Ποδοσφαιριστής της Ν. Κορέας ζήτησε την συμβουλή του Ουί-Τζο Χουάνγκ για το μέλλον του

Ποδοσφαιριστής της Ν. Κορέας ζήτησε την συμβουλή του Ουί-Τζο Χουάνγκ για το μέλλον του

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:51 - 16.02.2023 / Ανανεώθηκε: 16:52 - 16.02.2023

Την συμβουλή του Ουί-Τζο Χουάνγκ ζήτησε ο συμπαίκτης του στη Ν. Κορέα, Χουεν-Γκου Ο, αναφορικά με το μέλλον του στην Ευρώπη.

O Ουί-Τζο Χουάνγκ μπορεί να αγωνίζεται πλέον στα γήπεδα της πατρίδας του, εντούτοις η θητεία στην Ευρώπη του πρόσφερε χαρακτήρα... μέντορα. Ένας από τους συμπαίκτες του στην εθνική Ν. Κορέας θέλησε να συμβουλευτεί τον πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, σχετικά με το μέλλον του στη Σκωτία.

Πιο αναλυτικά, όπως παραδέχτηκε ο 30χρονος πάλαι ποτέ παίκτης των «ερυθρόλευκων» σε συνέντευξη του, ο συμπατριώτης του, Χουεν-Γκου Ο, ζήτησε την βοήθεια του για την επερχόμενη μεταγραφή του στη Σέλτικ. Ο, δανεικός στη Σεούλ από τη Νότιγχαμ Φόρσετ, φορ τόνισε μιλώντας σε Μέσο της πατρίδας του πως αυτό που τον έκανε συμβουλάτορα για τον 21χρονο, ήταν το γεγονός πως ο ίδιος είχε αρκετές παραστάσεις από τα γήπεδα της Ευρώπης.

«Του έδωσα κάποιες σημαντικές οδηγίες. Η πρώτη ήταν να κερδίσεις τον σεβασμό των συμπαικτών σου και η δεύτερη ήταν να μάθεις να παίζεις ως πλάγιος επιθετικός ή ως απλός φορ. Στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο το κλειδί είναι να έχεις ποικιλία. Η ικανότητα να μπορείς να παίζεις καλά σε πολλές θέσεις είναι πολύ σημαντική.

Επίσης είναι πολύ καθοριστικό το να προσεγγίζει τους συμπαίκτες και τους προπονητές του στη Σέλτικ, ώστε να ενσωματωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Εγώ ήμουν στη Γαλλία για τρία χρόνια και ακόμα δεν μπορώ να μιλήσω γαλλικά. Αυτό ήταν αναμφίβολα ένα εμπόδιο. Είπα στον Χουεν-Γκου να μάθει τη γλώσσα όσο το δυνατόν γρηγορότερα», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του Ουί-Τζο Χουάνγκ στη συνέντευξη που παραχώρησε.

Πάντως, το πέρασμα του ποδοσφαιριστή στον Ολυμπιακό δεν ήταν και πολύ επιτυχημένο, αφού ο Νοτιοκορεάτης δεν εδραιώθηκε ποτέ στο βασικό σχήμα. Μόλις 12 εμφανίσεις - αρκετές μάλιστα ως αλλαγή - και κανέναν γκολ ήταν ο απολογισμός του με την ομάδα του Πειραιά, στην οποία «άντεξε» για διάστημα έξι μηνών.