Τα στιγμιότυπα από τη φιλική νίκη του Παναθηναϊκού με 3-1 επί της ΑΕΚ Λάρνακας

Τα στιγμιότυπα από τη φιλική νίκη του Παναθηναϊκού με 3-1 επί της ΑΕΚ Λάρνακας

Sportal newsroom 21:34 - 09.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:37 - 09.07.2023

Τα γκολ και οι καλύτερες φάσεις από τη νέα νίκη του «τριφυλλιού» στην Αυστρία.

Ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα στο εύκολο γκολ πέρυσι, όμως φέτος φαίνεται πως θα βρει λύσεις μέχρι και από τους πλάγιους μπακ. Το στοιχείο δεν προκύπτει επειδή οι Μλαντένοβιτς και Βαγιαννίδης σκόραραν στη νίκη με 3-1 επί της ΑΕΚ Λάρνακας, στο πέμπτο και τελευταίο φιλικό στην Αυστρία.

Ο Μλαντένοβιτς έχει έφεση στο σκοράρισμα και το επιβεβαιώνουν τα στιστικά του, ενώ ο Βαγιαννίδης έχει μάθει πια και πατάει διαρκώς περιοχή, σκοράροντας για δεύτερη φορά μετά το φιλικό του Τριφυλλιού με την Πετρολούλ Πλόεστι. Αναμφίβολα, όσο και να δουλέψει ο Ιβάν στην τακτική, η φυσική ικανότητα που δείχνουν να διαθέτουν ο Μλαντένοβιτς και ο Βαγιαννίδης, προσθέτει το απρόβλεπτο και ισχυροποιεί την πράσινη δύναμη πύρος.

Στην εξίσωση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς εντάσσεται για τα καλά ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ, ο οποίος ναι μεν υστερεί σε τομείς του παιχνιδιού που ζητάει ο Σέρβος προπονητής, δε ο Σουηδός έχει εξαιρετικές εκτελέσεις. Όπως στο τρίτο γκολ του Παναθηναϊκού, τελείωμα του Γερεμέγεφ με φαλτσαριστό σουτ από το ημικύκλιο. Όσο ο 29χρονος πρώτος σκόρερ του σουηδικού πρωταθλήματος θα βρίσκει δίχτυα, τόσο θα μεγαλώνει ο ανταγωνισμός για Σπόραρ και Ιωαννίδη.

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει αύριο Δευτέρα (10/7) στην Αθήνα, μετά από παραμονή 16 ημερών στο Μπαντ Έρλαχ της Αυστρίας. Με απολογισμό πέντε νίκες σε ισάριθμα φιλικά και με ενεργητικό 13 τερμάτων, είναι φανερό πως η ομάδα είναι πιο παραγωγική και ποιοτική από πέρυσι. Αναμένει το φορμάρισμα του Τζούρισιτς, την ενσωμάτωση του Βιλένα και φυσικά, την πρόοδο από τη μεθοδική δουλειά του Γιοβάνοβιτς.

Πως έπαιξε ο Παναθηναϊκός

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σύστημα 4-3-3. Ο Μπρινιόλι υπερασπίστηκε την εστία, οι Κώτσιρας, Σιδεράς, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ επάνδρωσαν την τετράδα της άμυνας, οι Ρούμπεν, Κλάινχαϊσλερ και Τζούρισιτς συμπλήρωσαν την τριάδα του «άξονα», οι Παλάσιος και Μαντσίνι έπαιξαν στα άκρα της επίθεσης και ο Σπόραρ στην κορυφή.

Ο Κλάινχαϊσλερ το πήρε πάνω του

Η ζέστη και η κόπωση της προετοιμασίας επηρεάστηκαν καθοριστικά την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Οι παίκτες των δύο ομάδων είχαν όρεξη, αλλά δεν είχαν ένταση, με συνέπεια η ανάπτυξη να είναι αργή.

Ο Παναθηναϊκός είχε τις δύο επικίνδυνες στιγμές του πρώτου ημιχρόνου, με πρωταγωνιστή τον Κλάινχαϊσλερ. Στο 8’ ο Ούγγρος πήρε τη μπάλα στο πέναλτι από τον Τζούρισιτς και σούταρε, όμως ο Τούμπας απέκρουσε. Ο Κλάινχαϊσλερ σούταρε από μακρινή απόσταση στο 30’, αλλά δεν ανησύχησε τον Κυπριο γκολκίπερ.

Γενικότερα, ο Ούγγρος ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει ο Παναθηναϊκός μέχρι το 45’. Αν και η κλασική ευκαιρία σημειώθηκε στο 39’, όταν ο Λέντες γύρισε επιπόλαια τη μπάλα προς τον Κατελάρη, ο Μαντσίνι πετάχτηκε και έκλεψε, όμως στο τετ-α-τετ πλάσαρε πάνω στον Τούμπα.

Η ώρα των μπακ και του Γερεμέγεφ

Στο δεύτερο ημίχρονο με τις πολλές αλλαγές από το 46’, ο ρυθμός συνέχισε να είναι αργός, όμως ο Μλαντένοβιτς έκανε τη διαφορά και απέδειξε πως θα δώσει μεγάλη επιθετικότητα στην αριστερή πλευρά. Μόλις στο 47’ ο Παλάσιος πάσαρε παράλληλα, ο Γερεμέγεφ δεν πρόλαβε, όμως ο επερχόμενος Σέρβος σκόραρε με κοντινό πλασέ.

Ήταν το ημίχρονο των πλάγιων μπακ και ο Βαγιαννίδης ζήλεψε… τον Σέρβο. Ο νεαρός δεξιός αμυντικός μπήκε στην περιοχή με ατομική ενέργεια και στο 58’, με δυνατό σουτ σκόραρε το 2-0.

Ο Γερεμέγεφ έδειξε την κλάση του στο 63’, όταν πήρε τη μπάλα από τον Μπερνάρ στο ημικύκλιο και με ωραίο φαλτσαριστό πλασέ, πέτυχε το 3-0.

Η ΑΕΚ Λάρνακας αντέδρασε και μείωσε το σκορ στο 66’. Ο Γκιούρσκο από αριστερά βρήκε τον Ραφαέλ Λόπες στην περιοχή και αυτός με δυνατό σουτ από το πέναλτι, χρίστηκε σκόρερ.

Ο Αϊτόρ ψάχνει την αυτοπεποίθηση του με ατομικές προσπάθειες και στο 67’, παραλίγο να σκοράρει. Ωστόσο, το τελείωμα του Ισπανού από πλάγια θέση πέρασε άουτ. Οι «πράσινοι» είχαν τέμπο, κυκλοφόρησαν τη μπάλα με έναν κεφάτο Μπερνάρ, αλλά δεν μπόρεσαν να διευρύνουν τη διαφορά με ένα άλλο τέρμα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι (46’ Λοντίγκιν), Κώτσιρας (46’ Βαγιαννίδης), Σιδεράς (63’ Κάτρης), Μάγκνουσον (62’ Φικάι), Χουάνκαρ (46’ Μλαντένοβιτς), Ρούμπεν (46’ Τσόκαϊ), Κλάινχαϊσλερ (62’ Ζέκα), Τζούρισιτς (46’ Μπερνάρ), Παλάσιος (62’ Βέρμπιτς), Μαντσίνι (62’ Αϊτόρ), Σπόραρ (46’ Γερεμέγεφ).

Δείτε τα highlights του αγώνα: