Η Αυστραλία λύγισε τη Γαλλία στα πέναλτι και προκρίθηκε για πρώτη φορά στα ημιτελικά του Μουντιάλ Γυναικών (vid)
i

©glomex

Η Αυστραλία λύγισε τη Γαλλία στα πέναλτι και προκρίθηκε για πρώτη φορά στα ημιτελικά του Μουντιάλ Γυναικών (vid)

Κώστας Τσιακλής 14:07 - 12.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:08 - 12.08.2023

Η Αυστραλία λύγισε τη Γαλλία στη διαδικασία των πέναλτι και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ημιτελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

Η Αυστραλία επικράτησε της Γαλλίας στη διαδικασία των πέναλτι με 7-6 (0-0 κανονική διάρκεια) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία της. Εκεί η οικοδέσποινα θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Αγγλία – Κολομβία.

Η προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών συνεχίστηκε με τον αγώνα της Αυστραλίας με τη Γαλλία. Η αναμέτρηση διεξήχθη στο Μπρισμπέιν, εκεί όπου η οικοδέσποινα έμελλε να γράψει τη δική της ιστορία αφού προκρίθηκε για πρώτη φορά στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι είχε αρκετές τελικές προσπάθειες ωστόσο καμιά από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν για τη Γαλλία στο 8’ με το σουτ της Κατιντιατού Ντιανί να καταλήγει άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Μάελε Λακλάρ έχασε την ευκαιρία της χρονιάς αφού αστόχησε μπροστά από την κενή εστία.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να «απειλούν» την αντίπαλη εστία όμως δεν σκόραραν και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση και στη συνέχεια στη διαδικασία των πέναλτι. Η Αυστραλία πήρε το προβάδισμα αφού η Σέλμα Μπάτσα δεν μπόρεσε να νικήσει την Μακένζι Άρνολντ.

Η Στέφανι Κέιτλι αστόχησε αμέσως μετά και η Γαλλία έφερε το παιχνίδι στα ίσα (1-1). Στο 5ο πέναλτι της Γαλλίας η Έβε Περισέ νικήθηκε από την Άρνολντ, η οποία όμως δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ τη δική της εκτέλεση και έτσι η τύχη του αγώνα θα κρινόταν στον «ξαφνικό θάνατο».

Ακολούθησαν τρεις εύστοχες και από μια άστοχη εκτέλεση μέχρι που φτάσαμε στο 10ο χτύπημα για κάθε ομάδα. Εκεί η Βίκι Μπέτσο έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και η Κόρτνι Βίνε έδωσε την πρόκριση στην Αυστραλία.

Τα «καγκουρό» θα βρεθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών και θα αντιμετωπίσουν τη νικήτρια του ζευγαριού Αγγλία – Κολομβία (βρίσκεται σε εξέλιξη). Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά στα ημιτελικά είναι και η Ισπανία που θα παίξει με τη Σουηδία.