Παναθηναϊκός - ΟΦΗ: Στην κατάμεστη Λεωφόρο για επιστροφή στα τρίποντα
i

Παναθηναϊκός/©Intime

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ: Στην κατάμεστη Λεωφόρο για επιστροφή στα τρίποντα

Κώστας Τόπας 08:42 - 28.12.2022 / Ανανεώθηκε: 08:58 - 28.12.2022

Με στόχο την επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στη Λεωφόρο τον ΟΦΗ (28/12, 21:30).

Μετά την απώλεια βαθμών στη Νίκαια, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στη Λεωφόρο τον ΟΦΗ για την 15η αγωνιστική της Super League. Στόχος του δεν είναι άλλος πέρα από την κατάκτηση των τριών βαθμών, ώστε να διατηρήσει την διαφορά από την δεύτερη ΑΕΚ.

Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός μετράει δύο σημαντικές επιστροφές ενόψει ΟΦΗ, καθώς Σένκεφελντ και Βέρμπιτς ξεπέρασαν τους τραυματισμούς που τους ταλαιπώρησαν και θα είναι στη διάθεση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Από την άλλη, ο ΟΦΗ, την περασμένη αγωνιστική γνώρισε την πέμπτη εντός έδρας ήττα του στο φετινό πρωτάθλημα, με 1-0 από τον Ατρόμητο, παραμένοντας χαμηλά στην βαθμολογική κατάταξη της Super League, με 10 βαθμούς. 

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας, θα έχει στη διάθεσή του για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν τον μεσοεπιθετικό, Κοσμά Τσιλιανίδη, αλλά και το Μπαλογιάννη, ωστόσο έχει να αντιμετωπίσει και σημαντικές απουσίες. Συγκεκριμένα θα απουσιάσουν από την αναμέτρηση με τους «πράσινους» ο τιμωρημένος Βούρος και οι τραυματίες Θοράρινσον, Μπουζούκης, Στάικος, Τζου, Καμάου, Γρίβας, Σηφάκης, Θεοδοσουλάκης και Σωτηρίου.

Στις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ υπάρχουν πολλά γκολ και είναι χαρακτηριστικό πως το δημοφιλέστερο σκορ είναι το 3-1, με οκτώ νίκες των «πρασίνων» με αυτό το αποτέλεσμα και δύο των Κρητικών.

Πιθανές ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός: (Γιοβάνοβιτς, 4-3-3): Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ – Τσέριν, Κουρμπέλης, Πέρεθ – Παλάσιος, Μπερνάρ, Σπόραρ 

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας, 5-3-2): Μανδάς – Λάρσον, Πασαλίδης, Διαμαντής, Γιοχού, Μαρινάκης – Μεγιάδο, Ντιουσέ, Τοράλ - Ντικό, Γκερέρο

Η ιστορία των αναμετρήσεων:

45 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ 
33 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 
8 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ 
4 ΝΙΚΕΣ ΟΦΗ 
ΓΚΟΛ: 105-43