσερα χρόνια.

«Πολλοί δεν πίστευαν ότι η Νάπολι θα πετύχαινε αυτό το αποτέλεσμα στην αρχή της σεζόν, όταν αποχώρησαν αρκετοί εμβληματικοί παίκτες, συμπεριλαμβανομένων των Ντρίς Μέρτενς, Καλιντού Κουλιμπαλί και Λορέντζο Ινσίνιε. Πρέπει να το αφιερώσω στους παίκτες, που άξιζαν αυτή τη χαρά. Το δεύτερο είναι προς όλους τους οπαδούς – Νάπολι, αυτό είναι για σας! Και τέλος για όλους όσους εργάζονται στη Νάπολι, στο επιτελείο μου, τον Τζουντόλι, τον σύλλογο που κάνει τη δουλειά του. Και στην Ματίλδη, την κόρη μου. Φυσικά, όλη μου η οικογένεια με ώθησε μπροστά. Οι φίλοι μου και ο αδερφός μου ο Μαρτσέλο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σπαλέτι κι έβαλε τα κλάματα on-camera.