Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς έφτιαξε το πλάνο του για τον Ιωνικό
i

Ιβάν Γιοβάνοβιτς /© Intime

Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς έφτιαξε το πλάνο του για τον Ιωνικό

Μπάμπης Τσιμπίδας 12:47 - 21.12.2022 / Ανανεώθηκε: 13:05 - 21.12.2022

Ο Παναθηναϊκός θέλει να αρχίσει τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος με νίκη στη Νίκαια, για να ξεπεράσει τις απουσίες και να στείλει μηνύματα στον ανταγωνισμό.

Να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε… Αυτός είναι ο σκοπός του Παναθηναϊκού στη σημερινή (21/12, 21:30) αναμέτρηση με τον Ιωνικό στο Δημοτικό Γήπεδο Νίκαιας, στην επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά τη διακοπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Ο Παναθηναϊκός θα είναι πρώτος ότι και να συμβεί απόψε. Όμως, ο πρωτοπόρος θέλει το διπλό για να στείλει μηνύματα προς τίποτα δεν άλλαξε, καθώς και να διατηρήσει τις διαφορές στη βαθμολογία: το +8 από την ΑΕΚ και το +12 από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Το πρώτο επίσημα δείγμα γραφής μέσω του Κυπέλλου ήταν θετικό. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επικράτησε 3-0 του ΝΠΣ Βόλου στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για τους «16» του Κυπέλλου και ουσιαστικά καθάρισε την πρόκριση για τα προημιτελικά. Βέβαια, στο ενδιάμεσο προέκυψαν αναποδιές…

Οι τραυματισμοί των Μπεντζαμιν Βέρμπιτς και Μπαρτ Σένκεφελντ ήρθαν να προστεθούν στις απουσίες των Αϊτόρ, Τρουιγιέ και Γκάνεα, αδειάζοντας τον πάγκο του Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος θα έχει μετρημένες λύσεις στην 20άδα, για να παρέμβει στη διάρκεια του 90λεπτου, εφόσον το χρειαστεί.

Ο σημερινός αντίπαλος του Παναθηναϊκού ταλαιπωρήθηκε πολύ τις προηγούμενες ημέρες. Ο Ιωνικός είναι ουραγός στη βαθμολογία, ενώ μετά τη συντριβή από τον ΟΦΗ σε φιλικό την προηγούμενη Πέμπτη, προκλήθηκε εσωτερική αναταραχή με τον προπονητή Δημήτρη Σπανό να παραιτείται. Μία παραίτηση που δεν έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση.

Πάντως, παραδοσιακά ο Παναθηναϊκός δυσκολεύεται στη Νίκαια. Ο Ιωνικός είναι σκληροτράχηλος παρά τις δεδομένες αδυναμίες του, ενώ το γεγονός πως πρόκειται για μία πειραϊκή γειτονιά, αυξάνει το βαθμό δυσκολίας.

Οι απουσίες δεν αφήνουν πολλά περιθώρια κινήσεων στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την επάνδρωση της ενδεκάδας. Ο Σέρβος προπονητής θα διατηρήσει το 4-3-3 και την κεντρική ιδέα της τακτικής του, όπως την παρουσίασε στο ματς Κυπέλλου με τον ΝΠΣ Βόλο. 

Η μοναδική εκκρεμότητα για τη σύνθεση αφορά το κέντρο της άμυνας και τον παρτενέρ του Χόρντουρ Μάγκνουσον. Ο Αχιλλέας Πούγγουρας προβάλλει ως το φαβορί για να παίξει, αφού ο Ζβόνιμιρ Σάρλια δεν έχει αποδώσει καλά στις ευκαιρίες που πήρε.

Στις υπόλοιπες θέσεις των μετόπισθεν, ο Μπρινιόλι επανέρχεται στην εστία αντί του Γιούρι Λοντίγκιν, ο Γιάννης Κώτσιρας θα καλύψει το δεξιό άκρο της άμυνας και ο Χουάνκαρ το αριστερό άκρο. 

Στη μεσαία γραμμή, ο Ρούμπεν Πέρεθ θα είναι ο αμυντικός χαφ και θα τον πλαισιώσουν οι Άνταμ Τσέριν και Δημήτρης Κουρμπέλης ως εσωτερικοί μέσοι. Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος θα αρχίσει δεξιός εξτρέμ και ο Μπερνάρ θα μετατεθεί ως αριστερός εξτρέμ, με τον Άντραζ Σπόραρ να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης.