Μαρκόφσκι: «Ο Παναιτωλικός έχει ποιοτικό ρόστερ, βάρος φανέλας και θα το δείξει»

Μαρκόφσκι: «Ο Παναιτωλικός έχει ποιοτικό ρόστερ, βάρος φανέλας και θα το δείξει»

Sportal newsroom 23:56 - 25.03.2024

Ο γενικός αρχηγός του Παναιτωλικού Μάρκο Μαρκόφσκι δήλωσε σίγουρος για την παραμονή.

Την πίστη του για παραμονή του Παναιτωλικού στη Stoiximan Superleague εξέφρασε ο Μάρκο Μαρκόφσκι.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Στα Γήπεδα» στο Αχελώος TV ο γενικός αρχηγός του συλλόγου μίλησε:

Για τη συνεργασία του με τον Παναιτωλικό: «Για μένα έκλεισε το προηγούμενο καλοκαίρι μία καριέρα 19 ετών. Είχα καταλάβει ότι ήρθε η στιγμή να σταματήσω. Πριν δύο χρόνια είχα κάνει μία κουβέντα με την διοίκηση του Παναιτωλικού. Είμαι πολύ χαρούμενος, είμαι σε μία πόλη και σε μία ομάδα που για μένα σημαίνουν πολλά. Προσπαθώ να βοηθάω με όποιο τρόπο μπορώ, να είναι η ομάδα αυτή που πρέπει και να διεκδικεί αυτά που της αξίζουν».

Για τις αρμοδιότητές του: «Είμαι κοντά στα παιδιά. Δεν υπάρχουν μόνο καλές μέρες. Υπάρχουν παίκτες που έχουν προσωπικά θέματα που και εκεί πρέπει να δίνουμε βοήθειες. Σίγουρα η εμπειρία μου ως ποδοσφαιριστής βοήθησε. Όλοι άνθρωποι είμαστε και οι παίκτες. Το να βλέπουμε το αν παίζουν ή όχι στο γήπεδο είναι ένα κομμάτι. Το άλλο είναι η προσωπική ζωή. Άλλοι χαρακτήρες, άλλες προσεγγίσεις. Νιώθω καλά, βλέπω ότι προσφέρω. Έχω άριστη επικοινωνία με τα παιδιά και το staff. Είμαστε αρκετά καλά».

Για το πώς συζητήθηκε το ενδεχόμενο της συνεργασίας του με τους Αγρινιώτες: «Το καλοκαίρι του 2022 ο Παναιτωλικός ήρθε στο Ζλάτιμπορ για προετοιμασία. Πήγα από το Βελιγράδι να τους δω. Ήταν μεγάλη χαρά όταν το άκουσα αυτό το πράγμα. Εκεί πρώτη φορά μου έθεσαν το ενδεχόμενο να συνεργαστούμε. Εκείνη τη στιγμή δεν ήμουν τόσο έτοιμος. Το αφήσαμε για του χρόνου και έγινε έτσι».

Για το κακό ξεκίνημα της ομάδας με τον Σούρερ: «Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Σούρερ θεωρώ ότι στην ομάδα μας δεν “κούμπωσε”. Η επικοινωνία ήταν μεγάλο “αγκάθι”. Είχε βοηθό που μιλούσε ελληνικά, αλλά δεν ήταν εύκολο να περάσει αυτό που θέλει. Η διοίκηση κινήθηκε κι άλλαξαν πράγματα γρήγορα προς το καλύτερο. Δεν θέλω να ακυρώσω, απλά ο κ. Σούρερ δεν “κόλλησε” στην ομάδα».

Για τον Γιάννη Πετράκη: «Είναι εξαιρετικός άνθρωπος, πάντα υπήρχε σεβασμός μεταξύ μας. Είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου, αγαπητός όλη σε όλη την χώρα. Σπάνια βρίσκεις τέτοιον άνθρωπο. Θεωρώ ότι από τότε που ανέλαβε θα μπορούσαμε να είχαμε κι άλλους βαθμούς. Αδικηθήκαμε σε αρκετά παιχνίδια. Όσο φτάνουμε στο τέλος, σε πιο απαιτητικά παιχνίδια, η ομάδα δείχνει βελτίωση».

Για την παραμονή: «Το πιστεύω, είμαστε η καλύτερη ομάδα στα Play Outs. Παρά την βαθμολογική θέση μας, θεωρώ ότι το δείξαμε στην κανονική διάρκεια. Θα το δείξουμε και στα Play Outs. Στόχος να τελειώσει άμεσα η υπόθεση παραμονής. Δεν έπρεπε καν να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ο ΠΑΣ είναι σε πιο δεινή θέση. Βόλος και Κηφισιά μπορεί να μην έχουν κόσμο, αλλά έχουν αξιόλογα ρόστερ. Θεωρώ ότι και σε ρόστερ και σε βάρος φανέλας είμαστε καλύτεροι και θα το δείξουμε στο γήπεδο».