ΠΑΕ ΑΕΚ: «Έφυγε η “Βέμπο” του μπάσκετ και μας βύθισε όλους σε θλίψη»

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Έφυγε η “Βέμπο” του μπάσκετ και μας βύθισε όλους σε θλίψη»

Κώστας Τσίλης 20:55 - 03.11.2023 / Ανανεώθηκε: 20:56 - 03.11.2023

Τόσο η ποδοσφαιρική ΑΕΚ, όσο και ο σύνδεσμος παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της, αποχαιρέτισε τον Βασίλη Γεωργίου

Η απώλεια του Βασίλη Γεωργίου δεν «αγγίζει» μόνο την μπασκετική ΑΕΚ, της οποίας ήταν η φωνή στον ανεπανάληπτο θρίαμβο του 1968. Αφορά ολόκληρη την οικογένεια της Ένωσης, ολόκληρο τον αθλητισμό. Εξ ου και τόσο η ποδοσφαιρική ΑΕΚ, όσο και ο σύνδεσμος παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Ένωσης, αποχαιρέτισαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, «την “Βέμπο” του μπάσκετ»:

Ο Γκαρσία ξανά σε αποστολή της ΑΕΚ, μετά από 39 μέρες
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

20:29 - 03.11.2023

Ο Γκαρσία ξανά σε αποστολή της ΑΕΚ, μετά από 39 μέρες

Στις επιλογές του Αλμέιδα για το αυριανό ματς της ΑΕΚ με την Κηφισιά βρίσκεται ο Γκαρσία και πιθανότατα θα πάρει και χρόνο συμμετοχής - Εκτός αποστολής Αραούχο, Γκατσίνοβιτς, Σιμάνσκι, Ζινι αλλά και Μουκουντί - Ρότα.

«Ο ελληνικός αθλητισμός, η αθλητική δημοσιογραφία και η οικογένεια της ΑΕΚ θρηνούν τη μεγάλη απώλεια του Βασίλη Γεωργίου. Η "Βέμπο του μπάσκετ", ο άνθρωπος που "έντυσε" με τη φωνή του το έπος του 1968, όταν η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων μπροστά σε 80.000 Έλληνες φιλάθλους στο Καλλιμάρμαρο, δεν είναι πια ανάμεσά μας. "Έφυγε" σήμερα στα 86 του χρόνια και βύθισε στη θλίψη όλους εμάς που είχαμε τη χαρά να τον γνωρίζουμε και να ακούμε τις περιγραφές του.

Δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για την ΑΕΚ και η φωνή του ταυτίστηκε με πολλές από τις μεγάλες επιτυχίες του συλλόγου μας σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ για πάνω από μισό αιώνα. Η ΠΑΕ ΑΕΚ και ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ομάδας μας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του».