Παγκόσμιο Κύπελλο : Σχεδόν 330 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση από τη FIFA θα λάβουν οι ομάδες

Ινφαντίνο

i

©Intime

Παγκόσμιο Κύπελλο : Σχεδόν 330 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση από τη FIFA θα λάβουν οι ομάδες

Πάνος Μαλακτάρης • 18:40 - 27.03.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Οι σύλλογοι των οποίων οι παίκτες θα αγωνιστούν στα Μουντιάλ του 2026 και του 2030, πρόκειται να μοιραστούν ένα τεράστιο ποσό το οποίο αποφασίστηκε να διαθέσει η FIFA

Το Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί να αποτελεί το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη, ωστόσο οι ομάδες κάθε 4 χρόνια κυριολεκτικά προσεύχονται να μην έχουν τραυματισμούς οι ποδοσφαιριστές τους οι οποίοι αγωνίζονται εκεί. Αυτό τα τελευταία χρόνια λαμβάνεται υπόψη των διοικούντων τη FIFA, και ένα συγκεκριμένο κονδύλι διατίθεται για την αποζημίωση των ομάδων αυτών. 

O Πρόεδρος της Σερβίας αποκαλύπτει πόσα λεφτά χρωστάει η Παρτίζαν και ο Ερυθρός Αστέρας στην εφορία
REST OF THE WORLD

10:33 - 27.03.2023

O Πρόεδρος της Σερβίας αποκαλύπτει πόσα λεφτά χρωστάει η Παρτίζαν και ο Ερυθρός Αστέρας στην εφορία

Ο πιο αρμόδιος όλων, ο Αλεξάντερ Βούτσιτς, ως πρόεδρος της Σερβίας (από το 2017), ενημέρωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι οι δύο κορυφαίοι σύλλογοι της χώρας οφείλουν στο κράτος «26 εκατομμύρια η Παρτίζαν και 7,3 εκατομμύρια ο Ερυθρός Αστέρας» και τα ποσά αφορούν τα τμήματα μπάσκετ και ποδοσφαίρου συνολικά.

Η απόφαση που πάρθηκε ωστόσο σήμερα είναι ιστορικής σημασίας, μιας και το ποσό που θα διατεθεί για αυτό το σκοπό πρόκειται να είναι κατά 70% μεγαλύτερο από αυτό που διατέθηκε στο τελευταίο Μουντιάλ που παρακολουθήσαμε μόλις πριν λίγους μήνες (Δεκέμβριος 2022) στα γήπεδα του Κατάρ. Η Ένωση Ευρωπαϊκών Ομάδων και η FIFA συμφώνησαν το ποσό αυτό να φτάνει τα 355 εκατομμύρια δολάρια, σχεδόν 330 εκατομμύρια ευρώ. 

Το νούμερο αυτό αφορά στις επόμενες 2 διοργανώσεις, του 2026 και του 2030, με το αντίστοιχο ποσό που είχε διατεθεί για τα Μουντιάλ της Ρωσίας και του Κατάρ να ανέρχεται σε λίγο πάνω από 190 εκατομμύρια ευρώ (209 εκατομμύρια δολάρια). Η κίνηση αυτή έρχεται ως μια ακόμα ένδειξη καλής θέλησης προς τις ομάδες, καλύπτοντας παράλληλα πιθανά ιατρικά έξοδα από τυχόν τραυματισμούς παικτών. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ομάδων Νάσερ αλ- Κελαϊφί δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που υπογράψαμε αυτή τη συμφωνία- ορόσημο. Το σύμφωνο αναγνωρίζει τον κεντρικό ρόλο των ομάδων παγκοσμίως και διασφαλίζει την ορθή εκπροσώπησή τους στη λήψη αποφάσεων γύρω από θέματα που τις αφορούν άμεσα»

Με τη σειρά του, ο επανεκλεγείς πρόεδρος της FIFA κύριος Ινφαντίνο, πρόσθεσε: «Η συμφωνία αυτή φέρνει την απαραίτητη ισορροπία ανάμεσα στο συλλογικό και το διεθνές ποδόσφαιρο. Έχουμε πολύ ενδιαφέροντα σχέδια μπροστά μας, ανάμεσά τους το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων του 2025 και το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών. Η στενή συνεργασία με τις ομάδες θα είναι απαραίτητη για την επιτυχία αυτών των διοργανώσεων»