Όλο το παρασκήνιο από την ιστορία του τερματοφύλακα που απέκρουσε τα σουτ του πιτσιρικά στην Ουγγαρία: Οι λόγοι και η δικαιολογία του γκολκίπερ

Όλο το παρασκήνιο από την ιστορία του τερματοφύλακα που απέκρουσε τα σουτ του πιτσιρικά στην Ουγγαρία: Οι λόγοι και η δικαιολογία του γκολκίπερ

Παύλος Κουστέρης 19:27 - 16.03.2023

Αποτελεί ένα από τα πιο viral βίντεο παγκοσμίως τις τελευταίες ώρες και ο τερματοφύλακας της Ντιοσγκιόρ έναν από τους πιο μισητούς τύπους. Ωστόσο, τι πραγματικά συνέβη στο σκηνικό με τον πιτσιρικά που προσπάθησε να βάλει γκολ στα γενέθλιά του και τελικά έφυγε κλαμένος;

Ένα από τα πιο viral βίντεο τα τελευταία 24ωρα σε παγκόσμιο επίπεδο είναι το συμβάν που εκτυλίχθηκε σε αγώνα στην Ουγγαρία ανάμεσα στις δεύτερες ομάδες των ΜΤΚ και Ντιοσγκιόρ και συγκεκριμένα πριν από την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου.

Ο γιος του ποδοσφαιριστή, Μπέλα Βάργκα. Ένοκ, είχε γενέθλια και η ομάδα του είχε την ιδέα να μπει στον αγωνιστικό χώρο, να διανύσει το μισό γήπεδο με την μπάλα και να σκοράρει στην αντίπαλη εστία. Ωστόσο, αυτό το πλάνο δεν πήγε καθόλου καλά, λόγω της συμπεριφοράς του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Ζόμπερ Σένκο, που απέκρουσε και τις δύο προσπάθειες του πιτσιρικά να βάλει γκολ και μάλιστα στο τέλος, αφού μπλόκαρε την μπάλα, την πέταξε επιδεικτικά προς τη σέντρα για να αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο.

Όπως είναι εύλογο, η συγκεκριμένη ιστορία έχει προκαλέσει έως και τον θυμό πολλών ανθρώπων, που μάλιστα αποδοκίμασαν τον νεαρό τερματοφύλακα και επιπλέον από τα social media έχει ξεσπάσει πόλεμος εναντίον του.

Για αυτόν τον λόγο, η Ντιοσγκιόρ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξήγησε όλα όσα έπρεπε να μάθει το ευρύ κοινό, απαλλάσσοντας ουσιαστικά τον τερματοφύλακά της και δίνοντας διευκρινίσεις.

«Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να απαλλάξω τον Ζόμπερ Σένκο και την ομάδα από τις κατηγορίες. Ήταν αίτημά μου να μην επιτρέψω να μην μπει γκολ και αυτός απλώς συμμορφώθηκε με αυτό το αίτημα», είπε ο προπονητής της ομάδας, Σεργκέι Κουζνέτσοφ στο επίσημο σάιτ της ομάδας τους και συνέχισε:

«Αν κάποιος θέλει την Ντιοσγκιόρ να είναι συνεργάτης σε έναν φιλανθρωπικό σκοπό ή σε δώρα γενεθλίων, το ελάχιστο θα ήταν να μας ενημερώσουν εκ των προτέρων. Αυτό δεν συνέβη εδώ. Η γνώμη μου είναι ότι με μια τέτοια ενέργεια βάζουν τους παίκτες, το επιτελείο και τους οπαδούς της άλλης ομάδας σε δύσκολη θέση. Φανταστείτε αυτό σε ένα παιχνίδι Φερεντσβάρος – Ούιπεστ. Εμμένω στην απόφασή μου και δεν θα αποφάσιζα διαφορετικά σήμερα. Την ίδια στιγμή, ο σύλλογός μας τους κάλεσε σε έναν εντός έδρας αγώνα. Ελπίζω ότι αυτό θα φέρει το θέμα στο τέλος».

Στη συνέχεια φιλοξενούνται δηλώσεις και του τερματοφύλακα, Ζάμπερ Σένκο: «Λυπάμαι για το περιστατικό, αλλά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να αποζημιώσω τον Ένοχ με τον σωστό τρόπο. Θέλω να του πάρω ένα δώρο και θα του το παραδώσω προσωπικά. Ανυπομονούμε να τον καλωσορίσουμε, τους γονείς του και τους συμπαίκτες του! Του εύχομαι να μην εγκαταλείψει ποτέ τα όνειρά του και να παλέψει για κάθε μπάλα με τον ίδιο τρόπο που έκανε το βράδυ της Δευτέρας».

Τέλος, φιλοξενούνται δηλώσεις και του πατέρα του αγοριού, Μπέλα Βάργκα: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που αυτή η ιστορία μπορεί να τελειώσει με θετικό τρόπο. Δεν κρατάμε κακία στον Ζάμπερ, αφού έκανε μόνο ό,τι του ζητήθηκε. Θα ήταν κρίμα να τον στιγματίσουν γι’ αυτό. Δεν ήταν μια προγραμματισμένη ενέργεια, έγινε αυθόρμητα. Ένας από τους ποδοσφαιριστές της ΜΤΚ είπε στον Ένοχ να πάρει την μπάλα μαζί. 

Ο Ματίας Μαγκιάρ, ο ιδιοκτήτης της Ντιοσγκιόρ, ήταν ένας από τους πρώτους που μας κάλεσε στο τηλέφωνο για να μας προσκαλέσει στην πόλη για έναν αγώνα, όπου μπορούμε να κάνουμε τη σέντρα και να συναντήσουμε τον Ζάμπερ και την ομάδα από κοντά. Φυσικά, ευχαριστώ για την πρόσκληση και θα ανταποκριθούμε θετικά. Δεν υπάρχει θυμός μέσα μας. Θα ήθελα η θετική έκβαση της ιστορίας να λάβει τουλάχιστον τόση δημοσιογραφική κάλυψη όσο το ίδιο το ατυχές περιστατικό», κατέληξε.