Η Ουκρανία έκανε την ανατροπή κόντρα στην Ισλανδία και προκρίθηκε στο Euro 2024 - Η Πολωνία πήρε το εισιτήριο για την Γερμανία από την άσπρη βούλα

Η Ουκρανία έκανε την ανατροπή κόντρα στην Ισλανδία και προκρίθηκε στο Euro 2024 - Η Πολωνία πήρε το εισιτήριο για την Γερμανία από την άσπρη βούλα

Άγγελος Φραγκισκάτος 00:29 - 27.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:55 - 27.03.2024

Η Ισλανδία προηγήθηκε με τον Άλμπερτ Γκούντμουντσον στο 30', αλλά η Ουκρανία έκανε την ανατροπή με τα τέρματα των Βίκτορ Τσιγκάνκοφ (54') και Μιχαΐλο Μούντρικ (84') και προκρίθηκε στο Euro 2024. Η Πολωνία πήρε το εισιτήριο για την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος χάρη σε μια επέμβαση του Βόιτσιεχ Σέζνι στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Ουαλία.

Η Ισλανδία προηγήθηκε με τον Άλμπερτ Γκούντμουντσον στο 30', αλλά η Ουκρανία έκανε την ανατροπή με τα τέρματα των Βίκτορ Τσιγκάνκοφ (54') και Μιχαΐλο Μούντρικ (84') και προκρίθηκε στο Euro 2024.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι στο ματς. Στο 14ο λεπτό ο Γιον Τορστέινσον βρέθηκε αμαρκάριστος στην άκρη της περιοχής, έκανε το σουτ, αλλά ο Αντρέι Λούνιν τον σταμάτησε με εντυπωσιακό τρόπο.

Τελικά η Ισλανδία κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 30ο λεπτό. ο Άλμπερτ Γκούντμουντσον πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο τους αντίπαλους αμυντικούς, μπήκε στη περιοχή και με εκπληκτικό σουτ έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Στο 39' οι γηπεδούχοι βρήκαν δίχτυα με τον Ρόμαν Γιάρεμτσουκ όμως το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ, μετά από έλεγχο στο VAR. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 0-1.

Στο 54ο λεπτό η Ουκρανία έφερε το ματς στα ίσια με τον Βίκτορ Τσιγκάνκοφ. Ο παίκτης της Χιρόνα πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με ένα πανέμορφο τελείωμα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Χακόν Βαλντίμαρσον για το 1-1 των γηπεδούχων.

Η ομάδα του Σεργκέι Ρεμπρόφ όπως με τη Βοσνία έτσι και με την Ισλανδία έκανε την ολική ανατροπή. Στο 84ο λεπτό ο Χίορχι Σουντακόφ βρήκε τον Μιχαΐλο Μούντρικ στην άκρη της περιοχής και εκείνος με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για την Ουκρανία.

ΟΥΑΛΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ

Η Πολωνία πήρε το εισιτήριο για την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος χάρη σε μια επέμβαση του Βόιτσεχ Σέζνι στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Ουαλία.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά και στο 17ο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα. Ο Μπεν Ντέιβις έκανε τη σέντρα από το σημείο του πέναλτι, αλλά η μπάλα πέρασε για λίγο πάνω από το δοκάρι του Βόιτσεχ Σέζνι.

Στο 49ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι σπατάλησαν καλή στιγμή με τον Κίφερ Μουρ. Ο Ουαλός επιθετικός πήρε τη κεφαλιά μέσα από τη περιοχή, αλλά ο Σέζνι με εντυπωσιακό τρόπο κράτησε το 0-0 στο ματς.

Στη συνέχεια το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να μην καταγράφουν αξιόλογες φάσεις. Έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Στο 100ο λεπτό η Πολωνία «άγγιξε» το γκολ με τον Γιάκουμπ Πιοτρόφσκι, όμως το κοντινό του σουτ πέρασε δίπλα από την αντίπαλη εστία.

Η Ουαλία στο 120ο λεπτό έμεινε με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Κρις Μέφαμ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι διαφορές των δύο ομάδων λύθηκαν στη «ρώσικη ρουλέτα», με την Πολωνία να επικρατεί της Ουαλίας με 6-5, χάρη σε μία επέμβαση του τερματοφύλακα της Γιουβέντους, Σέζνι.