Οι ΗΠΑ μπήκαν με το δεξί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών και συνέτριψαν με 3-0 το Βιετνάμ (vid)

Οι ΗΠΑ μπήκαν με το δεξί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών και συνέτριψαν με 3-0 το Βιετνάμ (vid)

Κώστας Τσιακλής 11:08 - 22.07.2023 / Ανανεώθηκε: 12:24 - 22.07.2023

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής μπήκαν με το δεξί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών και συνέτριψαν το Βιετνάμ με 3-0.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, με στόχο φυσικά την τρίτη συνεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου. Οι Αμερικανίδες ήταν καταιγιστικές και επικράτησαν με 3-0 του Βιετνάμ που δεν είχε ούτε μια τελική προσπάθεια.

Ξεκίνησε σήμερα η δράση στον 5ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών που διεξάγεται σε Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία. Στον αγωνιστικό χώρο του Έντεν Παρκ στο Όκλαντ παρατάχθηκε η πολυνίκης του θεσμού και κάτοχος των δύο τελευταίων τροπαίων, ΗΠΑ, και το Βιετνάμ.

Το ματς είχε ξεκάθαρο φαβορί και αυτό φάνηκε από τα πρώτα στάδια του αγώνα. Στο 14’ της αναμέτρησης η Άλεξ Μόργκαν με ωραίο τακουνάκι έβγαλε σε θέση βολής τη Σοφία Σμιθ και αυτή με όμορφο πλασέ έκανε το 1-0 για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο 41΄ η Μόργκαν ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε η Τρίνιτι Ρόντμαν όμως δεν κατάφερε να νικήσει την Θαν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κατάφεραν τελικά να βρουν και δεύτερο γκολ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο 45+7 η Σοφία Σμιθ εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο της Θαν και πέτυχε το δεύτερο προσωπικό της γκολ στο παιχνίδι. Πάντως το γκολ αρχικά είχε ακυρωθεί για οφσάιντ ωστόσο το VAR εξέτασε τη φάση και επικύρωσε το τέρμα.

«Μάγεψε» τα πλήθη η Λέμαν κατά την είσοδό της στον αγωνιστικό χώρο στο Φιλιππίνες - Ελβετία
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

11:36 - 21.07.2023

«Μάγεψε» τα πλήθη η Λέμαν κατά την είσοδό της στον αγωνιστικό χώρο στο Φιλιππίνες - Ελβετία

Η Αλίσα Λέμαν μαγνήτισε τα βλέμματα την ώρα που περνούσε στον αγωνιστικό χώρο στην αναμέτρηση της Ελβετίας με τις Φιλιππίνες στην πρεμιέρα του στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2023.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα και οι Αμερικανίδες έφτασαν και σε τρίτο γκολ στο 77’ όταν η Λίντσεϊ Χόραν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας. Κάπως έτσι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής μπήκαν με το δεξί και πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στη φετινή διοργάνωση. Το άλλο ματς του ομίλου θα διεξαχθεί την Κυριακή (23/07,13:30) μεταξύ της Ολλανδίας και της Πορτογαλίας.