Η Ισπανία λύγισε την Ολλανδία στην παράταση και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Μουντιάλ Γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία της

Ισπανία

i

©FIFA

Η Ισπανία λύγισε την Ολλανδία στην παράταση και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Μουντιάλ Γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία της

Κώστας Τσιακλής 08:45 - 11.08.2023 / Ανανεώθηκε: 11:17 - 11.08.2023

Η Ισπανία λύγισε την Ολλανδία στην παράταση (2-1) και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

Η Ισπανία επικράτησε με 2-1 της Ολλανδίας στην παράταση και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. Εκεί η «Φούρια Ρόχα» θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Ιαπωνία-Σουηδία.

Η προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών ξεκίνησε τα ξημερώματα της Παρασκευής (11/08) με τον αγώνα της Ισπανίας κόντρα στην Ολλανδία. Η αναμέτρηση διεξήχθη στο Γουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας, εκεί όπου η Ισπανία έμελλε να γράψει τη δική της ιστορία αφού προκρίθηκε για πρώτη φορά στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Ισπανίδες ήταν ανώτερες των αντιπάλων τους και σημείωσαν 12 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι τρεις ήταν στον στόχο (η Ολλανδία είχε μόλις μια τελική). Παρά το γεγονός αυτό η «Φούρια Ρόχα» δεν κατάφερε να σκοράρει και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν ισόπαλες στην ανάπαυλα. Το δεύτερο μέρος ήταν πιο ισορροπημένο ωστόσο η Ισπανία κατάφερε να προηγηθεί με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Μαριόνα Καλντεντέι στο 81'. 

Η Ολλανδία είχε την απάντηση και ισοφάρισε σε 1-1 με την Στεφανί Φαν Ντερ Γκραχτ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί η Ισπανία πήρε την πρόκριση χάρη στο γκολ της Σάλμα Παραλουέλο στο 111'. 

Επίθεση Τραμπ σε Ραπίνο για το χαμένο πέναλτι: «Ωραίο σουτ Μέγκαν, οι ΗΠΑ πηγαίνουν στη κόλαση»
WORLD CUP

12:07 - 07.08.2023

Επίθεση Τραμπ σε Ραπίνο για το χαμένο πέναλτι: «Ωραίο σουτ Μέγκαν, οι ΗΠΑ πηγαίνουν στη κόλαση»

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών επιτίθεται στην Μέγκαν Ραπίνο και γενικότερα στην εθνική ομάδα μετά τον αποκλεισμό στο Παγκόσμιο Κύπελλο από τη Σουηδία.

Στα ημιτελικά η Ισπανία θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Ιαπωνία-Σουηδία. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις 10:30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το ANT1+.