Με το δεξί στα playouts ο Παναιτωλικός, «έπνιξε» τον Πανσερραϊκό
i

© Intime

Με το δεξί στα playouts ο Παναιτωλικός, «έπνιξε» τον Πανσερραϊκό

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 21:54 - 16.03.2024 / Ανανεώθηκε: 22:17 - 16.03.2024

Ο σαφώς ανώτερος Παναιτωλικός πραγματοποίησε ιδανικό ξεκίνημα στα playouts, καθώς επικράτησε 3-0 του Πανσερραϊκού στο Αγρίνιο και «ξεκόλλησε» από την επικίνδυνη ζώνη.

Παναιτωλικός για φίλημα, πανηγύρισε τη νίκη επί του... άχρωμου Πανσερραϊκού με 3-0 αντί για 5-0 στην πρεμιέρα των playouts της Stoiximan Super League και ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη του βαθμολογικού πίνακα, ανεβαίνοντας στην 11η θέση με 23 βαθμούς. Σκόρερ οι Χουάνπι (26') και Μαυρίας (34').

Με το... καλημέρα οι Σερραιοί είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή. Μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης ο Άλεξιτς βρέθηκε σε πολύ καλή θέση μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά δεν κατάφερε να βρει εστία. Από 'κει και έπειτα, οι Αγρινιώτες απέκτησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, κυκλοφορούσαν την μπάλα και προσπαθούσαν να βρουν τρόπο να γίνουν απειλητικοί.

Κάτι το οποίο κατάφεραν στο 10' με ένα καλό μακρινό σουτ του Ντίας, αλλά και στο 20' με την κεφαλιά του Χατζηθεοδωρίδη, που μπλόκαρε ο Χοβάν. Στην τρίτη τους μεγάλη ευκαιρία βρήκαν και τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν στο 26' ο Χουάνπι άνοιξε για τον Καρέλη δεξιά, εκείνος τον ξαναβρήκε με ένα ωραίο γύρισμα και ο 30χρονος άσος με ένα ωραίο πλασέ έκανε το 1-0.

Έπειτα από οκτώ λεπτά η ομάδα του Γιάννη Πετράκη πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, αφού ο Μαυρίας με ένα υπέροχο σουτ στην κίνηση -έπειτα από γύρισμα του Τορεχόν- νίκησε τον Χοβάν και έγραψε το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου. Λίγο πριν την ανάπαυλα οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τρίτο γκολ, αλλά δεν μέτρησε ποτέ, καθώς ο Ντίαθ πριν σκοράρει είχε κάνει επαφή της μπάλας με το χέρι.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε πολύ, με τους Αγρινιώτες να εξακολουθούν να είναι ανώτεροι και τους Σερραίους να μην καταφέρνουν να βγάλουν αντίδραση. Στο 51' απείλησαν με μία κεφαλιά του Οικονόμου, που πέρασε πάνω από τη συμβολή των δοκών, ενώ από το 60' και μετά είχαν πολλές ευκαιρίες για τρίτο γκολ.

Αρχικά στο 62' ο Ντουάρτε εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στη αντίπαλη άμυνα, έκανε ένα σουτ, όμως ο Χοβάν ήταν σε ετοιμότητα, μόλις δύο λεπτά μετά ο Μαυρίας βρήκε τον Τορεχόν μέσα στη περιοχή, όμως το πλασέ του τελευταίου κόπηκε, ενώ στο 68' ο Χοβάν απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Καρέλη μέσα από τη μικρή περιοχή.

Τελικά το τρίτο γκολ ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων για την ομάδα του Πετράκη, με τον Λομονάκο να διαμορφώνει το τελικό 3-0 έπειτα από ασίστ του Λιάβα και τον Παναιτωλικό να παίρνει ένα πολύτιμο «τρίποντο» στη μάχη που δίνει για την παραμονή στην κατηγορία.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Μαυρίας, Οικονόμου, Μλάντεν, Ταμπίτζε, Τορεχόν, Χουάνπι (90+1’ Μπουζούκης), Τσιγγάρας (90+1’ Μπαμπόκ), Ντουάρτε (89’ Μπελεβόνης), Ντίαζ (83’ Λιάβας), Καρέλης (83’ Λομόνακο).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χοβάν, Δεληγιαννίδης, Χατζηστραβός (90’ Σοφιανός), Διαμάντης (65’ Μπετανκόρ), Μπέγκστρεμ, Οικονόμου (46’ Ουεντραόγκο), Μορέιρα, Τομάς (65’ Μούργος), Ντανκερλούι (46’ Γκοτζαμανίδης), Ουάρντα, Άλεξιτς

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο που έκανε ο Παναιτωλικός, στο οποίο βρήκε δύο γκολ με Χουάνπι (26') και Μαυρία (34') και το γεγονός ότι δεν έριξε στροφές στο δεύτερο παρά το προβάδισμα των δύο τερμάτων, τον οδήγησαν σε μία άνετη νίκη.

MVP

Οι διακριθέντες ήταν πολλοί από την πλευρά του Παναιτωλικού, όμως ο Χάρης Μαυρίας ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, έχοντας συμμετοχή στις περισσότερες φάσεις της ομάδας του, ενώ πέτυχε και το δεύτερο γκολ με ένα υπέροχο σουτ στην κίνηση.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ξόρκισε την κατάρα της πρεμιέρας των playouts ο Παναιτωλικός, ο οποίος μέχρι στιγμής μετρούσε τέσσερις ήττες σε ισάριθμες πρεμιέρες.