Πάβισιτς με υπογραφή Παλίκουτσα στον Άρη
i

©intime

Πάβισιτς με υπογραφή Παλίκουτσα στον Άρη

Αλέξης Σαββόπουλος 13:30 - 17.06.2023 / Ανανεώθηκε: 13:51 - 17.06.2023

Συμφωνία του Άρη με τον Κροάτη μέσο της Κόνιασπορ που αναμένεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη για εξετάσεις και υπογραφές.

Παπούτσι από τον τόπο του και ένα ποδοσφαιριστή που τον γνωρίζει πολύ καλά επιλέγει ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα ως την πρώτη του μεταγραφή ως τεχνικός διευθυντής του Άρη. 

Ο γεννημένος στο Ζάγκρεμπ τον Μάρτιο του 1994 κεντρικός μέσος, αγωνίστηκε τη σεζόν που μας πέρασε στην Τούρκικη Κόνιασπορ έχοντας 12 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις αλλά ο Παλίκουτσα τον γνωρίζει από την κοινή τους παρουσία στη Ριέκα, από την οποία μεταπήδησε στην Κόνιασπορ. Στη Ριέκα πήγε τον Σεπτέμβιο του 2017 και στα πέντε χρόνια που έμεινε εκεί, είχε 174 παιχνίδια με 20 γκολ και 24 ασιστ.

Την καριέρα του την ξεκίνησε από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ πριν δοθεί δανεικός για δυο σεζόν στη Λοκομοτίβα το 2012 όπου είχε 42 συμμετοχές με δέκα γκολ και δυο ασιστ. Με τη φανέλα της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, πριν μετακινηθεί στη Ριέκα είχε 74 συμμετοχές με πέντε γκολ και τέσσερις ασιστ. Με τη Ριέκα έχει κατακτήσει δυο κύπελλα Κροατίας ενώ τη σεζόν 2017-18 είχε τις περισσότερες ασιστ στο πρωτάθλημα Κροατίας (δέκα) ενώ έχει κατακτήσει τρεις σεζόν το πρωτάθλημα και άλλες δυο το κύπελλο με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Είναι αυτό που ονομάζουμε box to box μέσος, με χαρακτηριστικά που φέρνουν στον Νταρίντα, αλλά με καλύτερα τεχνικά χαρίσματα και συνεισφορά στο επιθετικό κομμάτι. Παράλληλα διακρίνεται για τα τρεξίματά του και την αντοχή του. Είναι 50 φορές διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της πατρίδας του. Ο Κροάτης έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025 με την Κόνιασπορ, αλλά στον ένα χρόνο που βρίσκεται εκεί δεν πήρε τον χρόνο που ήθελε και ζήτησε να αποχωρήσει. Ο 29 χρόνος παίκτης αναμένεται σήμερα να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.