Μαρσέλ Βένιγκ: Το ελληνόπουλο που άφησε τη Γερμανία για να αγωνιστεί με τη γαλανόλευκη

Μαρσέλ Βένιγκ: Το ελληνόπουλο που άφησε τη Γερμανία για να αγωνιστεί με τη γαλανόλευκη

Ελένη Ανδρικοπούλου 10:40 - 09.11.2023 / Ανανεώθηκε: 21:09 - 13.11.2023

Ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που κάλεσε ο Νίκος Παπαδόπουλος για τους αγώνες της Εθνικής Ελπίδων με τα Νησιά Φερόε και την Πορτογαλία για τα προκριματικά του Euro είναι ο Μαρσέλ Βένιγκ. Ποια είναι η σύνδεση του 19χρονου μέσου με την Ελλάδα;

Το πρωί της Τετάρτης (8/11) έγιναν γνωστές οι επιλογές του Νίκου Παπαδόπουλου για τις αναμετρήσεις της Εθνικής Ελπίδων με τα Νησιά Φερόε και την Πορτογαλία για τα προκριματικά του Euro

Ανάμεσα στους 26 ποδοσφαιριστές που κάλεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός είναι ο Μαρσέλ Βένιγκ. Η πλειονότητα του κόσμου μπορεί να μην τον γνωρίζει, αλλά ο νεαρός είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος κι έχει παραστάσεις από την Bundesliga. Ο 19χρονος μέσος της Άιντραχτ Φρανκφούρτης θα φορέσει για πρώτη φορά τα γαλανόλευκα.

Γεννήθηκε στη Νυρεμβέργη στις 4 Μαΐου 2004, δύο μήνες πριν από το έπος της Εθνικής Ελλάδας στο Euro της Πορτογαλίας. Ο πατέρας του είναι Γερμανός, ενώ η μητέρα του έχει ρίζες από την Ελλάδα με αποτέλεσμα ο 19χρονος να θεωρείται Ελληνογερμανός. Ασχολήθηκε με πολλά αθλήματα μέχρι να του «κλέψει» την καρδιά η «στρογγυλή θεά». Tο γκολ του Μάριο Γκέτσε στην παράταση του τελικού με την Αργεντινή, που χάρισε το τέταρτο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γερμανία και το πρώτο μετά από 24 χρόνια ήταν και το οποίο ο 10χρονος Μαρσέλ παρακολούθησε από την τηλεόραση ήταν η αφορμή για να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. 

Το πρώτο του βήμα ήταν η Νυρεμβέργη και στα 13 του χρόνια εντάχθηκε στα κλιμάκια της Μπάγερν Μονάχου. Έμεινε στους «Βαυαρούς» για πέντε χρόνια. Κατέγραψε πάνω από 40 συμμετοχές σε Κ17, Κ19 και δεύτερη ομάδα και στο πρωτάθλημα, αλλά και στο UEFA Youth League, όταν το 2018 αρνήθηκε να υπογράψει νέο συμβόλαιο και να πάρει μεταγραφή ως ελεύθερος στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Με την πρώτη ομάδα των «αετών» έχει γράψει ήδη δύο συμμετοχές. Τη φετινή σεζόν ο Βένιγκ αγωνίζεται με τη δεύτερη ομάδα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στην τέταρτη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Έχει αγωνιστεί σε 15 ματς με απολογισμό ένα γκολ και δύο ασίστ. 

Ο Μαρσέλ είχε επιλέξει να δοκιμάσει πρώτα στα κλιμάκια της εθνικής Γερμανίας ξεκινώντας από την Κ18 στην έπαιξε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2022 και κατέγραψε συνολικά δύο συμμετοχές, προτού κάνει άλλες τρεις με την Κ19. 

Πλέον ο 19χρονος άσος, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί ως 8άρι, ως αμυντικό χαφ αλλά και ως επιτελικός μέσος θα αγωνίζεται με την «γαλανόλευκη». Κάτι ανάλογο θυμίζουμε πως είχε συμβεί και με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο πριν από μερικά χρόνια.