Παρά τον κανονισμό που υπάρχει, ο Ντίας δεν θα τιμωρηθεί από την FA για το μήνυμα στη φανέλα

Λουίς Ντίας

i

PrtScr

Παρά τον κανονισμό που υπάρχει, ο Ντίας δεν θα τιμωρηθεί από την FA για το μήνυμα στη φανέλα

Κώστας Τσιακλής 17:51 - 06.11.2023 / Ανανεώθηκε: 17:54 - 06.11.2023

Ο Λουίς Ντίας δεν θα τιμωρηθεί από την FA για το μήνυμα συμπαράστασης στον πατέρα του.

Ο Λουίς Ντίας αφιέρωσε το γκολ που πέτυχε στον πατέρα του, σηκώνοντας τη φανέλα του ωστόσο δεν θα τιμωρηθεί από την FA παρά τον κανονισμό που το απαγορεύει. 

Το απόγευμα της Κυριακής (05/11) η Λίβερπουλ αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Λούτον στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Premier League. Οι «κόκκινοι» τα βρήκαν σκούρα απέναντι στη νεοφώτιστη ομάδα και κατάφεραν μόνο να σώσουν τον ένα βαθμό με γκολ του Λουίς Ντίας στις καθυστερήσεις του αγώνα. Κάπως έτσι η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ κινδυνεύει να μείνει στο -5 από την κορυφή. Αυτό θα συμβεί αν η Τότεναμ επικρατήσει της Τσέλσι στο ντέρμπι της Δευτέρας (06/11).

Στο γκολ του Κολομβιανού πάντως τα αγωνιστικά πέρασαν σε δεύτερη μοίρα αφού ο άσος της Λίβερπουλ σήκωσε τη φανέλα του και πέρασε το μήνυμα: «Ελευθερία για τον μπαμπά». Υπενθυμίζουμε ότι ο μπαμπάς του Ντίας έπεσε θύμα απαγωγής μαζί με τη μητέρα του (η οποία σώθηκε) στην Κολομβία την περασμένη εβδομάδα και παραμένει ακόμα στην κατοχή του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού (αντάρτικη ομάδα της Κολομβίας).

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Daily Mail η FA (Αγγλική Ομοσπονδία) έχει σχετικό κανονισμό που απαγορεύει στους ποδοσφαιριστές να σηκώνουν τη φανέλα τους και να αποκαλύπτουν προσωπικά μηνύματα. Παρά το γεγονός αυτό η FA εξαιτίας της συγκεκριμένης περίστασης δεν θα τιμωρήσει τον Λουίς Ντίας. Ρόλο σε αυτό έπαιξε επίσης το γεγονός ότι δεν έβγαλε και απλά σήκωσε πάνω τη φανέλα του. 

Η έκκληση του Λουίς Ντίας στους απαγωγείς

Μετά το τέλος του αγώνα ο Λουίς Ντίας έκανε έκκληση μέσω των social media στους απαγωγείς να αφήσουν τον πατέρα του. Συγκεκριμένα έγραψε: «Αυτό το γκολ είναι για την ελευθερία του πατέρα μου και όλων των απαχθέντων στη χώρα μου. Σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξή σας. Δεν σας μιλάει κάποιος παίκτης. Σήμερα σας μιλάει ο Λούτσο Ντίας, ο γιος του Λουίς Μανουέλ Ντίας. Ο Μανέ, ο μπαμπάς μου, ένας σκληρά εργαζόμενος άνδρας και κολώνα της οικογένειας, έχει απαχθεί.

Οι αντάρτες απειλούν να αναβάλουν την απελευθέρωση του πατέρα του Λουίς Ντίας
PREMIER LEAGUE

14:38 - 06.11.2023

Οι αντάρτες απειλούν να αναβάλουν την απελευθέρωση του πατέρα του Λουίς Ντίας

Το γεγονός ότι στρατιωτικές επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει προσπάθειες για την απελευθέρωση του πατέρα του Λουίς Ντίας, έχουν κάνει τους αντάρτες να καθυστερούν τη διαδικασία.

Ζητώ από τον Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό να αφήσει ελεύθερο τον πατέρα μου το συντομότερο δυνατό. Ζητώ επίσης από τους διεθνείς οργανισμούς να εργαστούν για να διασφαλίσουν την απελευθέρωσή του. Το κάθε δευτερόλεπτο που περνάει, το κάθε λεπτό, ανησυχούμε όλο και περισσότερο. Δεν έχουμε λόγια για να περιγράψουμε τα απαίσια αισθήματα της οικογένειάς μου και θα είναι τα ίδια για όσο διάστημα δεν γυρίζει σπίτι. Σας εκλιπαρώ να απελευθερώσετε άμεσα τον πατέρα μου, σεβόμενοι την ακεραιότητά του. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Κολομβιανούς και επίσης και την διεθνή κοινότητα για την υποστήριξή σας».