Παναθηναϊκός: Ξαναβρήκε και τον κόσμο της Κύπρου (vid)
i

Παίκτες και οπαδοί του Παναθηναϊκού / Intime

Παναθηναϊκός: Ξαναβρήκε και τον κόσμο της Κύπρου (vid)

Μπάμπης Τσιμπίδας 10:46 - 08.12.2022 / Ανανεώθηκε: 10:49 - 08.12.2022

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στο νησί έκαναν τον Γιοβάνοβιτς και τους “πράσινους” να αισθάνονται διαρκώς πως παίζουν στο “Απόστολος Νικολαΐδης”.

Η μίνι-προετοιμασία του Παναθηναϊκού στην Κύπρο είχε ως κύριο στόχο να βοηθήσει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος προπόνητής δούλεψε με τους παίκτες του, για να προετοιμαστούν για το δύσκολο υπόλοιπο της σεζόν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ωστόσο, σημειώθηκαν και παράλληλα οφέλη! Όπως η ανανέωση του δεσμού του κόσμου με τον Σύλλογο σε αυτή τη δυναμική γωνιά του ελληνισμού. Στα τρία ματς που έδωσε ο Παναθηναϊκός στην Κύπρο, χιλιάδες οπαδοί του βρέθηκαν στις εξέδρες και αποθέωσαν τους “πράσινους” του Γιοβάνοβιτς.

Μετά από χρόνια, η σχέση μεταξύ κόσμου και ομάδας έχει δυναμώσει και θυμίζει έντονα το ένδοξο παρελθόν. Η αλήθεια είναι πως την προηγούμενη πενταετία, ο λαός του Τριφυλλιού είχε αποστασιοποιηθεί από το ποδόσφαιρο εξαιτίας των καταστάσεων. Από πέρυσι, αυτή η συνθήκη ανατρέπεται και ο Παναθηναϊκός αποκτά ξανά το πιο ισχυρό “όπλο” του.

Η εικόνα μετά τη λήξη του φιλικού στο στάδιο “Αμμόχωστος Επιστροφή”, όπου οι παίκτες πήγαν μπροστά από τους 1.500 φίλους τους και χόρεψαν μαζί το “χόρτο μαγικό”, είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί φέτος στο “Απόστολος Νικολαΐδης” και σε πολλές άλλες έδρες.

Ασφαλώς, το αποκορύφωμα ήταν το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΝΠΣ Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Με τους 17.000 εκδρομείς να γεμίζουν την πόλη και τις εξέδρες και να κάνουν τους “πράσινους” να νιώθουν ότι παίζουν σπίτι τους!

Ο Παναθηναϊκός δεν έρχεται συχνά στην Κύπρο, οπότε τα τρία ματς σε Πέγεια, Πάφο και Λάρνακα ήταν μία μεγάλη ευκαιρία για τους ντόπιους να ζουν την αγάπη τους από κοντά. Με την αποχώρηση της αποστολής, το βέβαιο είναι πως αυτό το συναίσθημα τονώθηκε για τους Κύπριους υποστηρικτές του Τριφυλλιού.

Tags: