Στις 12:30 οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα για την οπαδική βία

Αστυνομία

i

©Intime

Στις 12:30 οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα για την οπαδική βία

Sportal newsroom 08:21 - 11.12.2023 / Ανανεώθηκε: 13:07 - 11.12.2023

Το μεσημέρι της Δευτέρας (11/12) η κυβέρνηση μετά το νέο περιστατικό οπαδικής βίας και τον σοβαρό τραυματισμού ενός 31χρονου αστυνομικού που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση θα ανακοινώσει νέο πακέτο μέτρων.

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν στου Ρέντη, στο περιθώριο του αγώνα Λιγκ Καπ του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο «Μελίνα Μερκούρη», οδήγησαν σε σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού, που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Τρεις μέρες αργότερα, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του δράστη του βαρύτατου τραυματισμού του αστυνομικού, ο οποίος έχει ήδη ομολογήσει την πράξη του. Ο 18χρονος δράστης είναι οργανωμένος οπαδός και ήταν ανάμεσα στους 424 που είχαν προσαχθεί το βράδυ της Πέμπτης μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

Το Σάββατο (02/12) πραγματοποιήθηκε διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία συμμετείχαν οι αρμόδιοι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, Ακης Σκέρτσος και ο υφυπουργός Γιάννης Μπρατάκος.

Οι ανακοινώσεις σχετικά με τις αποφάσεις θα γίνουν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, τη Δευτέρα (11/12), κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Τα δύο σενάρια που τέθηκαν επί τάπητος στη σύσκεψη ήταν η ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου για παρουσία της ΕΛΑΣ στις θύρες των οργανωμένων οπαδών, κάτι που ζητούν και οι ενώσεις των αστυνομικών. Και δεύτερον η διακοπή όλων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. 

Αυτός είναι ο 18χρονος που συνελήφθη για τον τραυματισμό του αστυνομικού
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

15:21 - 10.12.2023

Αυτός είναι ο 18χρονος που συνελήφθη για τον τραυματισμό του αστυνομικού

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο 18χρονος ο οποίος ομολόγησε ότι ήταν αυτός ο οποίος έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα και τραυμάτισε βαρύτατα τον 31χρονο αστυνομικό έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Επιπλέον, ένα ακόμη σενάριο που εξετάζεται είναι η απόφαση της κυβέρνησης είναι για να παρθεί οριζόντιο μέτρο και συγκεκριμένα για κεκλεισμένων των θυρών παντού μέχρι νεωτέρας. Μάλιστα για το ενδεχόμενο της διεξαγωγής των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών ενημερώθηκαν από την UEFA οι προσεχείς αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων σε Europa League και Europa Conference League.