Θέλει να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2029 η Αυστραλία

Τζιάνι Ινφαντίνο

i

PrtScr

Θέλει να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2029 η Αυστραλία

Δημήτρης Χούπης 11:54 - 11.11.2023

Όπως αναφέρουν από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της χώρας, η Αυστραλία θέλει να αναλάβει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων του 2029.

Η Αυστραλία είχε βάλει υποψηφιότητα για να διοργανώσει το Μουντιάλ του 2034, αλλά όπως αναφέρθηκε αργότερα δεν έκανε ποτέ επίσημο αίτημα στη FIFA. Κάπως έτσι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034 θα το διοργανώσει η Σαουδική Αραβία, η οποία θα γίνει η δεύτερη αραβική χώρα που θα αναλάβει το Μουντιάλ μετά το Κατάρ τον περασμένο Δεκέμβρη. 

Την ίδια ώρα το περασμένο καλοκαίρι στην Αυστραλία έγινε το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, στο οποίο η Ισπανία στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, κερδίζοντας την Αγγλία στον τελικό με 1-0. Μετά από αυτή τη διοργάνωση, η χώρα από την Ωκεανία έχει βάλει στόχο να αναλάβει κι άλλο τουρνουά και πιο συγκεκριμένα το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

«Κοιτάξαμε την ευκαιρία να διοργανώσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο και παίρνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες στην Ομοσπονδία, αποφασίσαμε να μην δηλώσουμε συμμετοχή για τη διοργάνωση του 2034. Αντί αυτού πιστεύουμε ότι είμαστε σε σημαντική θέση να αναλάβουμε το Κύπελλο Ασίας Γυναικών του 2026 και μετά να καλωσορίσουμε τις καλύτερες ομάδες ποδοσφαίρου για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2029», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας. 

Ποιες ομάδες έχουν εξασφαλίσει ήδη το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 

Όπως έχει κάνει γνωστό εδώ και μερικούς μήνες, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων θα γίνεται κάθε χρόνο και θα αποτελείται από 32 ομάδες και η νέα του μορφή θα ξεκινήσει από το 2025. Μέχρι στιγμής έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο 32 ομάδες. 

Από την Ευρώπη η Τσέλσι, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Σίτι που έχουν κατακτήσει τα τρία Champions League, από τη Νότια Αμερική η Παλμέιρας, η Φλαμένγκο και η Φλουμινένσε που έχουν κατακτήσει τα τρία τελευταία Copa Libertadores, από τη Βόρεια Αμερική οι Μοντερέι, Σιάτλ Σόντερς και Λέον. Από την Αφρική οι Αλ Αχλί και Γουιντάντ Καζαμπλάνκα και από την Ασία Αλ Χιλάλ και Ουράβα Ρεντς.