Η Αγγλία δυσκολεύτηκε όμως κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της Αϊτής (vid)
i

©glomex

Η Αγγλία δυσκολεύτηκε όμως κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της Αϊτής (vid)

Κώστας Τσιακλής 14:53 - 22.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:54 - 22.07.2023

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αγγλία, δυσκολεύτηκε όμως κέρδισε με 1-0 την Αϊτή και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών.

Η Αγγλία αν και αντιμετώπισε προβλήματα κόντρα στην Αϊτή κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη με 1-0 και να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αγγλία, ρίχτηκε και αυτή στη μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. Η ομάδα της Σαρίνα Βίκμαν αντιμετώπισε την Αϊτή σε ένα φαινομενικά εύκολο παιχνίδι ωστόσο τελικά αυτό δεν αποδείχθηκε αφού οι Άγγλοι κατάφεραν να επικρατήσουν δύσκολα με 1-0.

Η φάση που έκρινε το παιχνίδι έγινε στο 29’. Η Λουίς Μπατσέμπα στην προσπάθεια της να απομακρύνει τη μπάλα από την περιοχή της Αϊτής έκανε χέρι, δίνοντας πέναλτι στην Αγγλία. Η εσχάτη των ποινών δόθηκε μετά από εξέταση του VAR. Την εκτέλεση ανέλαβε η Τζόρτζια Στάνγουεϊ, η οποία νικήθηκε από την Κέρλι Τέους. Τελικά το πέναλτι εκτελέστηκε ξανά αφού το VAR είδε ότι η τερματοφύλακας της Αϊτής δεν πατούσε πάνω στη γραμμή του τέρματος. Στη δεύτερη εκτέλεση η Στάνγουεϊ επέλεξε την ίδια γωνία και έκανε το 1-0.

Στη συνέχεια του αγώνα η Αγγλία δεν κατάφερε να «κλειδώσει» τη νίκη και η Αϊτή έδειξε ότι είναι επικίνδυνη κυρίως στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα στο 81’ έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση όταν η Ροσελίν Ελοϊσάντ βγήκε σε θέση τετ-α-τετ όμως η 24χρονη είδε την Μέρι Έρπς να αποκρούει εντυπωσιακά την προσπάθεια της.

Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος και η Αγγλία κατέκτησε τους πρώτους τους τρεις βαθμούς και βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου. Στο άλλο παιχνίδι η Δανία αντιμετωπίζει την Κίνα στις 15:00. Την επόμενη αγωνιστική η Αγγλία παίζει με τις Σκανδιανβές και η Αϊτή με τις Ασιάτισσες.