Ο Παναιτωλικός τιμώρησε την απερισκεψία του Γιαννιώτη (2-0)
i

Παίκτες Παναιτωλικού / © Intime

Ο Παναιτωλικός τιμώρησε την απερισκεψία του Γιαννιώτη (2-0)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:55 - 04.01.2023 / Ανανεώθηκε: 20:25 - 04.01.2023

Με δύο πανομοιότυπα γκολ ο Παναιτωλικός κατάφερε να κλέψει το τρίποντο από τον Ατρόμητο και να τον φτάσει στην βαθμολογία, με τους Περιστεριώτες να μένουν με 10 από το 23'

Ο Παναιτωλικός πήρε την πρώτη του νίκη μετά από 129 μέρες στην έδρα του, επικρατώντας με 2-0 του Ατρομήτου. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στο τρίποντο που τους έφερε ισόβαθμους με τους Περιστεριώτες, χάρη στο γεγονός πως έπαιζαν με παίκτη περισσότερο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναιτωλικό να μην εκμεταλλεύεται το αριθμητικό του πλεονέκτημα, παρά μόνο λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 23’ ο Γιαννιώτης έκανε μία πολύ κακή έξοδο, με αποτέλεσμα να βρει άσχημα τον Αποστολάκη και να αποβάλλεται από τον Μαλούτα.

Με το «καλημέρα» του δευτέρου ημιχρόνου όμως η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου... πήρε μπρος και ο Καρέλης πέτυχε ένα αδιανόητο γκολ για την ομάδα του στο 46ο λεπτό. Ο Σενγκέλια εκτέλεσε το κόρνερ και ο συμπαίκτης του έκανε ένα εξαιρετικό τακουνάκι, νικώντας έτσι τον Μάριτς. Από κει και έπειτα το παιχνίδι έγινε πιο ανοιχτό, με τον Ατρόμητο να ψάχνει μάταια την απάντηση. Κάπου εκεί βρέθηκε ο Χουχούμης για να «ξεμπουκώσει» την ομάδα και να δώσει την διαφορά ασφαλείας που χρειάζονταν οι Αγρινιώτες. Η μπάλα κατέληξε και πάλι από κόρνερ στον Χουχούμη και εκείνος με κεφαλιά στο 74’ έκανε το 2-0.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Παναιτωλικός κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του αντιπάλου του και να χρησιμοποιήσει παράλληλα υπέρ του το γεγονός πως ο έπαιζε με παίκτη περισσότερο. Κάποιο μελανά σημεία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ισοφάριση του Ατρομήτου, όμως η άμυνα των γηπεδούχων δεν άφησαν χρόνο.

MVP: Ο Νίκος Καρέλης! Ο επιθετικός των γηπεδούχων κατάφερε να πετύχει ένα πολύ όμορφο γκολ για την ομάδα του όμως δεν έμεινε εκεί. Στην αρχή του παιχνιδιού ναι μεν δεν ήταν τόσο απειλητικός, όταν βρήκε ωστόσο χώρο προειδοποίησε αρκετές φορές τους αντιπάλους του.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Mε αυτό του τέρμα ο Καρέλης έφτασε τα 10 στη φετινή χρονιά και κατάφερε σε πρώτο χρόνο να γίνει ο πρώτος σκόρερ της Super League, προσπερνώντας τον Λιβάι Γκαρσία και σε δεύτερο να αποτελέσει τον πρώτο παίκτη που αγγίζει διψήφιο αριθμό γκολ.

H MAXH ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Κόλμαν είδε τον σχεδιασμό του να καταρρέει μετά την αποβολή του Γιαννιώτη, όμως προσπάθησε να βοηθήσει τους παίκτες του να συνέλθουν από το σοκ και να γίνουν πιο απειλητικοί. Αντίθετα ο Γιάννης Αναστασίου, άργησε να συνειδητοποιήσει το πλεονέκτημα που είχε, όταν όμως το έκανε το έργο της ομάδας του έγινε πιο εύκολο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Ο Παναιτωλικός καλείται να προσπελάσει το εμπόδιο του ΟΦΗ (9/1, 17:00) στην έδρα του, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο και άλλο τη διαφορά από την επικύνδινη ζώνη. Ευκολότερο έργο έχει ο Ατρόμητος, ο οποίος υποδέχεται στην έδρα του τον ουραγό Ιωνικό (8/1, 17:00), με στόχο επίσης τη νίκη.