Πάλεψε η ΑΕΚ, αλλά μίλησε η ποιότητα της Γουέστ Χαμ

Πανηγυρισμοί παικτών Γουέστ Χαμ

i

©Photo by Rob Newell CameraSport via Getty Images

Πάλεψε η ΑΕΚ, αλλά μίλησε η ποιότητα της Γουέστ Χαμ

Κώστας Τσιακλής 21:43 - 09.03.2023 / Ανανεώθηκε: 22:11 - 09.03.2023

Η μαχητική ΑΕΚ Λάρνακας έκανε ότι μπορούσε κόντρα στη Γουέστ Χαμ, η οποία όμως ήταν κυνική, επικράτησε με 2-0 στην Κύπρο και πήρε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης.

Μπορεί η ΑΕΚ Λάρνακας να ήταν κάτι παραπάνω από αξιοπρεπής στο πρώτο παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ για τη φάση των «16» του Conference League, όμως τα «σφυριά» κατάφεραν να φύγουν από την Κύπρο με τη νίκη (0-2) και το προβάδισμα πρόκρισης.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και είχαν δύο καλές στιγμές με Λέντες (12') και Λόπες (19'), αλλά οι Άγγλοι προηγήθηκαν στο 36' κόντρα στη ροή του αγώνα, όταν μετά από σέντρα του Μπενραχμά, ο Αντόνιο σκόραρε με κεφαλιά. Μάλιστα, έπειτα από 9 λεπτά ο επιθετικός των φιλοξενουμένων «χτύπησε» ξανά και με ένα πολύ ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Στην επανάληψη η Γουέστ Χαμ ήρθε κοντά και στο τρίτο γκολ, με τους Αντόνιο (48'), Μπενραχμά (49') και Μπόουεν (61'), ενώ και οι Κύπριοι είχαν τις στιγμές τους για να μειώσουν, αρχικά με τον Φαράζ στο 71' και στη συνέχεια με τον Τσισκόφσκι στο 89', όμως το 0-2 παρέμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα.

Την ίδια ώρα, Άντερλεχτ και Βιγιαρεάλ άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς, καθώς ήρθαν ισόπαλες με 1-1 στις Βρυξέλλες, ενώ η Νις πήρε το διπλό κόντρα στη Σέριφ (0-1) κι έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης.