Παναθηναϊκός: Ο Βιλένα παίρνει συγκεκριμένο ρόλο και το χαμόγελο του Γιοβάνοβιτς

Τόνι Βιλένα / Intime

i

Τόνι Βιλένα / Intime

Παναθηναϊκός: Ο Βιλένα παίρνει συγκεκριμένο ρόλο και το χαμόγελο του Γιοβάνοβιτς

Μπάμπης Τσιμπίδας 11:09 - 09.07.2023 / Ανανεώθηκε: 11:09 - 09.07.2023

Το Sportal εξηγεί πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδειξε στα διπλά των προπονήσεων, τον ρόλο για τον οποίο προορίζει τον Τόνι Βιλένα και πως αντέδρασε ο Σέρβος όταν έμαθε για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ολλανδού χαφ.

Η «βόμβα» που εξαπέλυσε ο Παναθηναϊκός την Παρασκευή με την απόκτηση του Τόνι Βιλένα, έχει σαφές αντίκτυπο πρωτίστως στο αγωνιστικό κομμάτι. Διότι ο Ολλανδός χαφ θα ανεβάσει τον ποιοτικό δείκτη του ρόστερ και θα προσφέρει πολλά στο σχέδιο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Βιλένα είναι ένας κλασικός box-to-box, αριστεροπόδαρος, με έφεση στη δημιουργία. Ο Βιλένα έχει παραστάσεις από υψηλό επίπεδο, με τη Φέγενορντ, την Κράσονταρ και την Εθνική Ολλανδίας.

Η θέση που θα έχει ο Βιλένα στο γήπεδο είναι ξεκάθαρη: στο «τρίγωνο» που χρησιμοποιεί ο Γιοβάνοβιτς στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, ο Βιλένα θα είναι αριστερά από τον Ρούμπεν.

Ο 28χρονος άσος θα έχει ένα σύνθετο ρόλο, θα είναι το «8». Ουσιαστικά, θα βοηθάει πιο πολύ στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, χάρη και στην ικανότητα του να «κουβαλάει» τη μπάλα και να τη μοιράζει με σωστές μεταβιβάσεις, σε μικρές ή μεγάλες αποστάσεις. 

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γιοβάνοβιτς δοκιμάζει τον Φίλιπ Τζούρισιτς δεξιά σε αυτό το «τρίγωνο», τις πρώτες μέρες που ο 32χρονος επιτελικός μέσος προπονείται με τον Παναθηναϊκό. Γιατί ο Ρούμπεν θα είναι το «6άρι», ο Σέρβος το «10άρι» και τώρα ήρθε να προστεθεί και ο Βιλένα στο «8» για να συμπληρώσει το παζλ.

Ο Τσέριν θα είναι ο μπαλαντέρ, η πρώτη εναλλακτική είτε για τον Τζούρισιτς, είτε για τον Βιλένα, αφού μπορεί να παίξει και στις άκρες του «τριγώνου». Ενώ ο Κλάινχαϊσλερ θα είναι μία εναλλακτική για τον Βιλένα, στην αριστερή πλευρά και πιά ο Αλέξις Τρουιγιέ οδεύει για δανεικός.

Ο Βιλένα δεν είναι παίκτης ο οποίος αμελεί τα αμυντικά καθήκοντα του. Ο Ολλανδός έχει ενέργεια, τρεξίματα και ένταση και μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην ανασταλτική λειτουργία. Άλλωστε, ο Γιοβάνοβιτς δεν επιτρέπει στους ποδοσφαιριστές του να εφησυχάζουν και τους ζητά να είναι συνεπείς στην άμυνα.

Το χαμόγελο του Γιοβάνοβιτς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε εγκρίνει το προφίλ του Βιλένα και περίμενει την ολοκλήρωση των επαφών από τον Γιάννη Παπαδημητρίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όταν ο 60χρονος προπονητής έμαθε από τους ανθρώπους της ΠΑΕ, ότι έκλεισε η συμφωνία του Παναθηναϊκού με την Εσπανιόλ και τον Ολλανδό χαφ, αντέδρασε με ένα μεγάλο χαμόγελο! 

Γιατί ο Βιλένα ήταν ο πρώτος στόχος για τον «άξονα» και πλέον ο Γιοβάνοβιτς έχει ένα «πυρηνικό όπλο» στη διάθεση του! Εξ' ου και η ανυπομονησία του για να οριστικοποιηθεί η σπουδάια μεταγραφή.