Πέρασε από το Αγρίνιο με σκόρερ τον Βέλεθ και φουλάρει για τελικό ο Άρης
i

©intime

Πέρασε από το Αγρίνιο με σκόρερ τον Βέλεθ και φουλάρει για τελικό ο Άρης

Αλέξης Σαββόπουλος 21:36 - 13.02.2024 / Ανανεώθηκε: 21:43 - 13.02.2024

Άρης έτοιμος για τελικό με «χρυσό» σκόρερ τον Βέλεθ! Η ομάδα του Μάντζιου έκανε τη μισή δουλειά στο Αγρίνιο επικρατώντας με σκορ 1-0 του Παναιτωλικού και έκανε το πρώτο βήμα για να φλερτάρει ξανά με το τρόπαιο μετά από 14 χρόνια.

Το γκολ του Φραν Βέλεθ καθιστά από το πρώτο παιχνίδι τον Άρη το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό και μένει ένα δεύτερο 90λεπτο στη Θεσσαλονίκη, για να σφραγίσουν οι παίκτες του Άκη Μάντζιου τη συμμετοχή τους σε αυτόν, μετά από 14 χρόνια. Μια ισπανική συνεργασία των δυο καλύτερων παικτών του στο ματς (Γκαρθία- Βέλεθ) ήταν αρκετή για να δώσει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης το πλεονέκτημα εν όψει της ρεβάνς στις 6 Μαρτίου.

Ο Παναιτωλικός μπήκε με ορμή στο παιχνίδι και εκμεταλλεύτηκε την νωχελικότητα του Άρη και την έλλειψη καθαρού μυαλού των παικτών του που στα πρώτα 25΄ είχαν αρκετά προβλήματα στην ανασταλτική τους λειτουργία αλλά και στις στατικές φάσεις. Ο Κουέστα δυο φορές που χρειάστηκε, κράτησε την ομάδα του όρθια και προϊόντος του χρόνου η ομάδα του Μάντζιου ισορρόπησε και πήρε σταδιακά τα ηνία της αναμέτρησης με κύριο άξονα τα πόδια του Μάνου Γκαρθία. Από τον οποίο ξεκινούσε ό, τι αξιόλογο έφτιαξε ο Άρης στην επίθεση με αποκορύφωμα την μαγική πάσα του Ισπανού στον Σαβέριο που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσάβες.

Στην επανάληψη το ματς δεν είχε τον ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου. Ο Άρης εξακολούθησε να έχει την μπάλα στα πόδια του αλλά με τους ακραίους τους εξουδετερωμένους δεν μπορούσε να απειλήσει. Ο Παναιτωλικός περίμενε στο μισό γήπεδο κλείνοντας τους χώρους καλά, αναζητώντας ένα λάθος για να βγει μπροστά, όπως έκανε στο σουτ του Πέδρο στο 60΄. Ο Άρης βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 65΄, προϊόν συνεργασίας των δυο καλύτερων παικτών του στο ματς, Μάνου Γκαρθία και Βέλεθ.

Η ισπανική συνεργασία των δυο έβαλε τον Άρη μπροστά το σκορ υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους να βγουν να διαφοροποιήσουν το πλάνο τους για να ψάξουν γκολ ισοφάρισης. Παρά την προσπάθεια όμως των γηπεδούχων και τις αλλαγές του Πετράκη ο Άρης αμύνθηκε αποτελεσματικά και κράτησε το πολύτιμο 0-1 που τον χρήζει φαβορί για την πρόκριση.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Στην ατομική ποιότητα του Μάνου Γκαρθία που σε μια στιγμή έμπνευσης έστειλε συστημένη σέντρα στον Βέλεθ που… ντύθηκε Μορόν και πέτυχε ένα σπουδαίας σημασίας γκολ. Στο τέλος ο Άρης χρειάστηκε και την καλή του άμυνα για να αντέξει την πίεση που του έβαλε ο Παναιτωλικός.

MVP

Ο Βέλεθ. Η επιλογή του Μάντζιου να τον χρησιμοποιήσει στο βασικό σχήμα ήταν μια μικρή έκπληξη για την οποία όμως ο Ισπανός δικαίωσε τον προπονητή του με μια εμφάνιση που θύμισε τον Βέλεθ της πρώτης του θητείας στον Άρη. Αμυντικά ήταν σχεδόν αλάνθαστος, η κίνησή του στο γκολ ήταν σεντερφορίσια ενώ στο τελευταίο 20λεπτο έπαιξε στα και στα χαφ.