Όταν στην Ελλάδα έγινε ευρωπαϊκό παιχνίδι μόνο με οπαδούς ξένης ομάδας

Όταν στην Ελλάδα έγινε ευρωπαϊκό παιχνίδι μόνο με οπαδούς ξένης ομάδας

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:51 - 11.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:47 - 11.12.2023

Πριν από 13 χρόνια η ΑΕΚ αντιμετώπισε την Νταντί Γιουνάιτεντ για τα πλέι οφ του Europa League στο Καραϊσκάκη και στο Φάληρο βρέθηκαν μόνο οπαδοί της σκωτσέζικης ομάδας. Ο λόγος.

Σε ανακοινώσεις των μέτρων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας θα προχωρήσει σήμερα Δευτέρα (11/12) η κυβέρνηση, μετά και τον σοβαρότατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στο Ρέντη το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (7/12). 

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν και υπάρχει έντονη φημολογία ότι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα είναι πολύ πιθανόν να περιλαμβάνουν αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, ακόμα και για τα προσεχή ευρωπαϊκά ματς των ελληνικών ομάδων την Πέμπτη!

Βέβαια, έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν κάποια ελληνική ομάδα να δώσει ευρωπαϊκό αγώνα στην Ελλάδα χωρίς τον κόσμο της. Ανατρέχουμε 13 χρόνια πριν και συγκεκριμένα στις 26 Αυγούστου 2010. Η ΑΕΚ αντιμετώπισε την Νταντί Γιουνάιτεντ στη ρεβάνς του 0-1 στη Σκωτία για τα πλέι οφ του Europa League.

Ο αγώνας διεξήχθη στο «Καραϊσκάκης» μετά και το ΟΚ του Ολυμπιακού κι η απόφαση πάρθηκε για λόγους ασφαλείας. Η περίπτωση του ΟΑΚΑ απορρίφθηκε λόγω καταστροφής του χλοοτάπητα λόγω μίας συναυλίας που είχε γίνει μερικές μέρες πριν και το γήπεδο της Νέας Σμύρνης που δήλωσε η ΑΕΚ ως εναλλακτική λύση κρίθηκε ακατάλληλο από την UEFA. 

Η ΑΕΚ μετά την έγκριση τότε - και της UEFA - αγωνίστηκε χωρίς τους φιλάθλους της στον συγκεκριμένο αγώνα (υπό τον φόβο επεισοδίων), παρότι είχε ήδη διαθέσει 2.000 εισιτήρια. Στο εξέδρες του φαληρικού γηπέδου βρέθηκαν μονάχα 500 οπαδοί της Νταντί Γιουνάιτεντ που ταξίδεψαν στην Ελλάδα για να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα. 

Θυμίζουμε ότι ο αγώνας έληξε ισόπαλος 1-1 κι η ΑΕΚ πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League. 

Όταν (δήθεν) ψάχνεις λύση σε οπαδικό πρόβλημα, εκεί που δεν υπάρχουν οπαδοί…
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

00:22 - 11.12.2023

Όταν (δήθεν) ψάχνεις λύση σε οπαδικό πρόβλημα, εκεί που δεν υπάρχουν οπαδοί…

Οι αποφάσεις για να καταπολεμηθεί η οπαδική βία έρχονται, θα είναι θεαματικές, θα είναι εύκολες και θα είναι όπως πάντα βγαλμένες από σκετσάκι των Μόντι Πάιθον, για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Εφόσον εφαρμοστεί το μέτρο αυτό (με παρουσία μόνο των οπαδών των φιλοξενούμενων) τότε οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα κληθούν την Πέμπτη (14/12) να αγωνιστούν χωρίς τον κόσμο τους με Μπάτσκα Τόπολα, με Μακάμπι Χάιφα και Ελσίνσκι αντίστοιχα.

Baladeros LIVE: Ο κρίκος της οπαδικής βίας και οι άδειες εξέδρες

https://www.youtube.com/watch?v=Oc7zXe4coAY

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!