Πογέτ: «Πρέπει να δείξει υπομονή με τον Ποτσετίνο η Τσέλσι - Λειτουργεί τέλεια η Τότεναμ»

Ο Γκουστάβο Πογέτ

Πογέτ: «Πρέπει να δείξει υπομονή με τον Ποτσετίνο η Τσέλσι - Λειτουργεί τέλεια η Τότεναμ»

Κώστας Τσιακλής 18:29 - 06.11.2023 / Ανανεώθηκε: 18:49 - 06.11.2023

Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Γκουστάβο Πογέτ, αναφέρθηκε στις Τότεναμ και Τσέλσι με αφορμή το ντέρμπι των δύο ομάδων.

Ο Γκουστάβο Πογέτ μίλησε ενόψει του ντέρμπι της Τότεναμ με την Τσέλσι.

Οι δύο ομάδες λοιπόν συγκρούονται στο τελευταίο παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής της Premier League. Η Τότεναμ με νίκη επιστρέφει στην κορυφή της βαθμολογίας ενώ από την άλλη η Τσέλσι του Μαουρίσιο Ποτσετίνο (πρώην προπονητής των «Σπερς» θέλει το τρίποντο που θα την βάλει στην πρώτη δεκάδα του πίνακα.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Γκουστάβο Πογέτ, μίλησε για τις δύο ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής. Μεταξύ άλλων ο Ουρουγουανός τεχνικός είπε πως οι «μπλε» πρέπει να έχουν υπομονή με τον Ποτσετίνο ενώ δήλωσε πως η Τότεναμ λειτουργεί τέλεια αυτή τη στιγμή και θυμίζει το ξεκίνημα του παραμυθιού της Λέστερ το 2016.

Για τον Ποτσετίνο και την Τσέλσι είπε: «Νομίζω ότι θα εξαρτηθεί 100% από την υπομονή που έχουν με το έργο. Αν έχουν υπομονή με τον Ποτσετίνο και τον αφήσουν να χτίσει, ακόμα κι αν δεν πάει καλά, τότε μάλλον τα πράγματα θα βελτιωθούν. Αλλά αν συνεχίσουν να αλλάζουν προπονητή, απλώς προσπαθώντας να βρουν το μαγικό ραβδί, θα είναι δύσκολο».

Για τους ποδοσφαιριστές της Τσέλσι που τους πρόσφεραν μεγάλα συμβόλαια σχολίασε: «Είναι άνθρωποι. Μερικοί από αυτούς τους παίκτες θα πουν, "Δεν έχει σημασία πόσο καιρό είναι στο συμβόλαιό μου, αυτός ο επόμενος στόχος είναι ο πιο σημαντικός της ζωής μου". Αλλά υπάρχουν άλλοι, χωρίς να τους κατηγορήσουμε, που φυσικά θα πουν: "Έχω συμβόλαιο έξι ετών τώρα, άρα είμαι καλά". Είναι αδύνατο να υπάρχουν 10 παίκτες με διαφορετικές προσωπικότητες που όλοι να το αντιμετωπίζουν το ίδιο, παίζοντας το ίδιο από τη μια εβδομάδα στην άλλη». 

Ποτσετίνο: «Ελπίζω να μείνω στην Τσέλσι μέχρι να πεθάνω, θα πήγαινα στην Τότεναμ αν ήμουν άνεργος»
PREMIER LEAGUE

09:36 - 06.11.2023

Ποτσετίνο: «Ελπίζω να μείνω στην Τσέλσι μέχρι να πεθάνω, θα πήγαινα στην Τότεναμ αν ήμουν άνεργος»

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ντέρμπι του Λονδίνου με την Τότεναμ ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο εξέφρασε την επιθυμία του να μείνει μέχρι το τέλος της ζωής του στην Τσέλσι.

Για το ντέρμπι της Δευτέρας (06/11) και την Τότεναμ ανέφερε: «Στα παιχνίδια προετοιμασίας, ήμουν ερωτευμένος με την επιθετική πλευρά του παιχνιδιού, αλλά ανησυχούσα λίγο για αυτά αμυντικά. Αλλά λειτουργεί τέλεια. Αυτό το ξεκίνημα μοιάζει με της Άρσεναλ την περασμένη σεζόν ή της Λέστερ πριν από μερικά χρόνια. Συνεχίζουν να κερδίζουν. Είναι θέμα συνέπειας και πρέπει να περάσεις πρώτα 10 παιχνίδια, μετά 20 και μετά 30. Δεν είναι εύκολο. Πρέπει να βρεις ώθηση και όλα μπορούν να συμβούν. Αλλά από τώρα μέχρι τα Χριστούγεννα θα είναι το κλειδί για να δούμε αν μπορούν να διατηρήσουν αυτή τη συνέπεια. Πιστεύω ότι η Τσέλσι είναι ικανή να πάρει ένα αποτέλεσμα, το οποίο θα μπορούσε να αλλάξει τη σεζόν της. Αλλά αν δεν κερδίσει, θα δείτε συζητήσεις για δύο ομάδες που κινούνται προς διαφορετικές κατευθύνσεις και τα πράγματα θα είναι δύσκολα λόγω της θέσης της Τσέλσι στο πρωτάθλημα. Αυτό είναι ένα τεράστιο παιχνίδι όπου χρειάζεσαι χαρακτήρες και ηγέτες για να σηκωθούν και να μετρηθούν».