Απίθανο: Ομάδα στην Ουαλία τιμωρήθηκε με αφαίρεση 141 βαθμών επειδή άφησε παίκτες απλήρωτους

Πόντυπριντ Γιουνάιτεντ

Απίθανο: Ομάδα στην Ουαλία τιμωρήθηκε με αφαίρεση 141 βαθμών επειδή άφησε παίκτες απλήρωτους

Κώστας Τόπας 10:25 - 12.12.2023

Η Πόντυπριντ Γιουνάιτεντ, που αγωνίζεται στα ερασιτεχνικά της Ουαλίας, τιμωρήθηκε με ποινή 141 πόντων από την Ουαλική Ομοσπονδία.

Η αγγλική Premier League έκρινε σκόπιμο να επιφέρει τη μεγαλύτερη ποινή που είχε ποτέ αυτή τη σεζόν στην Έβερτον , η οποία τιμωρήθηκε με αφαίρεση 10 βαθμών νωρίτερα στη σεζόν. Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με την τιμωρία που δέχθηκε η Πόντυπριντ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα της Ουαλίας έλαβε ποινή αφαίρεσης 141 βαθμών αφού κρίθηκε ένοχη, λόγω υποτιθέμενων παραβιάσεων των συμβολαίων παικτών.

Η Ουαλική Ομοσπονδία δημοσίευσε μια δήλωση ανακοινώνοντας ότι η συγκεκριμένη ομάδα θα τιμωρηθεί αφού διαπίστωσε ότι παραβίασε 18 κατηγορίες, για τις οποίες η Πόντυπριντ ταρνήθηκε. Ευτυχώς για τον σύλλογο, θα επιβληθούν μόνο έξι βαθμοί αφαίρεσης αυτή τη σεζόν, με τους υπόλοιπους 135 να αναστέλλονται μέχρι το τέλος της επόμενης σεζόν και να ισχύουν μόνο εάν αποδειχθεί ότι δεν έχουν παραβιάσει συμβόλαια παικτών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

«Έρευνα από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ουαλίας σχετικά με το συμβατικό καθεστώς των παικτών στην Πόντυπριντ Γιουνάιτεντ πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελίες που έγιναν από παίκτες για υποτιθέμενες παραβιάσεις των επαγγελματικών τους συμβολαίων. Η έρευνα οδήγησε στην έκδοση πειθαρχικών διώξεων στον σύλλογο για εικαζόμενη παραβίαση των κανόνων και των κανονισμών της FAW», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι η Πόντυπριντ δεν είχε πληρώσει χρήματα που οφείλονταν σε παίκτες. Επίσης, δεν συμμορφώθηκε «με τις συμβατικές τους υποχρεώσεις έναντι των παικτών» και δεν κατάφεραν να «εγγράψουν σωστά τους παίκτες σύμφωνα με τους Κανόνες και τους Κανονισμούς της FAW»..